Strålgatan 21

Lilla Essingen - Kungsholmen - Strålgatan 21

Sjöutsikt - Balkong i söder - Hörnläge - Öppen spis - Yteffektiv 2:a - Funkis


Solig balkong i söder med sjöutsikt och grönska, utgång från vardagsrum och sovrum. Hörnläge med stora fönsterpartier i två väderstreck och härligt ljusinsläpp. Rymligt vardagsrum med öppen spis, kan öppnas upp mot köket för öppen planlösning. Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Helkaklat badrum med badkar. Gott om förvaring. Attraktivt tyst grönskande läge nära vattnet.

Antal rum: 2
Boarea: 49 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.357 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 1,49974%
I avgiften ingår

Värme och vatten

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Välplanerad yteffektiv 2:a i vacker funkisfastighet med bevarade tidstypiska detaljer. Hörnläge med stora fönsterpartier i två väderstreck och balkong i härligt sydväst läge med utsikt över vatten och grönska.

Rymligt vardagsrum med hörnläge och stora fönsterpartier i sydväst läge med härligt ljusinsläpp samt utgång genom glasad dörr till balkongen. Lättmöblerat med plats för stor soffa, fåtöljer, förvaring och matbord. Vacker öppen spis i original med hylla i Kolmårdsmarmor. Originalekparkett, gråblå målade väggar och breda fönsterbrädor i Kolmårdsmarmor. Infällda spotlights i taket. Möjligt att öppna upp mot köket för generös öppen planlösning.

Balkong i soligt söder läge med utsikt över vatten och grönska. Högt insynsskyddat läge med vacker sjöutsikt. Trätrall på golv.

Sovrum med stort fönsterparti och glasad dörr ut mot balkongen vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng och förvaring. Trägolv, ljusblå målade väggar och breda fönsterbrädor i Kolmårdsmarmor. En garderob.

Kök med stort fönsterparti i väster läge med matplats invid fönsterpartiet. Välutrustat kök med vita släta högblanka luckor. Gasspis, fläkt under överskåp, diskmaskin, kyl/frys och inbyggd mikro. Klinkergolv, gråblå målade väggar och breda fönsterbrädor i Kolmårdsmarmor. Infällda spotlights i taket. Möjligt att öppna upp mot vardagsrum för generös öppen planlösning.

Välkomnande öppen entréhall med avhängningsmöjlighet och inbyggd garderob med spegelskjutdörrar. Den öppnar sig mot en innerhall med inbyggd garderob med spegelskjutdörrar. Klinkergolv, gråblå målade väggar och infällda spotlights i taket.

Helkaklat badrum med turkost kakel på väggarna och svart klinkergolv med golvvärme. Handfatskommod med spegelskåp med belysning över, wc, badkar, handduksvärmare och infällda spotlights i taket.

ÖVRIG INFORMATION

I föreningen finns en fin gemensam takterrass på Strålgatan 23 med utemöbler och grillmöjligheter.

Det finns två parkeringsplatser till en kostnad om ca 1.100 kr/mån. Lottning om dessa sker en gång per år.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Digitalt TV via telenor och Bredband via Banhof ( 500-1000 Mbit/s). Ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/månad tillkommer för TV och bredband.

Föreningen har två tvättstugor, en i port 21 och en i 23, båda utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.

Det finns tillgång till ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum i varje port.

Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. I samband med städdagarna hyrs en container för medlemmarnas grovsopor.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Vacker funkisfastighet anno 1938 som innefattar adresserna Strålgatan 21 och 23.

Genomförda renoveringar:
- Byta av stammar avseende vatten, avlopp och el, 2007
- Installation av ny fjärrvärmecentral, 2008
- Ombyggnation av piskaltan till gemensam grillaltan, 2010
- Mark- och dräneringsarbete vid Strålgatan 21, 2011
- Målning av trapphus, nya entrépartier och installation av rörelsestyrd belysning, 2012
- Ombyggnad av tak Strålgatan 21, taksäkerhet Strålgatan 23 och byte av takfläktar inkl OVK, 2013
- Nytt passersystem inkl porttelefon, 2013
- Installation av nytt bredband, 2013
- Installation av 2 nya hissar, 2016
- Förstärkning av fastighetens elkapacitet, 2016
- Renovering av vindsförråd, 2018
- Byte av bredbandsleverantör, 2019
- Ny energideklaration, 2019


Framtida eller pågående underhåll/renoveringar:
- Renovering av fuktskada på takterrassen, 2020
- Taköversyn och vissa åtgärder kommer att göras efter denna, 2020
- Renovering och sanering av en hyresrättslägenhet som skall ombildas till bostadsrättslägenhet och säljas, 2020
- OVK, Obligatorisk ventilationskontroll, 2020

Föreningen har upprättat en underhållsplan i syfte att säkerställa att medel finns för det planerade underhållet.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Föreningen förvärvade fastigheten 2006.

Föreningen upplåter 91 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter och 1 lokal med hyresrätt. och 2 antennplatser.

Hyresrättslägenheterna är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

En av hyresrättslägenheterna kommer ombildas till bostadsrätt och säljas under 2020.

Föreningen äger marken.

Föreningens lån uppgick i slutet av 2019 till 27,0 Mkr (8.162 kr/kvm) med ett taxeringsvärde på 98,4 Mkr.

Föreningens hyresintäkter under 2019 uppgick till 374 tkr med räntekostnad på 311 tkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen accepterar delat ägande.

Föreningen accepterar inte juridisk person.

En överlåtelseavgift tas ut om 1.183 kr av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 473 kr/pant.

För mer info se föreningens hemsida www.brfstralgatan21-23.se

Vid frågor maila styrelsen@stralgatan21-23.se

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm.

OMGIVNING


Lägenheten ligger centralt och attraktivt belägen på Lilla Essingen med närhet till affärer, restauranger och caféer. Lilla Essingen ligger på cykel- och gångavstånd från centrala Kungsholmen och City.

Lilla Essingen karaktäriseras av gröna omgivningar, strandpromenader och närhet till vatten och badklippor. Nära till Luxparken och Primusparken. Lätt att ta sig ett bad från ett flertal bryggor. I närheten finns även Fredhälls klippor samt Fredhällsbadet med bastu och vinterbad. En kort promenad bort ligger även Smedsuddsbadet och Rålambshovsparken. För den båtintresserade finns en småbåtshamn på promenadavstånd.

Bra kommunikationer, med busslinjerna 1 och 56 kan du snabbt ta dig till City. Citybike-station finns också på ön nära busshållplatsen Lilla Essingen. Idag går pendlingsbåtar från ön året runt. Samtidigt ligger tvärbanan på Stora Essingen och tunnelbanan vid Thorlidsplan inom gångavstånd. Promenadavstånd till Fridhemsplan med T-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar. Med bil kommer man lätt och snabbt ut på Essingeleden.

Bilder

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Strålgatan 21

Planskiss

Strålgatan 21

Planskiss