Frejgatan 38, 3 tr

Vasastan - Frejgatan 38, 3 tr

Sekelskifte anno 1903 - Fungerande kakelugnar - Tidstypiska detaljer - Balkong


Sekelskiftesvåning med bevarade tidstypiska detaljer såsom två fungerande vackra kakelugnar, 3,30 i takhöjd, originalekparkett, stuckatur, takrosetter, boaseringar, pardörrar & höga fönster med överfönster. Vardagsrum med hörnläge, matsal för stora sällskap, kök med matplats & balkong mot grönskande park, tre bra sovrum, möjlighet ytterligare sovrum & två nyrenoverad badrum. Förening med mycket låg belåning som äger marken.

Antal rum: 5
Boarea: 166 KVM
Biarea: 2 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 6.678 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 7,614%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Generöst vardagsrum med hörnläge och många höga fönster med överfönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Vacker fungerande kakelugn, stuckatur, takrosett, höga golvsocklar, speglande pardörrar mot matsal och hall. Plats för stora sällskap. Originalekparkett och ljusa väggar.

Rymlig matsal med höga fönster med överfönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Vacker fungerande kakelugn, boaseringar, stuckatur, takrosett, speglande pardörrar mot vardagsrum, spröjsade glasade pardörrar mot hall och speglande dörr mot kök. Originalekparkett och ljusa väggar.

Stort kök med helglasade dörrar ut till balkong som ligger mot grönskande Enkehusparken. Platsbyggt kök i tidsenligt stil som serveringsskåpet i original, bänkskiva i marmor, ljusgrönt kakel, skåp ända upp till taket och generösa bänkytor. Matplats för 4-6 personer. Hög väggpanel, infällda spotlights i taket, ljusa väggar och schackrutigt golv.

Välkomnande ljus öppen möblerbar hall med ingång via pardörrar till vardagsrum, matsal, Master bedroom och speglande dörr till köket. Originalekparkett och ljusa väggar. Pardörrar till entrén och gallergrind.

Master bedroom/sovrum 1 med höga fönster med överfönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng, förvaring och läshörna. Hel garderobsvägg vilket ger bra förvaring. Originalekparkett och ljusblå väggar. Speglande pardörrar mot hall.

Badrum 1 - nyrenoverat helkaklat i vitt med klinkergolv med golvvärme. Badkar, wc, handfatskommod med spegelskåp ovanför. Tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 2 med höga fönster med överfönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng och förvaring. Trägolv, ljusgrå väggar och stuckatur.

Badrum 2 - nyrenoverat helkaklat i vitt med klinkergolv med golvvärme. Dusch med duschväggar i glas, wc, handfatskommod med spegel ovanför.

Sovrum 3 med högt fönster med överfönster mot grönskande park. Loftsäng men plats för bred säng och förvaring. Trägolv och ljusgula väggar.

ÖVRIG INFORMATION

Trevlig innergård med kullersten, planteringar och sittmöbler.

På gården finns ett litet hus där man kan ställa barnvagnar.

Cyklar kan parkeras på gården och det finns ett utrymme i källaren där det går att ställa cyklar.

Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, belägen i källaren. Kabel-tv från ComHem och bredband 1000/1000 från Visat.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1903

Vacker sekelskiftesfastighet anno 1903 i mycket gott renoverad skick.

Fastigheten innefattar adresserna Frejgatan 38 och Upplandsgatan 66.

Genomförda renoveringar:
- Trapphusrenovering, 2019
- Helrenovering av gården, 2009
- Renovering av elinstallation i källaren, 2009
- Byte av huvudcentralen el, 2007
- Installation av sopsug, 2002
- Fasadbyte, 1999

Stambyten görs löpande i samband med medlemmarnas renoveringar.

Kommande renoveringar:
- Underhåll av gårdshus/förråd, 2020
- Renovering av fönster, 2021

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Föreningen förvärvade fastigheten 1909, det är en stabil förening med mycket bra ekonomi och låg belåning.

Föreningen äger marken.

Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt och 5 lokaler med hyresrätt.

Föreningens lån uppgick till 2,0 Mkr, endast 1.093 kr/kvm bostadsrättsyta, med ett taxeringsvärde på 78,0 Mkr.

Hyresintäkterna uppgick till 340,2 tkr med en räntekostnad på 28,3 tkr, 12 gånger så höga hyresintäkter jämfört med räntekostnaderna.

Vid frågor ring styrelsens kontaktperson Jacob Kaplan, 070-862 33 94.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift eller pantsättningsavgift.

OMGIVNING

Attraktivt boende centralt beläget i Vasastan med all dess puls och service, men med ett lugnt läge. Fastigheten och lägenhetens balkong vetter mot grönskande Enkehusparken.

Välbelägen med ett par minuters promenad till Odenplan med all tänkbar service såsom affärer, butiker, bra restauranger, caféer, barer, matvaruaffärer, gym mm.

Utmärkta kommunikationer i form av t-bana, pendeltåg , flertalet innerstadsbussar samt flygbussen till Arlanda.

Bra läge med närhet till grönområde och vatten, ett stenkast till Vasaparken samt gångavstånd till Hagaparken, Stallmästargården och Brunnsviken.

Endast ca 15 minuters promenadavstånd till Stureplan, City samt Centralstationen.

Planskiss

Frejgatan 38, 3 tr

Planskiss

Bilder

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr

Frejgatan 38, 3 tr