Bastugatan 49, 1½ tr

Södermalm - Bastugatan 49, 1½ tr

Mariaberget - Balkong i söderläge - Grönskande innergård - Lågt belånad förening, endast 193 kr/kvm


Söderpärla med balkong i söderläge mot grönskande innergård med planteringar, sittmöbler & grill. Attraktivt läge i unika kvarter på Mariaberget med sjöutsikt över Riddarfjärden & närhet till allt. Gästlägenhet finns i fastigheten. Förening som äger marken & är nästan skuldfri, endast 193 kr/kvm i lån.

Antal rum: 1
Boarea: 25 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 1.415 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3 , Ej hiss
Andelstal 1,28696%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv & bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Välplanerad yteffektiv 1:a med balkong i söderläge mot grönskande tyst innergård. Fantastiskt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier.

Rum med plats för soffa, fåtöljer, förvaring och bred säng. Dubbla dörrar ut till balkongen i söderläge. Grått golv och ljusa väggar.

Kök med original skåp i vitt med gott om förvaring. Fönster mot innergården. Grått golv och ljusa väggar.

Fräscht helkaklat badrum med vita kaklade väggar samt grått klinkergolv. Handfat, spegelskåp, dusch, wc och handduksvärmare.

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet och förvaring genom inbyggd garderob med överskåp.

Attraktivt läge i unika kvarter på Mariaberget med sjöutsikt över Riddarfjärden och närhet till allt.

ÖVRIG INFORMATION

Grönskade trivsam innergård med planteringar och sittgrupper finns att nyttja för föreningens medlemmar. Grillmöjlighet finns. Gården ligger i västerläge med sol större delen av dagen fram till kvällen.

Gästlägenhet finns att hyra för 200 kr/natt.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Kabel-tv och bredband från Tele2, båda ingår i avgiften.

På gården finns cykelparkering.

Barnvagnsrum och ett källsorteringsrum finns.

Fräsch tvättstuga i mycket gott skick med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt mangel, belägen i källaren.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1945 Ombyggnadsår 2006


Välskött fastighet i mycket gott skick där de stora renoveringarna är utförda. Fastigheten är besiktigad och man arbetar enligt en underhållsplan. Inga stora åtgärder förväntas ske de närmaste åren.

Genomförda renoveringar:
- Nytt torkskåp och ny torktumlare i tvättstugan, 2012
- Rörstammar under huset byttes, 2011
- Försäljning av lägenheter och amortering på lån, 2011
- Ny fjärrvärmecentral, 2011
- Fönstren målades utvändigt, 2011
- Radonmätning, 2011/2010
- OVK-besiktning, 2010
- Takrenovering, 2008/2009
- Råvinden bebyggdes om till lägenheter, 2007-2009
- Tvättstugan renoverades med nya maskiner, 2006
- Balkonger byggdes, 2006
- Ommålning av trapphus, 2006
- Rörstambyte, 2006
- Elstambyte, 2006
- Fjärrvärme installerades, 1988

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Bastukatten förvärvade fastigheten 2001 och är en äkta bostadsrättsförening.

Föreningen upplåter 41 lägenheter med bostadsrätt med en total boyta på 1.943 kvm.

Föreningen är i stort sett skuldfri, i slutet av 2021 uppgick föreningens lån till 375 tkr med ett taxeringsvärde om 65,6 Mkr.

Föreningens lån per kvadratmeter är endast 193 kr per kvm bostadsrättsyta vid utgången av 2021.

Föreningen äger marken.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

En överlåtelseavgift utgår med 2,5 % av prisbasbelopp och pantsättningsavgift utgår med 1,0 % av prisbasbelopp per pant tas ut av köparen.

OMGIVNING

Attraktivt och lugnt belägen på en av Södermalms bästa adresser med närhet till det mesta!

Runt hörnet finner du Mariatorget, Götgatan, Slussen samt Medborgarplatsen med all dess utbud av butiker, restauranger, caféer, gallerier samt parker. Här bor man lugnt och harmoniskt i charmiga kulturkvarter.

Nära allt. Historia, service, nöje, kommunikationer och rekreation. Promenadavstånd till gröna sköna Swedenborgsgatan, Mariatorget, Hornsgatan, Mariaberget och Monteliusvägen med fantastisk utsikt över Riddarfjärdens vatten, Götgatspuckeln, Mosebacke, Medborgarplatsen, Tanto och Gamla stan.

Väldigt goda kommunikationer med närhet till T-bana vid Mariatorget, Slussen och Medborgarplatsen samt ett flertal innerstadsbussar runt hörnet. Södra Station med pendeltåg inom gångavstånd. 10 minuters promenad in till City och Centralstationen.

En kort promenad österut nedför Hornsgatspuckeln tar dig till Slussen och anslutande Skeppsbron med båtar till Djurgården, Gröna Lund och skärgården.

På sommarhalvåret bjuder Mariatorget på en härlig blomsterprakt och Medborgarplatsen med Söderhallarna ligger fem minuters promenad bort. Ni har också närhet till ett flertal trivsamma kvarterskrogar samt mysiga caféer. Gediget shoppingutbud med såväl gallerior som mindre butiker i närområdet.

Mariaberget är ett av Stockholms vackraste områden. Namnet Mariaberget kommer från Maria Magdalena församling. Denna höjd på norra delen av Södermalm har varit bebodd ända sedan 1300-talet, kanske till och med redan när Stockholm grundlades på 1200-talet. Området gör verkligen skäl för benämningen kulturkvarter. Här har många kända svenska konstnärer och författare levt och verkat genom åren. Nämnas kan exempelvis skalden Carl Mikael Bellman, målaren Nils Kreuger och författaren Ivar Lo-Johansson.

Bilder

Bastugatan 49, 1½ tr