Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Kungsholmen - Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Sjöutsikt! 2 balkonger 11,5 & 4 kvm! Högst upp! Möjlig 3:a! Låg avg!


2 kungsbalkonger med sjöutsikt mot Riddarfjärden! En i sydväst om 11,5 kvm & i en öster om 4 kvm. Högst upp med genomgående planlösning & härligt ljus. Möjlig 3:a! Totalrenoverad med bevarade tidtypiska detaljer blandat med moderna inslag. Nytt påkostat kök. Nyslipad oljad originalekparkett & trägolv. Låg avgift! Attraktivt läge!

Antal rum: 2.5
Boarea: 65 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.357 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 6 , Hiss finns
Andelstal 3,5325%
I avgiften ingår

Värme och vatten

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Unikt drömboende högst upp med 2 kungsbalkonger - båda med fantastisk sjöutsikt mot Riddarfjärden! Den ena i sydväst om 11,5 kvm och den andra i öster om 4 kvm.

Renoverad och utformad för att ge en känsla av modern design och elegans. Hög kvalité och omsorg i detaljer. Exklusivt inredd med genomgående högklassiga smakfulla materialval. Öppen genomgående yteffektiv planlösning. Påkostad och stilren - helt i toppskick!

Attraktivt belägen invid Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten! Charmiga kvarter med fantastisk atmosfär!

Klassiskt med bevarade tidtypiska detaljer blandat med moderna inslag. Stuckatur, spröjsade glasade dörrar, spegeldörrar och fina snickerier. Totalrenoverad med vacker nyslipad oljad originalekparkett och trägolv, nymålade snickerier, tak och vita väggar. Nytt påkostat kök i vitt och rostfritt samt bänkskiva i svart granit.

Högst upp med genomgående planlösning med kungsbalkongerna efter hela lägenheten i två väderstreck. Luftig 2,5:a med härligt ljusinsläpp genom stora spröjsade fönster med fönsterbrädor i Kolmårdsmarmor och Carrarramarmor samt spröjsade glasade balkongdörrar.

Möjlig 3:a med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök.

Vardagsrum med utgång till en kungsbalkong, möblerbar innerhall som kan används som matsal, stort rymligt sovrum med utgång till den andra kungsbalkongen, kök med matplats och helkaklat badrum. Renoverat mycket gott skick!

Generöst lättmöblerat vardagsrum mot innergården och utgång till rofylld kungsbalkong om 11,5 kvm i sydväst med härlig sjöutsikt och himlen som tak. Balkongen har sensorstyrd markis och ett räcke i svart smide. Högt spröjsat fönster samt spröjsad glasad balkongdörr, vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Gott om plats för stort sällskap med plats för soffa, fåtöljer och förvaring. Nyslipad oljad originalekparkett och vita nymålade väggar. Bevarade spröjsade dubbla glasdörrar i original mot möblerbar innerhall.

Möblerbar generös innerhall som idag används som matsal. Stor öppning mot såväl vardagsrum som sovrum och entréhall. Bevarade spröjsade dubbla glasdörrar i original mot vardagsrummet, likadana pardörrar finns till sovrummet. Nyslipad oljad originalekparkett och vita nymålade väggar.

Rymligt sovrum med utgång till kungsbalkong om 4 kvm i öster med fantastisk sjöutsikt mot Riddarfjärden genom spröjsad dubbla balkongdörrar. Gott om plats för dubbelsäng, läshörna och förvaring. Nyslipad oljad originalekparkett och vita nymålade väggar. Stor öppning mot innerhall.

Serveringsgång med bevarade skåp i original och två inbyggda garderober med överskåp och spegeldörrar. Nyslipat oljat trägolv och vita nymålade väggar. Öppet mot kök och entréhall.

Påkostat totalrenoverat smakfullt inrett platsbyggt kök med matplats. Ett stort högt spröjsat fönster och ett mindre spröjsat fönster, båda mot kungsbalkongen i sydväst. Vita släta köksluckor med falsade profiler. Elegant fondtapet bakom stänkskydd i glas och svart måttbeställd bänkskiva i granit. Gashäll, inbyggnadsugn, fläkt och inbyggnadsmikro, allt i rostfritt. Helintegrerad diskmaskin och helintegrerad kyl/frys. Inbyggd vinhylla. Spotlights under överskåp. Gott om förvaring genom flertalet köksskåp och lådor. Nyslipat oljat trägolv och vita nymålade väggar. Ingång genom serveringsgång från entréhall.

