Luxgatan 27

Lilla Essingen - Luxgatan 27

Stor inglasad balkong i väst - Härlig parkvy & sjöglimt


Toppen tvåa med stor inglasad balkong/uterum i bästa västläge mot grönskande gård och sjöglimt. Ljus och välplanerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Balkongen om 8 kvm har skjutglas så att du kan nyttja den som ett extra rum året runt. På sommaren öppnar du upp och njuter av sommarvärmen. På vintern drar du för glasväggarna och har ditt eget orangeri. Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Klädkammare/Walk in closet samt garderobsvägg ger mycket bra med förvaring. Badrum med dusch och tvättmaskin/torktumlare. Observera att lägenhetens läge, fönster och utsikt motsvarar plan 1-2 i närliggande hus, men lägenheten är på entréplan sett från gatan.

Antal rum: 2
Boarea: 47 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.080 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 0,679%
I avgiften ingår

Värme, vatten, bredband & kabel-tv

Ansvarig mäklare

Thomas Bergstedt

Extra kontakt

Calle Degefors

INTERIÖR

HALL
Välkomnande hall med gott om förvaring, garderobsvägg med skjutdörrar. Vitmålade väggar och ekparkett.

KÖK/VARDAGSRUM
Rymligt kök och vardagsrum i öppen planlösning. Gott om plats för både mat- och soffgrupp. Välplanerad köksdel med stilrena vita luckor och svart granitbänkskiva. Kyl/frys, mikro, ugn, spishäll samt diskmaskin. Vitmålade väggar och ekparkett.

BALKONG
Balkong i bästa väst/sydvästläge om ca 8 kvm med fin utsikt mot grönska och sjöglimt. Vikbara glasväggar gör att du kan njuta av balkongen året runt. På sommaren öppnar du upp och njuter av sommarvärmen. På vintern drar du för glasväggarna och har ditt eget orangeri. Här har du plats för både odling och samkväm.

SOVRUM
Ljust och härligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare/walk in closet med väggfasta hyllor, trådbackar samt häng. Vitmålade väggar och ekparkett.

BADRUM
Vitt klinker på golv. Vitt och turkost kakel på väggar. Dusch med vikdörrar i glas, WC, tvättställskommod samt spegelskåp. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare med bänkyta och förvaring ovan. Handdukstork (el).

ÖVRIG INFORMATION

BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 2007

RENOVERINGAR
2018 - Gästlägenheten har uppdaterats med ny inredning och nytt luftvärmesystem. Nya säkrare postboxar installerades i portarna.
2017 - Cykelparkering och cykelrum har uppdaterats. Bygglov för inglasning av balkonger beviljades.

FÖRENING

Brf Essinge Terrass består av fyra flerfamiljshus med adresserna Luxgatan 25-27 och Primusgatan 85-93. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och lokalerna innehas med hyresrätt. Föreningen har en god och stabil ekonomi. De senaste åren har en månad om året varit avgiftsfri. Föreningen klassas som äkta.

FASTIGHET OCH MARK
Föreningen äger marken.

ÄGANDE
Juridisk person godkänns inte av föreningen. Delat ägande med förälder godkänns.

MÅNADSAVGIFT
Värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv ingår.

FÖRRÅD
Förråd om ca 5 kvm.

TVÄTTSTUGA
Finns på Luxgatan 25, entréplan.

GÄSTLÄGENHET
En gästlägenhet för medlemmar finns att hyra. Två bäddsoffor, pentry, dusch och wc. Den kostar 300 kr/dygn och kan hyras max 7 dygn.

TV OCH BREDBAND
Bredband via Bredbandsbolaget och kabel-tv via ComHem.

CYKEL/BARNVAGNSRUM
Cykelställ på gården och det finns även cykel/barnvagnsrum.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Fin innergård med planteringar, utemöbler och lekplats med sandlåda. Det finns även en samlingslokal.

PARKERING
Föreningen disponerar 71 st garageplatser i Luxgaraget. Hissen i fastigheten går rakt ner i garaget. Det finns tre storlekar på platser där liten plats kostar 960kr/mån, mellan/normal 1 120kr/mån och stor 1 280kr/mån. MC plats finns också. Laddstolpar till elbilar installerades i garaget 2017.

OMGIVNING

OMGIVNING
Luxområdet – Electrolux tidigare industriområde – är ett modernt och synnerligen trevligt område med mycket gemenskap. Utmed strandpromenaden finns flera bryggor för sol och bad.

På den västra delen av ön finns ytterligare ett fint, litet grönområde med badmöjligheter.

För dig som gillar att jogga eller promenera finns en mysig gångväg om ca 2 km längs med vattnet runt hela ön. Vackra Luxparken erbjuder inte bara härliga gräsytor och fin brygganläggning utan också en av Stockholms finaste lekparker!

Tre båtklubbar finns på Lilla Essingen och i Luxvikens hamnbassäng är det segelbåtsdjup.

SERVICE
I Luxområdet finns idag Bistro Lux Dag för Dag, Pappas Deli, caféet Luxviken samt en sushirestaurang. För den som är sugen på något sött finns Dessert och Choklad Stockholm som även bakar bröd. Det finns även en ICA med generösa öppettider. I området finns en kemtvätt/skräddare Gymmet, Puls och träning, har öppet sju dagar i veckan från kl 05.00 till 23.00.

På den övre delen av Lilla Essingen finns caféer, bagerier och ett flertal restauranger.

KOMMUNIKATIONER
Goda allmänna kommunikationer med bussförbindelse dygnet runt, 1:an och 56:an trafikerar området. Ca fem minuters bussfärd till Fridhemsplan. Tvärbanestation finns på Stora Essingen. Linje 89 går mellan Tappström och Klara Mälarstrand, via Lilla Essingen. Sommartid trafikerar båten Mowitz Klara Mälarstrand – Lilla Essingen – Gröndal – Alviks strand – Solna strand. Bilburna tar sig snabbt ut på Essingeleden.

Planskiss

Luxgatan 27

Bilder

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27

Luxgatan 27