Garvargatan 15

Kungsholmen - Garvargatan 15

Välplanerad 4:a - Fransk balkong mot Kungsholmstorg - Inglasad balkong mot innergård - Låg avgift


Välplanerad 4:a i renoverat mycket gott skick. Generöst vardagsrum med öppen planlösning mot kök & fransk balkong med utsikt mot Kungsholmstorg. Inglasad balkong i väster läge mot innergård. Tre rymlig sovrum, samtliga med plats för dubbelsäng. Stort helkaklat badrum med badkar. Separat gäst-wc, möjlighet att sätta in dusch för ytterligare ett badrum. Garage i fastigheten. Förening med mycket låg belåning & höga hyresintäkter. Låg avgift. Avgiftsfri månad i december 2023.

Antal rum: 4
Boarea: 101 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.710 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 6 , Hiss finns
Andelstal 0,6671%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv & bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Välplanerad 4:a om 101 kvm med genomgående planlösning, stora fönsterpartier mot Kungsholmstorg och den grönskande innergården.

Renoverat mycket gott skick, genomgående vitlaserade golv och vardagsrum, kök, entréhall samt ett sovrum är nymålade i en vacker greige färg.

Generöst vardagsrum med fransk balkong med stora helglasade dubbeldörrar med utsikt mot grönskande Kungsholmstorg. Plats för soffgrupper, fåtöljer och förvaring. Öppen planlösning mot kök med stort matplats emellan.

Rymligt kök med stort fönsterparti mot Kungsholmstorg. Öppen planlösning mot vardagsrum med matplats emellan med plats för stora sällskap. Vita släta köksluckor, mörkgrått kakel som stänkskydd och svart melerad bänkskiva. Induktionshäll, fläkt under överskåpet, varmluftsugn i rostfritt, inbyggd mikro i rostfritt, integrerad diskmaskin, integrerad full size kyl och frys. Gott om förvaring genom flertalet skåp och generös bänkyta.

Inglasad balkong mot grönskande innergård i väster läge. Utgång genom helglasad balkongdörr från master bedroom. Master bedroom har plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring.

Ytterligare två sovrum med plats för dubbelsäng, arbetsplats, läshörna och förvaring. Ett beläget mot innergården och det andra mot Kungsholmstorg.

Innerhall öppet mot vardagsrum och ingång till master bedroom, ytterligare ett sovrum mot Kungsholmstorg samt badrum.

Stort helkaklat badrum med vita helkaklade väggar och svart klinkergolv. Handfatskommod med svarta lådor under och spegelskåp med belysning ovanför, wc, badkar med svart front och duschvägg i glas samt takregn. Förberett för tvättmaskin.

Öppen välkomnande entréhall med avhängningsmöjlighet och garderobsvägg med skjutdörrar. Entréhallen är öppen mot innerhall som leder in till köket och öppet mot vardagsrum, samt ingång till ett av sovrummen mot innergården. Från innerhallen är det ingång till till rymlig klädkammare och separat gäst-wc. Säkerhetsdörr i skyddsklass 2.

Separat gäst-wc med wc och handfat. Möjlighet att sätta in en dusch för ytterligare ett badrum, se alternativ planskiss.

Rymlig inredd klädkammare med en garderob/städskåp. Om man sätter in dusch i gäst-wc enligt den alternativa planskissen så kommer klädkammaren bli ännu större.

Förening med mycket bra ekonomi med låg belåning, endast 1.244 kr/kvm bostadsyta och höga hyresintäkter vilket gör att föreningen kan ha låga avgifter.

Ytterfönstren i denna lägenhet kommer att målas under september månad.

Garage finns i fastigheten samt stora hissar som går ändå ner till garaget, förråd, cykel- och barnvagnsrum samt tvättstuga.

Attraktivt läge på nedre Kungsholmen men närhet till Riddarfjärdens vatten vid Norr Mälarstrand och grönskande parker, all tänkbar service vid Kungsholmstorg samt mycket bra kommunikationer.

ÖVRIG INFORMATION

Föreningen har trivsamma grönskande innergårdar med utemöbler och planteringar samt en lekplats på övre gården.

Modern fastighet med stor rymlig hiss som går ända ner till tvättstuga, förråd och båda garage planen.

Stort garage med totalt ca 130 parkeringsplatser i två plan, plan minus 1 och minus 2, hissen går ända ner. Kostnaden är ca 1.500 kr/mån och det är fn kö.

Till lägenheten hör ett källarförråd, plan minus 2, hissen går ända ner.

Bredband tillhandahålls via Ownit, ingår i avgiften och kabel-tv via Tele2 (TV Silver Flex), grundutbudet ingår i avgiften. Föreningen har gruppavtal gällande både bredband och kabel-tv.

Föreningen har ett passagesystem med bricka för att öppna portar och andra dörrar i huset samt entrén har porttelefon.

Lägenhetsdörr ska ha tydlig namnskylt. Föreningen står för enhetliga namnskyltar på dörrarna samt namnskylt vid entrén.

Fräscha välutrustad tvättstuga, belägen på Garvargatan 15, i källaren, plan minus 1, hissen går ända ner, tvättstugan har två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en grovtvättstuga belägen i källaren, plan minus 1, på Garvargatan 15 / Kungsholmstorg 11.

Föreningen har ett påkostat motionsrum som fritt kan utnyttjas av de boende. Motionsrummet finns i källarplanet bredvid tvättstugan på Kungsholmstorg 3D.