Välkomnande ljus entréhall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Inbyggd stor garderob. Nyslipat oljat trägolv och vita nymålade väggar. Tidsenlig hatthylla. Säkerhetsdörr insatt 2009. Ingång till serveringsgång och kök, badrum samt öppet mot innerhall.

Fräscht helkaklat stambytt badrum med dusch samt tillhörande duschdörrar i frostat glas. Vita kaklade väggar och röd/brunt klinkergolv. Nyinsatt handfat, stor facettslipad spegel med belysning ovan. Wc samt handdukstork. Två badrumsskåp med speglar. Infällda spotlights i tak. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Ingång från entréhall genom spegeldörr.

Unikt tillfälle - högst upp med himlen som tak. Denna lägenhet måste upplevas! Förverkliga din dröm om ett boende utöver det vanliga!

Förening med låg belåning och stabil bra ekonomi samt låga avgifter!

ÖVRIG INFORMATION


Mysig stor gemensam grön gård med sjöutsikt.

Fräsch välutrustad tvättstuga, belägen i källaren. I tvättstugan finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och elektrisk mangel.

En lokal i källaren fungerar som cykelrum. Cykelparkering finns utanför entrén till fastigheten.

Barnvagnar förvaras i särskilt utrymme.

Föreningen hyr vantligtvis in en container för bortforsling av grovsopor 1-2 gånger per år.

Fastigheten har en egen parabolantenn med tillgång till Viasat och Canal Digitals hela utbud av TV-kanaler. Medlemmarna i föreningen får själva införskaffa digital satellitmottagare med abonnemang för önskat utbud.

Bredband och telefoni via Bredbandsbolaget. www.bredbandsbolaget.se.

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Till varje lägenhet finns en lägenhetspärm med information om den egna lägenheten samt om bostadsrättsföreningen. I den ska bland annat stadgarna från 2000 finnas. Pärmen är ej personlig utan tillhör lägenheten. Vid skiftet skall den överlämnas till den nya medlemmen.

Husvårdardagar sker under våren och hösten, då alla hjälps åt att fräscha upp i fastighet både inomhus i alla gemensamma utrymmen och på framsidan och mot gården.

I bostadsrättsföreningar är det regel att alla medlemmar delar på enklare göromål.

Trappstädning sköts via entreprenad.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 700 kr per månad, alternativt löses biljett för 50 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1931 ombyggnadsår 2002


Fastighet i renoverat gott skick! Husen i kvarteret byggdes åren 1930-1931. År 1931 stod detta hus färdigt och öppnade dörrarna för de första hyresgästerna. 1998 förvärvade bostadsrättsförening fastigheten. Fastigheten består av 7 våningsplan, inklusive gatuplan.

Genomförda renoveringar:
- Målning av fönster mot gården, 1995
- Renovering av trappuppgången, 1998
- Stambyte av samtliga V/A -stammar i kök och badrum, 2002
- Ommålning av samtliga fönster mot gatan, 2002
- Parabol och bredband installerades, 2003
- Ny elcentral installerades, 2004
- Genomförd radon & OVK-besiktning (båda med godkänt resultat), 2004-2005
- Upprustning av entrésidan med plattsättning och kantrabatter, 2005
- Byte av el-stigare i olika etapper, ca 2005
- Fasadrenovering, 2006
- Installation av säkerhetsdörrar och postboxar, 2009
- Installation av ny el till vind och källare, 2009
- Energideklaration, 2009
- Fasad- och fönsterrenovering mot innergården, 2011
- Reparation av taket med ny plåt och omläggning av skiffer, 2011
- Installation av Stokabs nodrum för fibernät i källaren, 2011
- Byte av elementventiler och termostater samt förändrad drift, 2011
- Installation av nytt expansionskärl i pannrummet, 2011
- Om plantering av rabatterna på framsidan av fastigheten, 2011
- Åtgärdat funktskador i huset, 2011/2012

Planderade framtida åtgärder:
- Hissrenovering
- Slutföra reparation av fuktskador
- Ny belysning till entrén
- Upprustning av föreningens del av den gemensamma gården
- Dragning av el i stuprännorna
- Översyn av tvättstugan

Man har fortsatt att arbeta efter den obligatoriska "Plan för skadeförebyggande åtgärder" inom fastigheten.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Jaktvarvet 5 förvärvade fastigheten 1998.

Föreningen består av 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 4 lokaler upplåtna med hyrerätt.

