Hornsgatan 141B 3 tr

Södermalm - Högalid - Hornsgatan 141B 3 tr

Sjö- & parkutsikt mot Tantolunden! Stor balkong. Exklusiva tillval!


Balkong med vidsträckt sjöutsikt mot Årstaviken & grönskande Tantolunden. Nyproducerad 3-4:a med exklusiva moderna tillval. Ljus luftig genomgående planlösning med generösa fönsterpartier. Vardagsrum med sjöutsikt öppet mot påkostat kök. 2 bra sovrum mot gård. Lyxigt badrum med TM/TT. Möjlig 4:a! Garage i huset!

Antal rum: 3
Boarea: 86 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 4.738 kr/mån
Fönster: 3-glas
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 7 , Hiss finns
Andelstal 1,4909%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Urban, representativ och miljöanpassad 3-4:a i nyskick. Generös balkong med park- och sjöutsikt mot Tantolunden och Årstaviken. Genomgående och öppen planlösning. Stilrena, exklusiva och miljövänliga produkt- och materialval. Samtliga fönster mot Årstaviken och innergård. Ingång från Långholmsgatan. Fastighet med garage!

Inredning - Stilrena, påkostade och exklusiva material- och inredningsval med en modern design. Lägenhet i nyskick med funktionella, tekniska och estetiska finesser, samt goda förvarings- och umgängesmöjligheter. Genomgående vitmålade väggar, mattlackade ekgolv med eklaserade trösklar, fönsterbänkar i portugisisk kalksten, dimmer, samt praktiska lamellgardiner i samtliga utrymmen. Vid önskemål färdigställs ett tredje sovrum före tillträdet, enligt alternativ planskiss.

Planlösning - Generöst lättmöblerat vardagsrum med öppen planlösning mot kök och matrumsdel. Gott om plats för stora sällskap. Påkostat snyggt kök i vitt och rostfritt. Två rymliga sovrum mot lugn innergård, varav ett med utgång till generös balkong. Lyxigt påkostat stilfullt badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Gott om förvaring i form av flertalet garderober och stor klädkammare.

Vardagsrum - Spatiöst ljust luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot kök samt loungekänsla. Väl tilltaget fönsterparti med härligt ljusinsläpp och fönster från golv till tak med vidsträckt utsikt i sydväst helt utan insyn. Plats för både soffa, fåtöljer och matbord. Öppet mot kök och inre hall.

Kök - Stilrent, exklusivt och välutrustad kök med släta luckor i vitt från Marbodal. Integrerad glaskeramikhäll, ugn, mikrovågsugn, kyl och frys i rostfritt från Siemens, samt fläkt i aluminium från Franke under överskåp. Funktionellt stänkskydd av glasemalj i betonggrått. Bänkskiva i massiv ek med underlimmad diskho i rostfritt. Kärl för källsortering av hushållsavfall i diskbänksskåp. Matplats med sjöutsikt, samt utan insyn. Öppen planlösning mot vardagsrum.

Sovrum 1 - Större sovrum med fönster och balkong mot lugn innergård. Två integrerade garderober och ett linneskåp i vitt från Marbodal. Ingång från hall.

Balkong - Generös balkong med lummig park- och sjöutsikt mot innergård, samt Tantolunden och Årstaviken. Balkongen har belysning, eluttag och trätrall.

Sovrum 2 - Mindre sovrum med fönster mot lugn innergård. Två integrerade garderober i vitt från Marbodal. Ingång från hall.

Sovrum 3 - Funktionellt sovrum med skjutdörrar, enligt alternativ planritning.

Badrum - Stilrent, exklusivt och välutrustat badrum med spa-känsla. Vitt, matt kakel och svart fondvägg på vägg, samt svart klinker på golv från M2. Tvättställ med kommod i vitt från Vedum, samt wc i vitt porslin från Ido. Duschvägg i klarglas från Inredningsglas. Tvättställs- och duschblandare i krom från FM Mattson. Förvaringsskåp från Vedum, samt arbetsbord ovan tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Nedsänkt tak med riktbara spotlights i borstat stål. Vändbar spegel med aluminiumram och belysning från Vedum. Handduksvärmare i krom med hyllplan och krokar med ekdetaljer från Dryson. Elburen golvvärme. Krokar, pappershållare, samt toalettborste i krom från Tiger. Plats för badkar. Ingång från hall.