Det finns ett hobbyrum som kan användas för enklare snickeriarbeten. Lokalen ligger i källaren, plan minus 1, bredvid grovtvättstugan mellan Garvargatan 15 / Kungsholmstorg 11.

Det finns cykel- och barnvagnsrum i källaren på Garvargatan 15, hissen går ända ner, samt cykelställ finns utanför porten.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1985

Fastigheten Mullbärsträdet 5 är belägen på nedre Kungsholmen, mellan Kungsholmstorg och Landstingsparken, och består av adresserna Kungsholmstorg 3A-E, 9-11, 11A samt Garvargatan 15-23.

Fastigheten är ritad av för FFNS arkitekter och byggd 1983-1985 av JCC som hyreslägenheter. Bostadsrättsföreningen köpte fastigheten av JCC år 1994.

Fastighet i mycket gott skick. Föreningen arbetar långsiktigt utifrån en upprättad underhållsplan. Den yttre reparationsfondens storlek bedöms för närvarande vara tillräcklig, så inga avsättningar gjordes 2022.

Genomförda underhåll och renoveringar 2022:
- Renovering av bärande pelare, garagegolv och avloppsrör i nedre garaget
- Renovering av bärande pelare i gångvalv vid Garvargatan 19-21 och Kungsholmstorg 3 A-B
- Målning av fönster genomfördes på Garvargatan 19 och 21 samt Kungsholmstorg 3 D
- Stamspolning av lägenheter och lokaler
- Installation av laddning för elbilar i garaget fortsatte
- Ny energisnålare LED belysning installerades på gårdarna och i vissa förråd
- Ombyggnation av terrasser på Kungsholmstorg 9-11 och Garvargatan 15 påbörjades, slutförs våren 2023

Planerade underhåll och renoveringar:
- Fortsatt målning av fönster, fönstermålning i denna lgh kommer ske i mitten/slutet av september 2023
- OVK-besiktning skall genomföras
- Fortsatt ombyggnation av takbeläggning och terrasser, genomförs under de kommande åren
- Arbete med utbyte av fogar i tegelfasaden på resterande byggnader, kommer att genomföras succesivt

Tidigare genomföra underhåll och renovering - se föreningens årsredovisning.

Den tekniska förvaltningen och fastighetsskötseln handhas av Driftia Förvaltning AB.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

BRF Mullbärsträdet 5 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 1994.

Föreningen äger marken.

Föreningen består av 182 lägenheter, varav 171 är upplåtna med bostadsrätt (14.391 kvm) och 11 lägenheter är upplåtna med hyresrätt (885 kvm).

Lägenheterna upplåtna med hyresrätt är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

Under 2022 respektive 2021 har en hyresrätt upplåtits till bostadsrätt vilket gav ett bra tillskott till föreningens ekonomi.

Det finns 17 lokaler/förråd som är upplåtna med hyresrätt. Föreningen disponerar en lokal om 75 kvm som styrelserum.

I garaget föreningens garage finns totalt cirka 130 parkeringsplatser i två plan.

Föreningen har en mycket bra stabil ekonomi, vilket medför att de kan hålla låga avgifter.

Föreningen har ett positivt resultat och en mycket bra likviditet, varför styrelsen har beslutat att december månad 2023 skall vara avgiftsfri.

I slutet av 2022 uppgick föreningens lån till 19,0 Mkr (1.244 kr/kvm bostadsyta) med ett taxeringsvärde om 840 Mkr.

Belåningsgraden för föreningens fastighet är låg och motsvarar ca 2 procent av fastighetens taxeringsvärde.

Under 2022 har föreningen amorterat 2,7 Mkr på lånen.

Under 2022 uppgick hyresintäkterna till 10.476 tkr med en räntekostnad på 306 tkr. Föreningen hade 34,2 gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader 2022.

Föreningen hade 2.543 tkr i kassa/bank i slutet av 2022.

Inga avgiftsändringar 2023 och inga planerade avgiftsändringar.

För mer info se föreningens hemsida www.mullbarstradet.se

Vid frågor maila info@mullbarstradet.se

Föreningen har ett kontor på Kungsholmstorg 3 E.

En överlåtelseavgift tas ut från köparen och en pantsättningsavgift per pant tas ut av pantsättaren.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Stor Redovisning AB.

OMGIVNING

Invid Kungsholmstorg, i närområdet finns mataffärer, småbutiker, restauranger, barer, caféer, bagerier, Apotek, Systembolag och all tänkbar service. Bra kommunikationer med närheten till t-banestationen Rådhuset (blå linje) samt flertalet innerstadsbussar.

Attraktivt belägen på nedre Kungsholmen med närhet till Norr Mälarstrand med vatten och grönska samt populära restauranger såsom bla Mälarpaviljongen, Trattorian, Orangeriet, Pontonen mfl.

Mycket trevligt boende med eftertraktat läge 100 meter från Riddarfjärden och Norr Mälarstrand med dess idylliska strandpromenad. Runt hela Kungsholmen finns vatten och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter. Intill grönskande Landstingsparken och nära Kronobergsparken samt Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet med badplatser, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter samt restauranger som Boulebar och Eden.

En kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min till Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Bilder

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Garvargatan 15

Planskiss

Garvargatan 15

Planskiss

Garvargatan 15

Alternativ planskiss