2011 inbringade hyreslokalerna ca 310 tkr i hyresintäkt till föreningen.

Brf Jaktvarvet 5 sänkte avgiften med 15% i juli 2010 och med 5% i årsskiftet 2010/2011.

Förening med stabil bra ekonomi. I slutet av 2011 uppgick föreningens lån till 6,1 Mkr med ett taxeringsvärde om 42,4 Mkr.

Den totala bostadsytan är 2.131 kvm och lokalytan uppgår till 228 kvm.

Besök görna föreningens hemsida www.jaktvarvet.se. Där skriver de bla en härlig historia om fastigheten samt Kungsholmen.

Styrelsen nås via e-post styrelsen@jaktvarvet.se

Föreningen förvaltas av Botema Fastighets AB.

OMGIVNING


Mycket eftertraktat läge 50 meter från Riddarfjärden och Norr Mälarstrand med dess idylliska strandpromenad. Runt hela Kungsholmen finns vatten och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter. Nära Rålambshovsparken med badplatser, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter. Belägen nära Kronobergsparken och Pontonjärsparken.

En kort promenad från Kungsholmstorg, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian där all tänkbar service finns i omedelbar närhet, såsom restauranger, caféer, barer, affärer, butiker samt bra kommunikation med både t-bana och bussar.

Goda kommunikationen med närmaste T-banestation som är Fridhemsplan (både grön och blå linje). Dessutom närhet till T-banestation Rådhuset. Vid Fridhemsplan och i närheten av fastigheten finns ett flertalet innestadsbussar, med hållplats på Hantverkargatan samt buss 69 med hållplats på Pontonjärgatan.

Bilder

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Fri vidsträckt utsikt över Riddarfjärdens vatten

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Fantastisk sjöutsikt 11,5 kvm balkong i sydväst

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

11,5 kvm balkong med sensorstyrd markis

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Stor balkong om 11,5 kvm i soligt sydväst läge

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Balkong om 11,5 kvm med sjöutsikt

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Västerbron & Riddarfjärden i blickfånget

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Högst upp med himlen som tak

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Balkong med markis - ett extrarum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Spröjsade fönster & dörr mot balkong om 11,5 kvm

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Vardagsrum med utgång till balkong i sydväst

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Del av vardagsrum med härligt ljusinsläpp

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Matsal mot ljust vardagsrum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Matsal/innerhall mot ljust vardagsrum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Luftigt vardagsrum, genomgående ljus planlösning

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Vardagsrum mot mot matsal & sovrum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Matsal/innerhall mot sovrum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Ljust rymligt insynsskyddat sovrum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Sovrum med utgång till balkong om 4 kvm i öst

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Balkong i öster om 4 kvm, utgång från sovrum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Fantastisk sjöutsikt från balkong

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Fri vidsträckt utsikt över vatten & takåsar

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Stort rymligt sovrum mot matsal & vardagsrum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Vardagsrum mot matsal/innerhall

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Serveringsgång mot ljust kök

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Ljust öppet påkostat platsbyggt kök med matplats

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Påkostat kök med bänkskiva i svart granit

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Kök med gashäll i rostfritt, glas som stänksskydd

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Platsbyggt påkostat kök med matplats

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Intergrerad kyl/frys, inbyggd mikro & vinhyllor

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Serveringsgång mot entréhall

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Entréhall med vackra bevarade detaljer

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Vackra glasade spröjsade pardörrar & stuckatur

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Helkaklat badrum med dusch & TM/TT

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Helkaklat badrum

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Ett kvarter från Norr Mälarstrand & Riddarfjärden

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Fastigheten Polhemsgatan 5

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Vacker fastighet i mycket gott renoverat skick

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Välkomnande & vacker entré

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Gemensam grönskande gård

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Sittmöbler sommartid på den gemensamma gården

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Stor öppen grönskande gemensam gård

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Strandpromenad med trevliga Mälarpaviljongen

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Norr Mälarstrand & Riddarfjärdens vatten

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Vatten & grönska utanför porten

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Västerbron vid Riddarfjärden

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Vattnet invid Norr Mälarstrand

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Rålambshovsparken

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Kungsholmstorg ner mot Riddarfjärden

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Båtklubben vid Rålambshovsparken

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Norr Mälarstrand med strandpromenad

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Stadshuset

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Riddarfjärdens vatten & Stadshuset

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Riddarfjärdens vatten

Planskiss

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Planskiss

Polhemsgatan 5, 6 tr - högst upp

Alternativ planskiss 3:a