Hall - Möblerbar hall med ljusinsläpp från två håll. Två integrerade garderober och ett städskåp i vitt från Marbodal. Hatt-, sko- och förvaringshylla i ek med aluminiumdetaljer från Bröderna Arvidsson, Orsa. Säkerhetsdörr i mossgrönt med serviceläge från Swedoor. Fondvägg av fototapet i vitt, brunt och svart.

Klädkammare - Funktionell och rymlig klädkammare med inredning från Elfa. I klädkammaren finns lägenhetens el- och IT-skåp. Ingång från hall.

Övrigt - Elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare finns i klädkammare. Frånluftsdon finns i badrum, kök och klädkammare. Termostatstyrda radiatorer finns i samtliga rum.

Tillval - utöver standard har följande tillval gjorts:

- Kök; rostfria vitvaror, bänkskiva i massiv ek och stänkskydd i glasemalj,
- Badrum; mosaikkakel och fondvägg, nedsänkt tak med riktbara spotlights i borstat stål, duschvägg i glas, handdukstork med hylla och ekdetaljer, samt hållare och krokar,
- Sovrum 2 - två integrerade garderober från Marbodal,
- Hall; exklusiv fototapet, samt hatt- och förvaringshylla i ek,
- Klädkammare; spackling och målning,
- Golv; eklaserade trösklar i samtliga utrymmen,
- El; dimmer i samtliga utrymmen,
- Balkong; trätrall,
- Allmänt; funktionella lamellgardiner i samtliga utrymmen, samt bredare fönsterbänkar.

ÖVRIG INFORMATION


Adressen är Hornsgatan 141 men entréen är från Långholmsgatan.

Föreningen har ett sk "triple playavtal" genom Telia, vilket ingår i årsavgiften, enligt nedan.
1) kabel-tv med ett grundutbud om 15 kanaler,
2) höghastighets-/internetuppkoppling med upp till 10 Mbit/s, 500 MB lagringsutrymme, brandvägg och antivirusprogram, samt
3) ip-telefoni med separat betalning enbart för start- och samtalsavgifter. Utökat antal TV-kanaler och snabbare bredbandsuppkoppling beställs separat genom Telia.

Föreningen har ett cykel- och barnvagnsrum, samt avfalls- och sopsorterings-/återvinningsrum på bottenplan, som nås från innergårdens entré, där även en ute-/lekplats finns. Föreningen har även en förrådsanläggning på källarplan. Till lägenheten hör ett förråd om ca 6 kvm.

Föreningens entréer är lättillgängliga och hissar rymliga. På entréplan finns postboxar för postlevereras. Vid varje lägenhetsdörr finns även tidningshållare för leverans av morgontidning.

Föreningen har ett varmluftsgarage i källarplan som nås via trapphus och hiss, samt parkeringsplatser utanför till en kostnad om 1 500 kr/mån, respektive 1 250 kr/mån.

Fastighetsförvaltning handhas av UBC, samt garageadministration genom Mobil Park. Det är förnärvarande några i kö.

De finns tre andra garage i närheten som hade lediga platser i december 2012. Högalid, Bergsunds Strand och Hornstulls Strand - samtliga ligger inom ett par minuters gångavstånd.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 700 kr/månad, alternativt 50 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar sk öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 2010


Fastigheten färdigställdes genom JM i årsskiftet 2010/2011. Byggaranti gäller i 10 år. Består av två nybyggda bostadshus och 5 lokaler i gatuplan.

De två nya husen med byggår 2010 har fått en arkitektur som harmonierar med den omgivande bebyggelsen och omfattar 66 lägenheter. I bottenvåningen finns 5 affärslokaler. Total boyta är 5795 m² samt lokalyta 459m². Alla lägenheter har en väl genomtänkt planlösning, balkong, terrass eller uteplats samt goda förvaringsmöjligheter.

