Sankt Eriksgatan 12

Kungsholmen - Sankt Eriksgatan 12

Topprenoverad - Balkong - Påkostade detaljer - Skuldfri Brf - Låg avgift


Topprenoverad våning med påkostade tidstypiska detaljer såsom vackra snickerier, höga golvsocklar, stuckatur, taklister, speglande pardörrar och framtagna tegelväggar. Geenomgående planlösning med stora fönsterpartier med överfönster och djupa fönsternischer. Balkong mot gården. Generöst vardagsrum och kök med plats för stora sällskap. Exklusivt badrum, separat gäst-wc och dusch. Skuldfri Brf med låga avgifter och som äger marken.

Antal rum: 4.5
Boarea: 115 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.471 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 4,7674%
I avgiften ingår

Värme, vatten & balkongtillägg

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Exklusivt topprenoverad våning med med påkostade tidstypiska detaljer såsom vackra snickerier, höga golvsocklar, stuckatur, taklister, speglande pardörrar, takrosetter och framtagna tegelväggar.

Specialdesignat och platsbyggt med unika exklusiva lösningar där gammalt möter nytt. Interiören har en mix av rustik, tidsenlig och modern känsla med materialval som Carrarramarmor, trägolv, tegel och unika detaljer. Våningen har hög kvalité och omsorg i detaljer.

Generöst vardagsrum med plats för stora sällskap, med stort fönsterparti med spröjsade överfönster och djupa fönsternischer. Vackra detaljer såsom original stuckatur och takrosett. Mörk originalekparkett och ljust målade väggar. Platsbyggd hylla med framtagen tegelvägg och vackra original pardörrar mot kök.

Platsbyggt exklusivt kök i grått från Alno. Bänkskiva och stänkskydd i Carrarramarmor samt kranar i mässing. Inbyggd vinkyl, induktionshäll, inbyggd fläkt under överskåp, inbyggnadsugn, inbyggnads mikro, kyl/frys och två integrerade diskmaskiner. Stort fönsterparti med spröjsade överfönster och djupa fönsternischer. Plats för matbord för stora sällskap. Framtagen tegelvägg, ljusa målade väggar och mörkt trägolv. Pardörrar mot vardagsrum.

Möblerbar innerhall med ingång till samtliga rum. Vacker tapet och mörkt trägolv. Pardörrar i original, målade i grönt och med glas intill mindre innerhall som kan användas som kontor eller förvaring.

Master bedroom med utgång till balkong genom glasade pardörrar med spröjsade överfönster, belägen i sydost mot tyst innergård. Plats för dubbelsäng, förvaring, skrivbord och läshörna. Hel garderobsvägg. Vacker tapet och grön målade väggar samt mörkt trägolv.

Lyxigt exklusivt badrum i Carrarramarmor med vackert gjutjärns badkar med tassar, separat dusch, handfatskommod med dubbla handfat och vacker spegel ovanför. Infällda högtalare i taket.
.
Sovrum 2 med plats för bred säng och förvaring. Högt fönster med spröjsade överfönster. Ljusa väggar och trägolv.

Sovrum 3 med platsbyggt sängloft och plats för skrivbord och förvaring. Högt fönster med spröjsade överfönster. Ljusa väggar och trägolv.

Separat gäst-wc med framtagna tegelväggar och vacker Versace tapet samt carrarramarmor på golv. Handfat, wc och vacker spegel.

Separat dusch i Carrarramarmor.

Välkomnande entréhall med platsbyggt avhängningssystem för ytterkläder och skor. Inbyggd garderob. Vacker tapet och mörkt trägolv.

Elen är omdragen i hela lägenheten och infräst i väggarna.

Sonos system som kan köpas separat.

ÖVRIG INFORMATION

Mysig innergård med trätrall, utemöbler, gasolgrill och planteringar.

Kabel-tv och bredband från ComHem.

Cyklar förvaras i cykelrummet i källaren. Rullatorer får placeras på avsedd plats i entrén, på ett sådant sätt att de inte hindrar fri passage.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fräsch tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, belägen i källaren.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1912

Fastigheten Göken 29 anno 1912 med adresserna Sankt Eriksgatan 12 samt 12A (gårdshuset). Fastigheten är i mycket gott renoverat skick.

Genomförda renoveringar:

2020
Innergården har renoverats och grunden på norra sidan har dränerats.
Målning utsidan av fönster, karmar och dörrar.

2019
Trapphusets renovering avslutades.
Uthyrningslokal fräschades upp.
Soprummen rustades och de startade med matavfallshantering.
Tvättstugans golv målades.

2018
Taket mot innergården målades och nya takstegar, rasskydd och säkerhetslinor har monterats.
Renoveringen av trapphuset påbörjades.

2017
Stammar filmades.

2015
Ny undercentral för fjärrvärme.

2009 - 2011
Balkonger byggdes till de lägenheter som så önskade.

2007 - 2008
Installation av frånluftssystem samt tätning av ventilationskanaler.

2000 - 2001
Nya fönster samt putsning av fasaden.
Byte av VA-stammar.
Nyinstallation hiss.
Nytt gårdsbjälklag.

Föreningen följer en en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2027.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Göken 29 förvärvade fastigheten 1998 och är en skuldfri bostadsrättsförening med höga intäkter.

Föreningen äger marken.

Föreningen upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan är 2.370 kvm och lokalytan uppgår till 459 kvm.

Föreningen är skuldfri och i slutet av 2019 fanns det 8,8 Mkr i likvida medel som har placerats på sparkonto och i slutet av 2019 var taxeringsvärde om 96,9 Mkr.

Under 2019 så hade föreningen en ränteintäkt på 73 tkr och en hyresintäkt på 893 tkr vilket gör att man kan ha låga avgifter.

Inga planerade avgiftsändring i dagsläget.

För mer info se föreningens hemsida www.goken29.bostadsratterna.se

Vid frågor maila styrelsen.brfgoken29@gmail.com

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

En överlåtelseavgift om 1.183 kr och pantsättningsavgift om 473 kr per pant tas ut av köparen.

OMGIVNING

Fastigheten har ett lugnt och attraktivt läge på nedre Kungsholmen. Mycket eftertraktat läge med närhet till Riddarfjärden och Norr Mälarstrand med dess idylliska strandpromenad. Runt hela Kungsholmen finns vatten och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter. Nära Rålambshovsparken med badplatser, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter. Belägen nära Kronobergsparken och Pontonjärsparken.

En kort promenad från Fridhemsplan och Västermalmsgallerian där all tänkbar service finns i omedelbar närhet, såsom restauranger, caféer, barer, affärer, butiker samt goda kommunikationen med närmaste T-banestation som är Fridhemsplan (både grön och blå linje). Vid Fridhemsplan och i närheten av fastigheten finns ett flertal innerstadsbussar.

Bilder

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Sankt Eriksgatan 12

Innergården

Sankt Eriksgatan 12

Grillplats

Planskiss

Sankt Eriksgatan 12

Planskiss