Jungfrugatan 60

Gärdet - Östermalm - Jungfrugatan 60

Renoveringschans - Öppen spis - Balkong - Möjlig 3:a


Välkommen till en ljus funkisvåning med högt läge, stora fönster, balkong samt fungerande öppen spis. Mycket välskött förening med låg belåning i vacker funkisfastighet på attraktiv adress. Våningen är i behov av upprustning men kan bli en optimal våning för den som vill. Möjlig 3:a! På kort promenadavstånd ligger Fältöversten med butiker och restauranger, likaså Östermalmstorg och även på några minuters promenad Djurgården, Stureplan och City. Runt hörnet finns goda kommunikationer i form av ett flertal bussar samt Stadions T-bana.

Antal rum: 2
Boarea: 57 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.115 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 6 , Hiss finns
Andelstal 2,986%
Ansvarig mäklare

Calle Degefors

Extra kontakt

Thomas Bergstedt

INTERIÖR

Med ett fritt läge på en av nedre Gärdets bästa adresser i ett klassiskt funkishus, ligger denna ljusa och fina 2:a med stora fönster, balkong, generös takhöjd och fantastisk tidstypisk öppen spis.

ENTRÉ
Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Två garderober samt en klädkammare. Kolmårdsmarmor på golv samt målade väggar.

KÖK
Originalkök med angränsande matplats med plats för minst 4. Matplatsen kan med fördel göras om till ett mindre 2:a sovrum.

VARDAGSRUM
Ljust stort vardagsrum med fantastisk öppen spis (fungerande), stort fönsterparti med utgång till balkong. Utsikt över vacker grönskande innergård med hängpilar, sittplatser samt fontän. Fiskbensparkett på golv samt målade väggar.

SOVRUM
Härligt sovrum med plats för dubbelsäng och om man så vill en hel garderobsvägg. Sovrummet ligger idag i öppen planlösning mellan vardagsrum och matrum. Om man sätter upp vägg mellan matrum och sovrum samt mellan sovrum och vardagsrum så får man den optimala planlösningen. Se alternativ planskiss. Fiskbensparkett på golv samt målade väggar.

BADRUM
Stilrent badrum med vitt kakel på väggar och ljusgrå klinker på golv. Badkar, spegelskåp samt vattenburen handdukstork.

ÖVRIG INFORMATION

BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1936

RENOVERINGAR

Underhållsplan framtagen under våren 2017. Renovering av fasad, fönster och balkonger planerad att äga rum under 2020. Förarbete inlett men ännu inget beslut om tidpunkt. Föreningen ser även över hiss och ventilation i huset (kontrollerat 2020-02-06).

Genomförda renoveringar:
2017 - Förstudie vindsexploatering (projektet vilande)
2017 - Brandskyddstillsyn
2017 - Stamspolning
2015 - Sotning av rökgångar
2015 - Ombyggnation av fd tvättstuga till lägenhet
2014 - Renovering av tvättstuga och takbeläggning
2013 - Lagning av fasad, spolning av stammar, värmekablar i stuprännor, besiktning balkonger.
2011 – OVK
2011 – Hisstrumma renovering
2010 - Renovering av rökgångar
2008 - Renovering av fönster
2008 - Målning av fönster och balkonger
2007 - Trapphusmålning
2007 - Säkerhetsdörrar i trapphus installerades
2006 - Nya elstammar/elledningar
2004 - Byte av V/A-stammar i kök och badrum (utfördes av tidigare fastighetsägare)

FÖRENING

Brf Jungfrun Gärdet är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2005. Föreningen äger marken. På fastigheten står ett flerbostadshus med adressen Jungfrugatan 60. Byggåret är 1936. I föreningen finns det 38 lägenheter, varav 35 upplåts med bostadsrätt och 3 med hyresrätt samt 1 lokal. Hyresrätterna kan anses som en dold tillgång. Föreningen har även en nyrenoverad tvättstuga med moderna maskiner i källaren.

EKONOMI
Föreningens 3 lägenheter med hyresrätt är en dold tillgång. Föreningen har även bra intäkter från lokalhyresgästerna. Det finns inga beslut på kommande avgiftsändringar. Föreningen planerar att finansiera de nya renoveringarna med kassa och nyupplåning.

FASTIGHET OCH MARK
Föreningen äger marken.

ÄGANDE
Juridisk person godkänns inte av föreningen. Delat ägande med godkänns.

MÅNADSAVGIFT
Värme, vatten och Comhem basutbud ingår. Bredband tecknas enskilt.

FÖRRÅD
Förråd på vind och mindre matkällare i källaren.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga i källaren.

TV OCH BREDBAND
Föreningen har Comhem som leverantör av TV och bredband. Grundutbud TV ingår i avgiften. Bredband tecknas enskilt av medlem.

CYKELFÖRVARING
På innergården finns cykelställ under tak.

GÅRD
Innergården är en samfällighet med 9 andra fastigheter och det är enbart boende i dessa fastigheter som kommer åt innergården. Det finns 4 möbelgrupper med bord och stolar som är fria att använda. På innergården finns även en vacker fontän med bänkar runt. På innergården kan man ha middagar, grilla eller fika med vänner och familj.

OMGIVNING

OMGIVNING/KOMMUNIKATIONER

I direkt närhet finns ett flertal restauranger,förskolor, skola, matbutik, SATS, 7 Eleven och allehanda friluftsliv i Lill-Jansskogen eller på Djurgården. Närmsta lekplats finner ni direkt utanför porten. På "Ett bageri" som ligger några steg från porten, kan du köpa stenugnsbakat surdegsbröd.

På kort promenadavstånd ligger Fältöversten med butiker och bekvämligheter, Östermalmstorg samt på några minuters promenad Djurgården, Stureplan och City. Runt hörnet finns täta kommunikationer i form av ett flertal bussar samt Stadions T-bana.

Planskiss

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Bilder

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60

Jungfrugatan 60