Kocksgatan 23, 1 tr

Södermalm - Kocksgatan 23, 1 tr

Unik specialdesignad med platsbyggda genomtänkta lösningar!


Unik topprenoverad 3,5:a i SoFo. Genomtänkta, yteffektiva & individuellt platsanpassade möbel- & förvaringslösningar formgivna & byggda av möbelsnickare. Luftig planlösning med drygt 3 meter i takhöjd. Exklusiva materialval. Påkostat badrum med sovloft ovan. Frostad glaskub med bubbelbadkar i anslutning till öppen spis.

Antal rum: 3.5
Boarea: 69 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.772 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 5 , Hiss finns
Andelstal 7,5328%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Exklusiv och representativ bostad med genomgående planlösning och ljusinsläpp från två håll med höga fönster med överfönster i original och djupa fönsternischer samt generös takhöjd på drygt 3 meter. Lättmöblerad och rymlig 3,5:a om 69 kvm. Yteffektiv planlösning genomtänkt i minsta detalj - internationell toppklass!

Generöst vardagsrum med fungerande, nyligen provtryckt, öppen spis. Master bedroom med platsbyggt skrivbord och utrymme för dubbelsäng. Välutrustat kök med komplett maskinpark. Matplats för sex personer, som även kan användas som sovrum, belägen mot lugn innergård. Lyxigt påkostat badrum med funtionellt sovloft ovanför. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare finns inbyggd i trappan till sovloftet. Walk-in-closet med garderobshiss med förvaring från golv till tak. Frostad glaskub, innehållande bubbelbadkar med färgväxlande LED-belysning och utdragbart matbord. Betonggolv i Epoxy samt vattenburen golvvärme i hall, kök och badrum.

Säljaren som är inredningssnickare har haft för avsikt att utnyttja inte bara lägenhetens golvyta maximalt, utan även dess rymd. Inspiration har hämtats från asiatiska designhotell, italienska möbelmässor och internationella formgivare. För att få en skandinavisk känsla har man använt sig av björk, betong, rostfritt stål och ljusa färger som vitt, ljusgrått och olivgrönt. Detta har kompletterats med detaljer i guld och koppar, för att ge lägenheten en unik och säregen karaktär.

Element är borttagna och har ersatts med vattenburen golvvärme i hall, kök och matrum/sovrum vilket gör lägenheten enkel att möblera och oerhört lättstadad. All el är infräst i väggarna.

I en frostad glaskub belägen mellan vardagsrummet och den inbyggda garderoben finns ett bubbelbadkar placerat. Genom en öppning i väggen har man utsikt över vardagsrummet och man känner värmen från den öppna spisens sprakande lågor från badkaret. Över badkaret ligger en utdragsskiva som kan skjutas ut och användas som matsalsbord i vardagsrummet. Det finns även träbrädor som kan användas som lock och då kan utrymmet användas som extra sovplats.

Vardagsrummet är ljust, generöst och luftigt med två höga fönster med överfönster, vacker mattlackad originalekparkett, en modern fungerande öppen spis med platsbyggda bokhyllor i Corian och industrilackerad MDF ovanför. Öppet mot hall och kök samt utanpåliggande specialdesignad skjutdörr i full takhöjd med infräst grepplist.

Master bedroom har plats för dubbelsäng, arbetsplats och läshörna, två höga fönster med överfönster och vacker vitoljad originalekparkett. Mycket bra förvaringslösningar genom platsbyggda garderober, och en walk-in closet med förvaring från golv till tak med garderobshiss.

Nyrenoverat, yteffektivt och fullutrustat parallellkök med snickeribyggda luckor i oljad valnöt samt industrilackerad MDF i grågrönt med infrästa handtag i mässing. Unikt kompakt kök med förvånansvärt mycket förvaring. Överskåpen går ända upp till taket och den 90 cm djupa bänkskivan i ljusgrå Corian har inbyggda utdragsskivor i metall. Under det franskimporterade mattsvarta cirkelformade kaklet finns en måttanpassad förvaringsbox byggd i svartlackad Valchromat. Den har plats för allt från återvinningskärl och köksredskap till växthus för färska kryddor med luftfuktare.

