Torbjörn Klockares Gata 3

Vasastan - Röda Bergen - Torbjörn Klockares Gata 3

Välplanerad - Renoverad - Stora fönsterpartier mot mysig innergård


Ljus välplanerad mini 3:a med stora fönsterpartier mot grönskande underbar innergård. Totalrenoverad med smakfulla sobra materialval. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Två bra sovrum. Stort helkaklat badrum.Bra förvaring. Attraktivt läge i Röda Bergen med närhet till Hagaparken och Birkastans puls.

Antal rum: 3
Boarea: 62 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.251 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 0,78867%
I avgiften ingår

Värme, vatten och bostadsrättstillägg

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Ljus luftig välplanerad mini 3:a med samtliga stora fönsterpartier i sydväst mot föreningens grönskande underbara innergård.

Totalrenoverad med vita målade väggar och genomgående vitlaserad ekparkett.

Vardagsrum i öppen planlösing mot kök. Stora fönsterpartier och härligt ljusinsläpp. Plats för soffa, fåtöljer och förvaring.

Nytt påkostat stilrent kök med vita släta luckor med falsade profiler, mörkgrå bänkskiva och grå/svart kakel som stänkskydd. Induktionshäll, inbyggd ugn och mikro samt helintegrerad kyl/frys och diskmaskin. Generös bänkyta och gott om förvaring. Spotlights under överskåpen. Öppen planlösning mot vardagsrum med plats för matbord emellan. Stort fönster och härligt ljusinsläpp.

Sovrum 1 med stort fönster mot grönskande innergård. Plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Garderobsvägg.

Sovrum 2 med plats för bred säng, sängbord och förvaring. Garderobsvägg. Infällda spotlights i taket.

Helkaklat badrum med vita kaklade väggar och ljusgrått klinkergolv. Dusch med glasväggar, wc, handfatskommod med skåp i vitt under och spegelskåp ovan. Handduksvärmare. Infällda spotlights i taket.

Välkomnande öppen hall med avhängningsmöjlighet. Anslutning till stor klädkammare. Infällda spotlights i taket. Säkerhetsdörr.

ÖVRIG INFORMATION

Mysig grönskande innergård med pergola, trädäck, uteplatser, utemöbler, grillar, planteringar och sandlåda.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Telia har anslutit samtliga lägenheter till sitt fibernät. De erbjuder TV, bredband och telefoni. Föreningen är också ansluten till ComHem för TV, bredband och telefoni.

Det finns fyra gemensamma tvättstugor. Varje tvättstuga är utrustade med
två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och kallmangel.

Cykelställ, cykelförråd och barnvagnsrum finns.

I fastighetsförsäkringen ingår det ett kollektivt bostadsrättstillägg. Detta ersätter det individuella bostadsrättstillägg som tecknas som en del av hemförsäkringen av varje enskild medlem.

Föreningen har 14 garageplatser i ett garage med infart från från Torbjörn klockares Gata. Samtliga är för tillfället uthyrda, kön administreras av SBC.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1924 ombyggnadsår 1988

Fastighet i renoverat mycket gott skick. Fastigheten har 11 uppgångar med adresserna Torbjörn Klockares gata 1-9, Vikingagatan 39-45, Norrbackagatan 70 och Tempeltrappan 2.

Byggnadens totalayta är 9.969 kvm, varav 9.089 kvm utgör lägenhetsyta och 880 kvm utgör lokalyta.

Genomförda renoveringar:

- VA-stammar och elstigare byttes, 1987
- Besiktning av VA-stammarna, 2003
- 14 nya vindslägenheter byggdes, 2006
- Trapphusen målades om och säkerhetsdörrar installerades, 2006
- Fönsterrenovering, 2008
- Undercentralen till värmesystemet byttes, 2009
- Nedre delen av fasaden putsades och portvalven målades, 2010
- Takomläggning, 2012
- Installation av ny belysning på innergården, 2013
- Renovering av innergården, 2017
- OVK-besiktning, 2017
- Stamspolning, 2017

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015 och 2025. Inga större underhåll är planerade i dagsläget.

Renoveringar i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. För ombyggnader krävs styrelsens godkännande och för ombyggnationer som berör bärande konstruktioner, el, vatten, och ventilation eller lägenhetens disposition krävs styrelsens godkännande och i många fall även bygglov.

FÖRENING

Föreningen registrerades den 30 september 1999 och fastigheten förvärvades den 1 september 2004.

I föreningen finns totalt 120 lägenheter, varav 110 upplåts med bostadsrätt och 10 med hyresrätt. Föreningen har också 6 hyresrättslokaler. Lägenheterna upplåtna med hyresrätt är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

I slutet av 2017 hade föreningen en belåning på 22,3 Mkr (5.731 kr per kvm bostadsrättsyta) med ett taxeringsvärde på 271,2 Mkr.

Under 2017 hade föreningen en hyresintäkt på drygt 2,0 Mkr med en räntekostnad på 585 tkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen har en hemsida: www.kannan13.se

Vid frågor maila: styrelsen.kannan13@gmail.com

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Överlåtelseavgiften är 2,5 % av basbeloppet dvs 1.137,50 kr, betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet dvs 455 kr, debiteras per pant.

OMGIVNING

Röda bergen eller Rödabergsområdet är ett informellt område i nordvästra delen av stadsdelen Vasastaden. Området avgränsas av gatorna Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Gävlegatan och Sankt Eriksgatan.

Området bebyggdes på 1920-talet och är känt för sin speciella miljö, av många ansedd som trevlig och mysig. Av kulturminnesintresse är bland annat Rödabergsbrinken, Sätertäppan och Torbjörn Klockares Gata.

Promenadavstånd till S:t Eriksplan och till Odenplan med all tänkbar service såsom affärer, butiker, bra restauranger, caféer, barer, matvaruaffärer, gym mm.

Utmärkta kommunikationer i form av t-bana, pendeltåg, flertalet innerstadsbussar samt flygbussen till Arlanda.

Gångavstånd till Rörstrandsgatan där det finns ett rikligt utbud av restauranger med stor variation, barer, caféer, butiker, matvaruaffärer etc.

Bra läge med närhet till Vasaparken, Hagaparken, Stallmästargården och Brunnsviken.

Bilder

Torbjörn Klockares Gata 3

Vardagsrum med två höga fönster