Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Kungsholmen - Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Tulohuset - industrilokal & vindsdel. Terrass i söder. Garage i huset!


Tulohuset - ombyggd industrilokal & vindsdel. Stor terrass i soligt söderläge. Bevarad unik karaktär möter modern design. Generösa ytor för stora sällskap. Spännande planlösning. Totalrenoverad med smakfulla inredningsval. Högst upp med ljust insynsskyddat läge. Attraktivt läge invid Karlbergs sjö. Garage i huset. Låg avgift!

Antal rum: 2
Boarea: 49 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 1.754 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 8 av 8 , Hiss finns
Andelstal 1,43157%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, hushållsel, terrasstillägg

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Tulohuset - Cloettas gamla chokladfabrik. Industrilokal kombinerad med vindsdel ombyggd till modern unik lägenhet. Designad och utformat för att bibehålla den ursprungliga industrikaraktär men ändå ge en känsla av modern design och elegans. Lägenheten har hög kvalité och omsorg i detaljer.

Industridelen har ett stort spröjsade fönster om 2x2 meter och 16 rutor i varje. Högt i tak med möjlighet att ta bort innertaket vilket ger synliga balkar i original. Vindsdelen med stor terrass. Attraktivt läge invid Karlbergs sjö.

Inredd med genomgående smakfulla påkostade stilrena materialval. Öppen och ljus planlösning med samtliga fönster i soligt söderläge. Högst upp med insynsskyddat läge.

Generöst stort rum i vindsdelen med utgång genom helglasade skjutdörrar till stor terrass i soligt söderläge. Ljust rum med plats för vardagsrumsdel med plats för stora sällskap. Fönsterkupa och stort fönster. Plats för bred säng, möjlighet att dela av rummet till ett sovrum och vardagsrum. Infällda spotlights i taket. Vita målade väggar och vitmålat betonggolv med golvvärme.

Industridelen med stilfullt och modernt kök med smakfulla materialval. Induktionshäll, rostfri inbyggnadsugn och rostfri fläktkåpa. Vitt släta högblanka luckor, brunt kakel och bänkskiva i mörkt trä. Integrerade kyl/frys och integrerad diskmaskin. Spotlights under överskåpen. Öppen planlösning mot rymlig matsalsdel invid stort spröjsat fönster med 16 rutor, möjlighet att bygga om till ett sovrum. Vita målade väggar och mörkbrun målad ekparkett. Högt i tak med möjlighet att ta bort innertaket och få ännu högre i tak med synliga originaltakbalkar.

Lyxigt stilfullt badrum med påkostade materialval i hög standard. Handfatskommod med vita lådor och badrumsskåp med spegel och belysning ovanför. Svart mosaik med värme på golv samt vita stora kakelplattor och svart mosaik på väggarna. Dusch med blandare, takdusch och duschhandtag samt duschvägg i glas. Vägghängd wc. Stambytt i samband med renoveringen.

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet. Ingång till välinredd klädkammare. Öppet mot kök och matplats. Vita målade väggar och mörkbrun målad ekparkett.

Unikt tillfälle att förvärva ett drömboende utöver det vanliga!

Garage i fastigheten. Låg avgift!

Ett vindsförråd finns i lägenheten bakom soffan.

ÖVRIG INFORMATION


Varmgarage finns på plan 3 och 4, nås via trapphuset på Fridhemsgatan 55, plan 4 dvs man behöver aldrig gå ut för att komma till garaget. Kostnaden för garageplats är 1.500:-/mån inkl moms för föreningens medlemmar. Det är fn kort kö.

I samma garage ägs en del av garageplatserna av grannfastigheten och de har lediga platser för en kostnad av 2.000:-/mån exkl moms. Några p-platser på gården finns att hyra för 1.600 kr exkl moms.

Stor hiss och rymligt trapphus, vilket underlättar för barnvagn odyl. Barnvagns- och cykelförråd finns på plan 4.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Kabel-tv och bredband från Comhem. Internetuppkoppling via kabel-tv nätet. För Digital-tv och Internet Cable tecknar du separat avtal med Comhem. Telefon: 0771-55 00 00. Hemsida: www.comhem.se

Stokab har dragit in stadsnät i fastigheten och föreningen kommer att ha obligatorisk gruppanslutning av bredband via Banhof för 150 kr per månad vilket kommer debiteras via hyresavierna.