Köksutrustningen är av yttersta prestanda med varmluftsugn, induktionshäll från Küpperbush och kolfilerfläkt från Gaggenau. Helintegrerad kyl/frys och diskmaskin. Inbyggd custom-made kaffemaskin och micro i guld. På väggen under skåpen sitter infällda halogenspotlights i guld, infällda i kaklet. Fina spegeldetaljer i koppar och rökfärgat glas.

En praktisk och stilren skjutbar dörr i valnöt med svart frostat glas är det enda som skiljer matrummet ifrån köket. I matrummet finns en bekväm kökssoffa som också är en säng. Väggarna är spegelprydd vilket ger en härlig känsla av rymd och ovanför finns förvaringsmöjligheter i vägghängda hyllor. Högt originalfönster som ger ett generöst ljusintag till både matrum och kök, med ett naturligt nedkylt skafferi längs sidan. Skafferiet döljs praktiskt med skjutdörrar i MDF och frostat glas, vilka även fungerar som mörkläggning vid behov. Med den lugna gården utanför fönstret får man ett tyst, praktiskt och mysigt sovrum.

I en läcker valnötsvägg sitter skjutdörren in till ett vitt och lyxigt helkaklat badrum, med snyggt inbyggda förvaringslösningar. Badrummet har vit Höganäs-mosaik på väggarna och vitt Coriangolv med golvvärme. Infälld takdusch och handdusch med blandare från Vola. WC-stol - designad av Antonio Citterio för Keramag och inbyggt handfat från Duravit, med stor inkaklad spegel och belysning ovanför. Handduksvärmare och infällda spotlights i taket. Ovanför badrummet finns ett sovloft med 1,20 meter bred futonmadrass.

Mellan kök och badrum finns en platsbyggd praktisk garderob, i vilken man hittar en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Garderoben innehåller även en trappa som leder upp till sovloftet ovanför badrummet.

Hall med platsbyggda förvaringsmöjligheter genom bl.a. väggskåp. Golvet är gjutet i betong med Epoxy och har vattenburen golvvärme och infällda spotlights styrda av rörelsedetektor.

Yteffektiv planlösning med smarta lösningar och sängplats för sex till sju personer genom fyra separata sovplatser.

Unikt tillfälle - minutiöst designad med sällsynt hög detaljfinish. Denna lägenhet måste upplevas! Förvekliga din dröm om ett boende utöver det vanliga!

ÖVRIG INFORMATION


Mysig innergård med planteringar, utemöbler och grill finns att disponera för föreningens medlemmar.

Styrelsen har inget emot att dörr öppnas ut mot gården för denna lägenheten dvs om det är tekniskt möjligt samt bygglov krävs.

Fräsch välskött helkaklad tvättstuga, renoverades med nya maskiner 2009. 2 tvättmaskiner, torktumlare och 2 torkskåp, belägen i källaren.

Cykelförråd finns.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Kabel-tv och bredband från Comhem. Basutbudet för kabel-tv ingår i avgiften.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 800 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 60 kr/dygn.

För garage i området se www.stockholm-parkering.se

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1911


Vacker fastighet anno 1911 i renoverat gott skick!

Genomförda renoveringar:

- Stambyte, 2009/2010
- Flytt av förråd från vinden till källaren, 2012
- Renovering av innergården, 2013
- Säkerhetsdörrar har installerats, 2014
- Byggnation av två vindsvåningar, klara 2014

Framtida renoveringar:

- Fönsterrenovering
- OVK, Obligatorisk ventilationskontroll
- Trapphusrenovering

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Båtsmannen 25 upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt varav 2 av dem är nybyggda vindsvåningar samt 5 lokaler med hyresrätt, alla lokaler är uthyrda.

Föreningen har stabil bra ekonomi. I slutet av 2013 hade föreningen en belåning på 7,8 Mkr med ett taxeringsvärde på 23,6 Mkr.

2013 hade man en hyresintäkt på 480 tkr och en räntekostnad på 312 tkr.

Avgiften betalas kvartalsvis, 8.316 kr/kvartal dvs 2.772 kr/mån.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum.

