Kungsholmsgatan 16

Kungsholmen - Kungsholmsgatan 16

Sekelskifte - Tornrum - 2 burspråk - Balkong - Exklusiv design.


Sekelskifte anno 1900. Exklusiv toppklass med industriell design. Materialval såsom putsade väggar, betong, carrara marmor, balkar, framtagna tegelväggar. Ljust hörnläge med tornrum, två burspråk & balkong i söder. Öppen planlösning mellan vardagsrum & påkostat platsbyggt kök. Vacker kakelugn. Unikt attraktivt drömboende!

Antal rum: 3
Boarea: 84 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.336 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 5 , Hiss finns
Andelstal 3,76344%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Designad våning utformad för att ge en känsla av modern och industriell design med hög kvalité och omsorg i detaljer. Exklusivt inredd med genomgående högklassiga materialval - genomtänkt i minsta detalj. Smakfullt påkostad samt stilren. Internationell klass - New York inspirerat.

Toppklass - allt totalrenoverat med ljusa trägolv och originalekparkett, ljust putsade väggar och framtagna tegelväggar. Attraktivt unikt drömboende.

Sekelskifte anno 1900 med tidstypiska detaljer såsom vacker kakelugn, ljusa trägolv och originalekparkett, höga fönster med överfönster, djupa fönsternischer, 3,15 meter i takhöjd, spegeldörrar, höga golvsocklar och överljus.

Hörnläge med tornrum, två burspråk och balkong i söderläge. Känslan är generös och luftig med höga fönster, härligt ljusinsläpp samt öppna ytor. Möjlig 4:a.

Luftigt ljust generöst vardagsrum med hörnläge med många höga fönster med överfönster i två väderstreck och tornrum. Vacker kakelugn (ej i bruk men kan tätas). Öppen planlösning mot exklusivt kök. Generösa ytor med plats för stora sällskap. Stort spröjsat industrifönster mot angränsande rum.

Exklusivt platsbyggt kök i industriell stil med påkostade materialval. Vita släta luckor med mässingsbeslag, Carrara marmor som stänkskydd och platsgjutna bänkskivor i betong. Infälld induktionshäll, inbyggnadsugn samt infälld fläkt i överskåp. Helintegrerad kyl/frys och diskmaskin. Diskho i porslin med påkostad blandare i mässing. Gott om förvaring med skåp ända upp i taket och mycket bänkyta. Platsbyggda hyllor i betong. Öppen planlösning mot generöst ljust vardagsrum.

Rum med stort burspråk med många fönster och utgång till balkong i söder. Stort spröjsat industrifönster mot vardagsrum. Kan användas till sovrum med plats för dubbelsäng. Dubbla spegelskjutdörrar och överljus genom spröjsade fönster mot hall.

Master bedroom med stort burspråk med många fönster och utgång till balkong i söder. Plats för dubbelsäng och förvaring. Hel garderobsvägg ända upp i taket vilket ger mycket bra förvaring. Spegeldörr och överljus genom spröjsade fönster mot innerhall och badrum.

Lyxigt stilfullt stort badrum med påkostade materialval i hög standard. Carrara marmor på väggar och kalksten på golvet med golvvärme. Gammalt badkar med tassar och blandare i mässing samt separat stor dusch med blandare och takregn i mässing. Handfatskommod med platsgjuten bänkskiva i betong, vita lådor under och blandare i mässing. Infälld stor spegel och belysning ovanför handfatet. Överljus genom spröjsat fönster mot master bedroom. Spegeldörr med överljus till innerhall.

Innerhall som är öppen mot entréhall och ingång genom spegeldörrar med överljus till sovrum och badrum. Spegelskjutdörr till inbyggd tvättpelare och spegelskjutdörr till inbyggd garderob.

Öppen välkomnande entréhall med avhängningsmöjlighet.

ÖVRIG INFORMATION


I fastigheten och till medlemmarnas förfogande finns en innergård med trädgårdsmöbler och växter.

Cykel- och barnvagnsförråd finns.

Tvättstugan är fräsch med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel, belägen i källaren.

Kabel-tv och bredband från Comhem. Ett obligariskt tillägg på 144 kr/mån tillkommer för bredband 100 Mb.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1900 ombyggnadsår 1995


Vacker sekelskiftesfastighet anno 1900 i mycket gott renoverat skick.

Fastigheten omfattar Kungsholmsgatan 16 och Pipersgatan 24. Fastigheten byggdes 1900 och renoverades av Skanska 1995.

Genomförda renoveringar:

- Stamspolning av samtliga stammar, 2018
- Stambyte och renovering i källaren, 2017
- Underhåll av balkongräcken, 2013
- Stamspolning av samtliga stammar, 2013
- Entré och trapphus renoverades, 2011
- Balkonger byggdes mot gården, 2011
- Värmeslingar installerades på taket och i stuprännorna, 2011
- Taket målades, 2010
- Ny värmecentralinstallerades, 2010
- Stamspolning av samtliga stammar, 2008
- Utvändig renovering och målning av husets fönster, 2007
- Tv, bredband och telefoni från Comhem, 2006
- OVK, Obligatorisk ventilationskontroll genomförs, 2005
- Byte av fönster, 1997
- Vindslägenheterna byggdes, 1995
- Stambyte, renovering av badrum och kök 1995

Pågående renoveringar:

- Renovering av fasaden mot innergården, 2018

Kommande renoveringar:

- OVK, Obligatorisk ventilationskontroll, 2019
- Hissrenovering, 2020

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018 och 2048. Medel reserverade årligen till de planerade underhållen.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Härolden 48 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 1995.

Föreningen upplåter samtliga 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Den totala boytan är 2.187 kvm och den totala lokalytan är 487 kvm.

Välskött förening med mycket god ekonomi och låg belåning. I slutet av 2020 uppgick föreningens lån till knappt 5,8 Mkr (2.645 kr/kvm botadsrättsyta) med ett taxeringsvärde om 98,0 Mkr.

Amortering av föreningens lån sker enligt plan, 2020 amorterades ca 100 tkr.

Alla lånen är tillsvidare rörliga med en låg ränta på 0,95 %.

Under 2020 uppgick hyresintäkterna till 1.109 tkr med en räntekostnad på knappt 82 tkr. Föreningen har 13,5 gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader.

Föreningen har 1 Mkr i kassan.

Beslut att sälja del av råvind har tagits och ytterligare ytor finns kvar för eventuella framtida avyttringar. Detta är en dold tillgång för föreningens ekonomi. Ett vindsförråd avyttrades 2019 och en mindre vindsyta förväntas inbringa ett tillskott till kassan även under 2021.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

En överlåtelseavgift om 1.190 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 476 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Rådhusetområdet är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand och Kungsholms strand. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, affärer och konditori. Ett stenkast från gröna Kronobergsparken.

Nära Stadshuset och Kungsholms torg med tex mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer, t-banestationen Rådhuset samt flera innerstadsbussar mm samt en kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min till Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Fastigheten ligger ett kvarter från hotell Clarion Amaranten som har restaurang, bar och gym, där finns även garage.

Bilder

Kungsholmsgatan 16

Hörnläge med många höga fönster