Tvättstugan är belägen på plan 3 i detta trapphus och inrymmer 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp samt en mangel. Tvättstugan renoverades under 2009 och innehåller en stor samt en mindre tvättstuga med olika tvättider. Tvättstugan är sällan uppbokad då samtliga nya lägenheter har tvättmaskin.

Gemensam gård med planteringar, trädgårdsmöbler samt grill som får nyttjas av föreningens medlemmar. En gårdsgrupp är tillsatt och de håller på och ser över gården och den kommer att fräschas upp.

En föreningslokal finns på plan 1.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 700 kr per månad, alternativt löses biljett för 50 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1928-1936


Fastigheten är en fd fabrikslokal dvs Cloettas gammal chokladfabrik, vilket har skapat den speciella unika karaktären. Många känner igen fastigheten som har en stor upplyst Tulo logga och ses från S:t Eriksbron.

Byggdes som chokladfabrik i slutet av 1920-talet. Choklad-Thule hette företaget som hade Stockholms första glasstillverkning, gjorde den lilla halstabletten Tulo (reklamen lyser fortfarande på fasaden) och senare pralinen Plopp. När Mjölkcentralen - nuvarande Arla - köpte Choklad-Thules Alaskaglass år 1942 uppstod Glacebolaget - alltså GB. Choklad-Thule köptes upp av Cloetta under 1960-talet, och 1972 stod bostäderna klara i den uppgång som är Kungsholms strand 135 B tillika Industrigatan 2 C med ingång från gården och vissa delar av fastigheten byggdes om till kontor.

Fastigheten innefattandes två trapphus med adresserna Fridhemsgatan 55 samt Kungsholms Strand 135 (även ingång via Industrigatan 2C). Man kan gå mellan de båda trapphusen på plan 4 utan att gå ut. På plan 4 ligger även garaget och barnvagnsrummet som har direktanslutning till trapphuset.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 var kontor sedan 70-talet fram till för några år sedan då den ytan byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor sedan 70-talet fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

Nyupptagen port på Fridhemsgatan 55. Både port, trapphus, färgsättning och belysning är utformat för att bibehålla fastighetens ursprungliga karaktär men ändå ge en känsla av modern design, elegans och läcker industrikänslan med modern arkitektur.

Renovering av trapphuset på Kungsholms strand 135 B med ny port har installerats som minskar energiförbrukningen och släpper in mer ljus. Nytt, högre innertak. Ny belysning som går på ljud- och ljussensorer för att spara elkostnader och har en design som matchar trappuppgången i Fridhemsgatan 55. Borttagning av halv vägg för ökat ljus i trapphuset och ett nytt smidesräcke monterades.

Omlägga av taket och renovering av kungsbalkongerna gjordes i samband med byggnation av plan 9 och 10. I samband med det byggdes nytt fläktrum och hissarna har uppdaterats.

Nya parkeringsplatser i garage har upprättats och kommer ge bra intäkt varje månad.

Hissen på Kungsholms strand 135 B fick ny inredning samt innerdörrar enligt gällande säkerhetsnormer, 2011.

Stokab har dragit in stadsnät i fastigheten, 2011.

Ventilationen har styrts om till effektivare ventilering och därmed lägre energiförbrukning, 2011.

Många kostsamma renoveringar har genomförts med syftet att spara pengar på lång sikt.

Industrifastighet i mycket bra skick.

