Vänskapsvägen 55, 2 tr

Stora Essingen - Vänskapsvägen 55, 2 tr

Balkong i sydväst - Sjöutsikt - Hörnläge - Stora fönsterpartier - Möjlig 3:a


Balkong i soligt sydväst läge med sjöutsikt mot Mälarens vatten. Hörnläge med många stora fönsterpartier i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Funkis 2:a i renoverat gott skick med bevarade tidstypiska detaljer. Möjlig 3:a med två bra sovrum samt öppen planlösning mellan vardagsrum & kök. Attraktivt läge på Stora Essingen med närhet till vatten, grönska, service & kommunikation.

Antal rum: 2
Boarea: 48 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.324 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 2,4259%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv & bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Funkis 2:a med bevarade tidstypiska detaljer. Möjlig 3:a.

Generöst vardagsrum med hörnläge med stora fönsterpartier i två väderstreck. Utgång till balkong i soligt sydväst läge och fantastisk sjöutsikt. Plats för soffa, fåtöljer, matbord och förvaring. Nymålade väggar i sober kulör och mörk ekparkett. Fönsterbrädor i Kolmårdsmarmor. Inbyggd garderob.

Balkong med fri utsikt över Mälarens vatten och takåsar. Belägen i sydväst med sol från lunch till solnedgång.

Möjlighet att flytta köket till vardagsrummet vid behov av två sovrum, då får man kök och vardagsrum i öppen planlösning. Möjlighet finns också att ta bort väggen mellan kök och vardagsrum för öppen planlösning.

Kök med stort fönster i anslutning till vardagsrummet. Vita släta luckor, vitt kakel som stänkskydd och grå bänkskiva. Gasspis, fläktkåpa, diskmaskin och kyl/frys. Nymålade väggar i sober kulör och svart/vitt golv. Fönsterbräda i Kolmårdsmarmor.

Sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Stort fönster mot Mälarens vatten. Inbyggd garderob och garderobsvägg i svart. Ljusa målade väggar och mörk ekparkett. Fönsterbräda i Kolmårdsmarmor.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och svartmålat klinkergolv. Handfatskommod och spegel med belysning ovanför, duschvägg i glas och svart smide, dusch med takregn, wc samt handdukstork.

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet. Två inbyggda garderober. Nymålade väggar i sober kulör och golv i Kolmårdsmarmor i original. Säkerhetsdörr.

ÖVRIG INFORMATION

Bredvid huset finns föreningens gemensamma uteplats med bord och bänkar samt möjlighet till grill.

Cykel- och barnvagnsförråd finns på nedre botten i varje hus.

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Extraförråd finns att hyra.

Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum finns i varje hus.

Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Fiber via Ownit, 500-1000 Mbit/s, abonnemanget ingår i avgiften.

Återvinningskärl för matavfall finns vid varje fastighet.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1944 ombyggnadsår 2004

Brf Essingehill består av tre vackra 40-talshus på Vänskapsvägen 51, 53 och 55 på Stora Essingen.

Omfattande renoveringar gjordes i fastigheterna under 2005/2006. Bland annat genomfördes byte av V/A-stammar, ny el drogs, säkerhetsdörrar installerades, fasaderna putsades om och trappuppgångarna renoverades/målades.

2008 - Nya entrédörrar sattes in.

2009 – Fjärrvärme installerades.

2009/2010 - Dräneringsarbete genomfördes runt hus nr 53; ny dränering lades in söder, väster och norr om fastigheten nr 53.

2010 – 168 radiatorer (från 40-talet) byttes ut, samtliga stamventiler sågs över och stamventilerna i fastighet 53 byttes samt spolning av stammarna.

2011 – Stamventilerna i fastighet 55 byttes.

2012 – Renovering av samtliga fönster längs fasaden mot Vänskapsvägen, i söderläge.

2013 – Bredband installerades.

2014 – OVK-kontroll genomfördes med godkänt resultat samt bättring av putsen på vissa ställen på fastighet 51.

2015 – Stammarna spolades.

2016 – Två trasiga tvättmaskiner har bytts ut.

2018 - Omläggning av tak och installation av nya taksäkerhetsanordningar, stuprör, lagning och ommålning av fasad samt ommålning av fönster, in- och utvändigt, balkongdörrar samt entrépartier.

2019 - Ny asfaltering av uppfarter till 53:an och 55:an, anläggande av stenbelagd uteplats mellan 51:an och 53:an samt byte till sensorstyrd belysning i samtliga trapphus.

2020 - Byte till sensorstyrd belysning i samtliga tvättstugor.

Underhållsfond finns och ny underhållsplan är framtagen under 2017. Styrelsen fokuserar på underhåll för säkrad huskvalitet och sänkta kostnader för bostadsrättsföreningen.

Fastigheten är energideklarerad.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Essingehill bildades 2007 och föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätter.

De 3 lägenheterna upplåtna med hyresrätt är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

Föreningen äger marken och betalar ej tomträttsavgäld.

Välskött stabil förening. I slutet av 2019 uppgick föreningens lån till 20,5 Mkr (9.790 kr/kvm bostadsyta) med ett taxeringsvärde om 74,4 Mkr.

Amortering av 500.000 kr gjordes hösten 2019.

Föreningen band ett av sina lån över 5 år till en ränta på 1,15 % med en månadsvis amortering om 20.000 kr.

Under 2019 uppgick hyresintäkterna till 266 tkr med en räntekostnad på 178 tkr.

För mer info se föreningens hemsida www.essingehill.se

Vid frågor maila styrelsen essingehill@gmail.com

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

En överlåtelseavgift om 1.190 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 476 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING

Unikt och eftertraktat boende med ett av de bästa lägena på Stora Essingen.

Fastigheterna är högt belägna på en lugn gata utan genomfartstrafik, ovanför den allmänna badplatsen och småbåtshamnen. På kort gångavstånd når man Essingetorget där 1:ans buss finns, direktlinje till city via Fridhemsplan där anslutning till T-bana finns. Stora Essingen ligger inom tullarna och hör till Kungsholmen.

Stora Essingen är en ö och en stadsdel i Stockholm, intill Lilla Essingen i Mälaren. Ön är 73 hektar stor, och omges av Essingefjärden, Essingedjupet, Essingesundet, Klubbfjärden och Oxhålet. Den är kraftigt kuperad. På nordöstra sidan av ön finns Broparken. Stadsdelen gränsar till Fredhäll, Lilla Essingen, Gröndal, Smedslätten, Äppelviken samt till Alvik. På ön finns flera förskolor, en skola, matvarubutik, caféer, pizzerior, sushi, pub, badplats och mycket annat.

Bilder

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Planskiss

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Planskiss

Vänskapsvägen 55, 2 tr

Alt planskiss