Renstiernas gata 25

Södermalm - Sofia - Renstiernas gata 25

I hjärtat av SoFo - Optimal tvåa - Mycket solid förening


Ett stenkast från Nytorget säljs nu en perfekt planerad tvåa i fantastisk fastighet anno 1884. Här finns bevarade detaljer från byggåret såsom bland annat fönster med djupa nischer och generös takhöjd. Ett väldisponerat sovrum med plats för bredare säng samt förvaring. Snyggt och välplanerat kök från Vedum som rymmer mycket förvaring bakom svarta skåpsluckor. Gott om plats för både soffgrupp som för matplats. Lägenheten passar utmärkt för såväl en som två personer. Solid förening med mycket god ekonomi.

Antal rum: 2
Boarea: 43 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 1.919 kr/mån
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Fönster: 3-glas
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 7 , Hiss finns
Andelstal 1,9731%
I avgiften ingår

Värme och vatten ingår. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 264 kr för Internet/TV samt en avgift om 22 kr som avbetalning på den nyinstallerade säkerhetsdörren.

Ansvarig mäklare

Calle Degefors

Extra kontakt

Thomas Bergstedt

INTERIÖR

Lägenheten är belägen i trivsamma kvarter i populära SoFo, ett stenkast från Nytorget och Vitabergsparken, i en välunderhållen 1800-tals fastighet som nyligen byggts på med två nya våningsplan. Optimalt planerad, superfräsch minitvåa med ett riktigt kök och sovrum i en förening med mycket god ekonomi.

ENTRÉ
Rymlig entré med gott om förvaring. Garderobsvägg samt byråer som sväljer hur mycket som helst. Nyinstallerad säkerhetsdörr. Vitlaserad ekparkett på golv samt äggskalsfärgade väggar. Innanför dörr golv i mörkgrå klinker.

KÖK
Stilrent svart kök från Vedum som är optimalt planerat och genomtänkt in i minsta detalj. Kombiugn, diskmaskin samt kyl och frys från Siemens samt diskmaskin från Bosch. Öppen planlösning mot vardagsrummet gör att ljuset sprider sig från de stora fönstren och ända in i köket. Vitlaserad ekparkett på golv samt äggskalsfärgade väggar.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum som flödar i ljus, med stort fönsterparti ut mot SoFo:s puls. Gott om plats för både soffgrupp och matplats. Vitlaserad ekparkett på golv samt äggskalsfärgade väggar.

SOVRUM
Härligt ljust sovrum med plats för stor säng samt förvaring. Vitlaserad ekparkett på golv samt äggskalsfärgade väggar.

BADRUM
Stilrent, rymligt och fräscht badrum. Mörkgrått kakel och klinker. Gott om plats för förvaring i form av handfatskommod samt ett högt skåp. Dusch, elgolvvärme och elhanddukstork..

ÖVRIG INFORMATION

BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1884

RENOVERINGAR
2018/2020 - Påbyggnad av två nya våningsplan.
2019 - Säkerhetsdörrar har installerats i båda trapphusen.
2019 - Trapphusen har renoverats och målats.
2019 - Nya hissar har installerats i båda trapphusen.
2019 - Målning av soprummet och inköp av nya sopkärl.

FÖRENING

Brf Åsögatan 166 köpte fastigheten 2013. Föreningens fastighet Pahl 7 byggdes 1884 och i början på 1980 så gjordes en större renovering med bland annat stambyte. Huset har renoverats löpande och under hösten 2018 påbörjades en komplettering av fastigheten då man byggde ytterligare två våningsplan på huset som blev klart 2020. Föreningen har 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen kommer under hösten att räkna om sina andelstal efter påbyggnationen.

EKONOMI
Föreningens ekonomi anses som mycket god. Det finns inga beslut om avgiftshöjningar. För mer information se årsredovisning.

FASTIGHET OCH MARK
Föreningen äger marken.

ÄGANDE
Juridisk person godkänns inte av föreningen.

MÅNADSAVGIFT
Värme och vatten ingår. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 264 kr för Internet/TV samt en avgift om 22 kr som avbetalning på den nyinstallerade säkerhetsdörren.

FÖRRÅD
Förråd i källare.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga på våning 1 i anslutning till den fina innergården. Fin nyrenoverad tvättstuga med två stora tvättmaskiner, två stora torktumlare, ett torkskåp samt en kallmangel.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har en obligatorisk avgift för Internet/kabel Tv (baspaket) om 264 kr i månaden. Leverantör är Bredbandsbolaget.

CYKELRUM/BARNVAGNSRUM
I entrén finns cykelrum som även används som barnvagnsrum.

SOPRUM
Soprum finns i entré plan.

GÅRD
Fin och lummig gård med utemöbler och grillmöjligheter som får användas av medlemmarna.

OMGIVNING

Här bor du med ett suveränt läge mitt i Sofos folkvimmel. Ett stenkast från fastigheten hittar du topprestauranger såsom Nook, Blue Light Yokohama och Café Nizza. Du har närhet till Sofos livliga butiks- och restaurangutbud. Kombinationen är perfekt; grönska och promenadvägar i Vitabergsparken, gångstråk bland kulturhusbebyggelsen på Åsöberget invid Stockholms inlopp och ändå alldeles invid Sofos hjärta Nytorget. Sofo har blivit det moderna Söders centrala punkt och hit söker sig de som vill njuta av sociala kvarter med lokala små butiker, uteserveringar och parker. Läget erbjuder även goda kommunikationer med t ex blå buss nr 3,76 och 59 utanför dörren och med en kort promenad når man både Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbanestation. Tunnelbanans planerade förlängning, med uppgångar i området, kommer att öka på utbudet ytterligare. Man har även en kort promenad till Barnängsbryggan varifrån man tar sig med båt till Hammarby Sjöstad, Djurgården och Nybrokajen med M/S Emelie. Här bor du i en levande och mysig del av Södermalm med avslappnat klimat och en riktig stadskultur.

Planskiss

Renstiernas gata 25

Bilder

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25

Renstiernas gata 25