Följande renoveringar planerar föreningen i framtiden:
- Elstambyte, 2012/2013
- Utvändig målning fönster, 2013/2014
- Renovering av trapphus Kungsholms Strand 135 B, 2013
- Ombyggnation av gården, 2012/2013
- Rörstambyte, ca 2015 eller senare
- Omputsning av fasaden, 2015

Angående stambyte 2015 så har de flesta stammar bytts i samband med ombyggnation och renoveringar. I denna lägenhet är stammarna redan bytta.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Bojen 14 förvärvade fastigheten den 1 december 2005. Köpet förutsatte att de tidigare kontorslokalerna mot Fridhemsgatan också blev bostäder.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

Föreningen upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

2020 byggde föreningen en 4:a i etage med exklusiv studiostil, vilket gav ett bra tillskott till föreningens ekonomi.

Ombyggnad av plan 2 ska ge 5 nya lägenheter om ca 550 kvm vilket ger ett mycket bra tillskott till föreningens ekonomi, det blir även en lokal för uthyrning till kommersiell hyresgäst om ca 528 kvm vilket ger en bra hyresintäkt. Dessa beräknas att stå klart under 2021/2022.

Föreningen hade en hyresintäkt på 2.456 tkr och en räntekostnad på 630 tkr under 2019, nästan fyra gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader.

I slutet av 2019 uppgick föreningens lån till 47,0 Mkr med ett taxeringsvärde på 170 Mkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen har en egen hemsida https://varbrf.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/B/Bojen-14/Hem/

Vid frågor maila: bojen14@gmail.com.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Överlåtelseavgift är 2,5 % av basbeloppet, 1190 kr och betalas av köparen, pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet, 476 kr och betalas av pantsättaren.

OMGIVNING


Tulohuset ligger i Stockholms nya trendkvarter bakom västermalmsgallerian där du finner butiker som Grandpa, MY shirts, Yesterday mfl.

Precis runt hörnet finns flera populära cafeer, uteserveringar och restauranger såsom Flippin Burgers, Et Encore Cafe, nya restaurang AG, Italienaren La Famiglia och Brasilianska Boteca da Silvania. Det är 450 meter till Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger, butiker och caféer trängs med varandra.

Området erbjuder stans bästa möjligheter till motion. Precis utanför dörren finns promenad- och löpspår som tar dig längs vattnet till motionsområdet i Karlbergsparken, runt Kungsholmen eller ut till Pampas Marina och Huvudsta. Du har både SATS och Friskis & Svettis på 2 minuters gångavstånd.

På sommaren tar det 3-4 minuter att gå till närmsta badbrygga och mindre än 10 minuter till de nya badbryggorna vid Hornsbergsstrand. Där du kan bada och äta på ett av de nya caféerna som öppnat längs strandpromenaden.

Väldigt goda kommunikationer med både t-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar (linje 1,3,4 mfl) på bara några minuters gångavstånd. Pendeltåg vid Karlberg på andra sidan S:t Eriksbron.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 10 min till Centralen och Cityterminalen, ca 15 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 10 min från Vasastan.

Bilder

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Stor insynsskyddad terrass i soligt söderläge

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Ombyggd industrilokal med stort spröjsat fönster

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Plats för stora sällskap i ljust öppet kök

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Vindsdel med helglasade skjutdörrar till terrass

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Insynsskyddad terrass på taket i söderläge

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Fri vidsträckt utsikt från terrass i söder

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Takterrass i soligt söderläge

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Terrass i soligt söderläge & himlen som tak

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Vindsdel med plats för stor soffa

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Vindsdel med utgång till terrass i söderläge

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Sovdel i vindsdelen

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Stort industrifönster med 16 rutor i varje

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Renoverat smakfullt kök

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Renoverat stilrent kök

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Badrum med vägghängd wc & handfatskommod

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Nyrenoverat helkaklat badrum

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Välinredd klädkammare

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Avhängningsmöjlighet i hall

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Insynsskyddad terrass på taket sett från gården

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Tulohuset, ombyggd industrilokal

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Tulohuset, Cloettas gamla chokladfabrik

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Karlbergs sjö utanför porten

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Båthamn nere vid Karlbergs sjö

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Karlbergs slott & Karlbergs sjö

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Båthamn vid Karlbergs Strand

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Tulohuset invid Karlbergs sjö nattetid

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Chokladtillverkning i Tulohuset

Planskiss

Kungsholms Strand 135 B, 8 tr

Planskiss