Bergsgatan 19A

Kungsholmen - Bergsgatan 19A

Sekelskifte 1885 - Balkong - Totalrenoverad - Originaldetaljer - Hörnläge - Fönster i 2 väderstreck!


Sekelskifte anno 1885 möter modern design med tidstypiska detaljer såsom stuckatur, vackra snickerier, trägolv, höga spröjsade fönster & 2,90 meter i takhöjd. Exklusivt inredd med smakfulla materialval. Hörnläge med fönster i två väderstreck & balkong med glasade dubbeldörrar. Yteffektiv med plats för soffa, matbord, bred säng & välutrustat kök. Gott om förvaring genom platsbyggd garderobsvägg. Badrum med tvättmaskin. Lugnt mysigt läge mot innergård. Attraktivt belägen intill Kungsholmstorg.

Antal rum: 1
Boarea: 24 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 1.481 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 2,46%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, bredband & bostadsrättstillägg

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Exklusivt inredd smakfulla påkostade materialval och hög detaljfinish. Bevarad unik sekelskifteskaraktär möter modern design. Hörnläge med fönster och glasade pardörrar till balkongen i två väderstreck. Lugnt läge i gårdshus mot mysig innergård.

Sekelskifte anno 1885 med tidstypiska detaljer såsom stuckatur, vackra snickerier, trägolv, 2,90 meter i takhöjd, höga spröjsade fönster, djupa fönsternischer, takrosett och speglande dörrar.

Välplanerad 1:a som är totalrenoverad med exklusiva påkostade materialval. Alla snickerier, element, fönsternischer, spegel dörrar är målade i en industriell mörk färg från Farrow & Ball. Detta i kombination med målade väggar i greige och grått målat trägolv.

Generöst rum med hörnläge och höga spröjsade fönster i två väderstreck. Välplanerad yteffektiv planlösning med plats för soffa, matbord, tv-bänk, förvaring och bred säng. Stor väggfast spegel med ram (lämnas kvar) som skapar fantastisk rymd.

Kök öppet mot rum och utgång genom glasade dörrar ut till balkongen. Helkaklade väggar i vitt, vita köksskåp och vit bänkskiva. Välutrustat med keramikhäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa och integrerad kyl/frys. Svart/vit klinker på golvet.

Lyxigt badrum med mikrocementering på väggarna och marmor klinker från Bricmate på golvet med golvvärme. Handfat med tvättmaskin under, stort spegelskåp över handfatet, wc, handduksvärmare, dusch med takregn och glasad duschdörr.

Välkomnande hall med gott om förvaring genom platsbyggd garderobsvägg med överskåp ända upp i taket . Garderoberna är specialbeställda från Picky living i greige färg lika väggarna och påkostade handtag i mässing.

Lägenheten är uppmätt 24 kvm (23 kvm enligt föreningens uppgifter).

ÖVRIG INFORMATION

Gemensam mysig innergård med kullerstenar, utemöbler, planteringar, träd och ny gasolgrill. Ingång via stallgång och vacker port.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Kabel TV levereras av Viasat via fiber och basutbudet ingår i avgiften. Bredband fiber 100/100 Mbits/s levereras via Bredbandsson och ingår i avgiften.

Fräscha välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp, belägen på entréplanet i gatuhuset med ingång från innergården.

Cykelställ och förråd för bla utemöbler samt trädgårds tillbehör finns på innergården. Cykelförråd i gatuhusets källare.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1885

Vacker sekelskiftesfastighet anno 1885 med attraktivt läge på nedre Kungsholmen intill Kungsholmstorg.

Genomförda renoveringar:
- Stamspolning, 2023
- Godkänt OVK besiktning, 2022
- Säkerhetsknackning av gatuhusets fasad, 2022
- OVK arbeten, 2022
- Uppdatering av underhållsplan, 2019
– Godkänd radonmätning med resultat långt under riktvärden, 2018
- Fiber dragits in, 2016
- Stamspolning, 2015
- Målning av tak gårdshuset, 2013
- Alla fönster och vissa dörrar målades, 2012
- Undercentralen till fjärrvärmen byttes, 2012
- OVK besiktning, 2009/2010
- Renovering av trapphus, 2008/2009
- Installation av hiss i gatuhuset, 2008/2009
- Nya elstigar i gathuset, 2008
- Nytt tak, 2008
- Nya maskiner i tvättstugan, 2008
- Ombyggnation av råvind till lägenhet i gatuhuset, 2008
- Balkonger byggdes, 2006
- Byte av kök- och badrumsstammar,1992
- Byte av el-stigar i gårdshuset, 1992
- Fasaden putsades, 1992
- Taket på gårdshuset renoverades, 1992
- Fönster och bågar byttes,1992

Planerade renoveringar:
- Renovering av gatuhusets fasad mot gatan och samtliga fönster mot gatan, våren 2024

Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2019 och löper till 2038.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Valnöten 5 är en äkta förening med adressen Bergsgatan 19 och 19 A. Föreningen registrerades 1992.

Föreningen äger marken.

Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt (966 kvm) och två lokal med hyresrätt (36 kvm), en butikslokal och Telia hyr utrymme för en basstation i källaren samt har antenner på gatuhusets tak.

I slutet av 2022 uppgick föreningens lån till 4,9 Mkr (5.072 kr/kvm bostadsrätts yta) med ett taxeringsvärde om 44,3 Mkr.

Under 2022 uppgick hyresintäkterna till 162 tkr med en räntekostnad på 59 tkr. Föreningen hade 2,75 gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader 2022.

Föreningen hade 447 tkr i kassa/bank i slutet av 2022.

Avgiften höjdes med 10 % i september 2022 med hänsyn till ökade driftkostnader pga inflation och kommande renoveringsbehov. Avgiften kommer höjas till ca 2.200 kr/mån 2024 pga ökade kostnader och den planerade fasadrenoveringen.

Föreningen har en lokal som ev i framtiden skulle kunna upplåtas till bostadsrättslägenhet, vilket skulle ge ett mycket bra tillskott till föreningens ekonomi.

En överlåtelseavgift om 1.313 kr tas ut från köparen och en pantsättningsavgift om 525 kr per pant tas ut av köparen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

OMGIVNING

Attraktivt belägen på nedre Kungsholmen med närhet till Kungsholmstorg och Norr Mälarstrand. Rådhusområdet är en oas mitt i centrala Stockholm. I närområdet finns grönskande Rådhusparken, Kronobergsparken, Landstingsparken samt mataffärer, småbutiker, restauranger, barer, caféer, bagerier, Apotek, Systembolag och all tänkbar service. Bra kommunikationer med närheten till t-banestationen Rådhuset (blå linje) samt flertalet innerstadsbussar.

Mycket trevligt boende med eftertraktat läge nära Riddarfjärdens vatten och Norr Mälarstrand med dess idylliska strandpromenad med populära restauranger såsom bla Mälarpaviljongen, Trattorian, Orangeriet, Pontonen mfl. Runt hela Kungsholmen finns vatten och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter samt Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet med badplatser, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter samt restauranger som Boulebar och Eden.

En kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min till Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Fastigheten ligger ett kvarter från hotell Amaranten som har restaurang, bar, gym och garage.

Bilder

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Bergsgatan 19A

Planskiss

Bergsgatan 19A

Planskiss