En överlåtelseavgift om 1.110 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 444 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Lägenheten ligger centralt med mängder av butiker utanför porten. Ett stenkast bort ligger trendiga Nytorget och SoFo med sina många restauranger och caféer. En kort promenad bort hittar du Medborgarplatsen och dess puls med allt vad den erbjuder både dag- och kvällstid. Här finns ett rikt och mångfacetterat uteliv, populära Söderhallarna, Filmstaden Söder och otaliga restauranger och butiker.

Nära till Vitabergsparken och på andra sidan Folkungagatan ligger Stigberget och Fjällgatan med sin vackra utsikt över Stockholm.

Kommunikationsmässigt så har man T-banans gröna linje vid Medborgarplatsen ett par minuters promenad från porten. Runt hörnet vid Tjärhovsplan går stamlinjerna 2 och 3 med vilka du på bara några minuter tar dig till Slussen eller City och med buss 66 tar du dig västerut mot Skrapan samt Södra station. Buss 59 tar dig till Centralen på 8 minuter.

Bilder

Kocksgatan 23, 1 tr

Vardagsrum med två höga fönster

Kocksgatan 23, 1 tr

Generöst ljust vardagsrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Vardagsrum med öppen spis, mot badrum med sovloft

Kocksgatan 23, 1 tr

Öppning mot vardagsrum från bubbelbadkar

Kocksgatan 23, 1 tr

Bubbelbadkar mellan vardagsrum & sovrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Bubbelbadkar öppet mot vardagsrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Öppning till bubbelbadkar & hall sett från sovloft

Kocksgatan 23, 1 tr

Vardagsrum mot hall & kök

Kocksgatan 23, 1 tr

Kök & matrum sett från gård

Kocksgatan 23, 1 tr

Inbyggd kaffemaskin & micro i guld

Kocksgatan 23, 1 tr

90 cm djup bänk i Corian & infällda spotlights

Kocksgatan 23, 1 tr

Kök med kaffemaskin & micro inbyggd i väggen

Kocksgatan 23, 1 tr

Infälld ho i bänkskiva i ljusgrå Corian

Kocksgatan 23, 1 tr

Designade köksluckor - infrästa handtag i mässing

Kocksgatan 23, 1 tr

Del av kök mot matrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Kopparspegel & skjutdörr i frostat glas & valnöt

Kocksgatan 23, 1 tr

Matplats invid fönster ut mot trevlig innergård

Kocksgatan 23, 1 tr

Innergård utanför köksfönster, ev blivande utgång

Kocksgatan 23, 1 tr

Hall med infällda spotlights med rörelsedetektor

Kocksgatan 23, 1 tr

Hall mot barum med sovloft ovanför

Kocksgatan 23, 1 tr

Sovloft ovanför badrummet

Kocksgatan 23, 1 tr

Vardagsrum sett från sovloft

Kocksgatan 23, 1 tr

Vardagsrum med härligt ljusinsläpp

Kocksgatan 23, 1 tr

Detaljbild vardagsrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Öppen spis med platsbyggda hyllor

Kocksgatan 23, 1 tr

Vardagsrum detaljbild

Kocksgatan 23, 1 tr

Härligt vardagsrum med vacker originalekparkett

Kocksgatan 23, 1 tr

Master bedroom frostat glas med bubbelbadkar bakom

Kocksgatan 23, 1 tr

Frostat glas mellan bubbelbadkar & sovrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Sovrum med två höga fönster, mot vardagsrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Sovrum med plats för dubbelsäng

Kocksgatan 23, 1 tr

Sovrum med arbetsplats & smart förvaring

Kocksgatan 23, 1 tr

Skjutdörrar i valnöt in till lyxigt badrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Helkaklat badrum med inbyggt handfat

Kocksgatan 23, 1 tr

Wc-stol från Keramag designad av Antonio Citterio

Kocksgatan 23, 1 tr

Påkostat helkaklat badrum med dusch

Kocksgatan 23, 1 tr

Takdusch i badrum

Kocksgatan 23, 1 tr

Inkaklad stor spegel & hyllor

Kocksgatan 23, 1 tr

Djupa fönsternischer

Planskiss

Kocksgatan 23, 1 tr

Planskiss