Kammakargatan 27, 4 tr - vind

City - Norrmalm - Kammakargatan 27, 4 tr - vind

Vindsvåning - Magisk fri utsikt - Stor balkong i söder - Öppen spis - Kakelugn


Vindsvåning i vacker sekelskiftesfastighet anno 1899. Magisk fri vidsträckt utsikt över Stockholm City. Stor balkong i soligt söderläge. Generöst vardagsrum med 4,4 meter i nock & murad öppen spis. Två bra sovrum varav ett med kakelugn. Exklusiva påkostade materialval. Attraktivt centralt läge.

Antal rum: 3
Boarea: 114 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 5.118 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 4 , Hiss finns
Andelstal 4,62%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Vindsvåning designad och utformat för att bibehålla den ursprungliga sekelskifteskaraktären i kombination med modern vind.

Exklusivt inredd med genomgående högklassigt påkostade materialval. Öppen och ljus genomgående planlösning. Smakfull och stilren - internationell klass.

Generöst vardagsrum med 4,4 meter i nock. Härligt ljusinsläpp genom flertalet takfönster. Murad öppen spis. Synliga takbalkar med belysning samt hanbalkar. Platsbyggda glashyllor och elementskydd. Putsande och målade ljusa väggar samt oljad vitpigmenterade ekbrädor.

Rymligt öppet exklusivt platsbyggt kök med snickerier från Kitchn. Vita släta luckor, massiva bänkskivor i kalksten från Portugal och stänkskydd i glas. Infälld induktionshäll, inbyggnadsugn med ångfunktion och fläktkåpa. Helintegrerad diskmaskin, kyl och frys. Inbyggd vinkyl från Avintage med plats för 56 flaskor. Köksö med bardisk i metallborstad Brasilica trä. Ljust målade väggar och marmorgolv. Fönster och glasade balkongdörrar med fri vidsträckt utsikt.

Stor balkong med magisk fri vidsträckt utsikt över Stockholms takåsar och kyrktorn. Soligt söderläge och himlen som tak.

Master bedroom med vacker kakelugn. Härlig fri vidsträckt utsikt. Plats för dubbelsäng och förvaring. Inbyggd klädkammare. Målade grågröna väggar samt svartmålat trägolv.

Sovrum 2 med stort takfönster och härligt ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng och förvaring. Hel garderobsvägg med spegel skjutdörrar. Nymålade ljusgrå och vita väggar samt oljad vitpigmenterade ekbrädor.

Exklusivt påkostat helkaklat badrum. Inkaklat badkar, separat dusch och wc. Platsbyggd handfatskommod i Carrarramarmor och skåp från snickeriet Kitchn. Inbyggd tvättmaskin. Spegel med inbyggd belysning bakom.

Välkomnande öppen entré med avhängningsmöjlighet. Ljusa målade väggar och marmorgolv.

Genomgående vattenburen golvvärme.

ÖVRIG INFORMATION


I fastigheten och till medlemmarnas förfogande finns en innergård som är fint underhållen med två terrasser i söderläge med utemöbler, grill, växter och massa blommor.

Cykelparkering finns på innergården.

Tvättstugan är fräsch med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, mattvätt och mangel, belägen i källaren.

Kabel-tv från Comhem. Bredband (fiber) från Ownit, ett obligariskt tillägg på 240 kr/mån tillkommer för bredband.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1899 ombyggnadsår 2003

Vacker välskött sekelskiftesfastighet anno 1899 med representativ entré.

Byggnadens totalyta är 1.875 kvm, varav 1.247 kvm utgör lägenhetsyta och 628 kvm utgör lokalyta.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2044. Medel reserveras årligen till de planerade underhållen.

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.

Utfört underhåll:
- Omgjutning av terrasser/gårdsrenovering, 2015
- Fönsterrenovering, 2014
- Byte av yttertak och omläggning av tak, 2012
- Stambyte gatuhuset, källare och lokal, 2008
- Ommålning tak och fönster, 2005
- Renovering av entré och trapphus, 2003/2004
- Rörstambyte gårdshus, 2000
- Elstambyte gårdshus, 2000
- Nytt gårdsbjälklag, 1997
- Omputsning av fasaden, 1996

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Föreningen förvärvade fastigheten 1986.

Föreningen upplåter 12 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt.

Föreningen äger marken.

Förening med låg belåning, i slutet av 2018 uppgick föreningens lån till 5,2 Mkr (2.789 kr/kvm) med ett taxeringsvärde på 40,5 Mkr.

Amortering av föreningens lån sker enligt plan.

Inga planerade avgiftsändringar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

En överlåtelseavgift om 1.163 kr tas ut av säljaren samt en pantsättningsavgift om 465 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Fastigheten är attraktivt belägen på Norrmalm i Stockholm City på anrika adressen Kammakargatan 27 mellan Drottninggatan och Upplandsgatan med närhet till såväl grönområden som Citys puls.

Perfekt Cityläge mitt i storstadsvimlet med närhet till allt ni kan önska er. Här erbjuds möjlighet att njuta av det bästa av såväl Norrmalm, Vasastan som City har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. Utanför porten finns ett brett utbud av mysiga caféer, kaffebarer, bageri och trevliga restauranger.

I direkt närhet finns paradgator som Drottninggatan och Kungsgatan samt Stureplan, Hötorget, Gamla Stan och Odenplan med stans hela utbud av shopping i småbutiker och NK, Åhléns, Sturegallerian, PK-huset och Gallerian. Hett nöjesutbud med nattklubbar, barer, restauranger, caféer, bio, teatrar, museér mm.

Flertalet gym i närområdet samt rekreation med simning, massage och gym finns på Centralbadet.

Drömläge i City med närhet till såväl härliga grönområden såsom Tegnérlunden, Observatorielunden, Vasaparken, Johannesparken, Humlegården, Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Suverän kommunikation med T-bana samt flertalet busslinjer runt knuten. Med en kort promenad på ca 5 minuter når man Centralen som erbjuder all tänkbar kommunikation.

Bilder

Kammakargatan 27, 4 tr - vind