Fastigheten är miljöanpassad och miljövänlig genom ett energisnålt värmesystem med vatten buren fjärrvärme och maximal energibesparing. Elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare finns i klädkammare. Frånluftsdon finns i badrum, kök och klädkammare. Termostatstyrda radiatorer finns i samtliga rum.

Samtliga fönster är isolerade med 3-glas fönster och delvis även med luftspalter för optimal energibesparing och ljudisolering. Extra tjocka väggar och bjälklag, samt ytterdörrar utan brevinkast för maximal ljudisolering. Skyddsåtgärder och fuktsäkring har gjorts i både kök och badrum. Källsortering har installerats för minimerad miljöpåverkan. Medveten placering av elcentraler har gjorts för minimering av elektriska och magnetiska fält, enligt försiktighetsprincipen med femledarsystem. Medvetna produkt- och materialval i form av energisnåla vivaror, (klass A), lågenergiarmatur, samt giftfria planteringar/växter i närmiljö. AB Borätt, (dvs JM:s byggföretag), är även medlemmar i det internationella nätverket BLICC, (Business Leaders Initiative on Climate Change), vilka arbetar aktivt för klimatfrågan.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Äkta bostadsrättsförening med 2 huskroppar, 66 lägenheter, 5 lokaler, samt 35 garageplatser och 2 parkeringsplatser.

Samtliga lägenheter är försålda och lokaler uthyrda sedan projektstart hösten 2008.

Föreningens ekonomi ser ljus ut. 2011 resultat överträffade budget. Bland annat har föreningens lån fått en förmånligare räntenivå jämfört med den ekonomiska planen.

Under 2011 har föreningen amorterat 157 500 kr.

Föreningens lån uppgick till 58,6 Mkr i slutet av 2011 med ett taxeringsvärde på 182,4 Mkr.

Föreningen har inga planerade renoveringar, eller avgiftsändringar.

För ytterligare information, se föreningens hemsida: www.hornsplan1.se

OMGIVNING


Välkommen till Tantolunden vid händelsernas, charmens och kontrasternas Hornstull, där genuin storstadspuls med service och nöjen i överflöd möter sköna naturupplevelser i en unik kombination! Området präglas av en genuin storstadskänsla, öppna vyer och ytor mot Tantolunden och Årstaviken, samt har med sin kontinentala stämning och levande atmosfär kommit att klassas som ett av innerstadens mest populära och trendiga områden.

Inom ett par minuters gångavstånd finns ett fantastisk utbud av service och nöjen såsom mat- och specialbutiker, 7Eleven (med dygnet-runt öppet), bagerier, apotek, systembolag, gym, (Friskis & Svettis, Sats, Worldclass, Energiverket och Fitness24Seven, (med dygnet-runt öppet), badhus, bibliotek, biograf, samt populära caféer, restauranger och barer (Strand, Lasse i Parken, Judith & Bertil, Loopen, m fl).

Därtill finns utmärkta kommunikationer med t-bana, (röd linje), samt flertalet innerstadsbussar såsom blåbuss 4, 40, 66 och 77 med direktförbindelse till bl a Skanstull, Gullmarsplan, Fridhemsplan, Odenplan, Kungsholms torg, Frescati/Universitetet, Östra Station/KTH, samt Karolinska.

I närområdet finns ypperliga natur- och rekreationsområden, samt stränder vid Tantolunden, Årstaviken, Högalidsparken, Bergsundsstrand, Långholmen, Reimersholme och Söder Mälarstrand. På pittoreska och idylliska Långholmen finns hotell, vandrarhem, museum och café i f d Kronohäktet med anor från 1800-talet, samt Carlshälls gård med trädgård, som kan hyras vid diverse tillställningar såsom t ex bröllop och dop.

Området är för närvarande i en expansiv slutfas och en spektakulär galleria med två anslutande torg färdigställs på Långholmsgatan/Hornsbruksgatan under våren 2013, enligt bildillustrationer. Hornsgatan har även upprustats med närmare ett par hundra Ginkgoträd, bredare trottoarer, samt sänkt hastighetsgräns.

Bilder

Hornsgatan 141B 3 tr

Vy från balkong mot Tantolunden & Årstaviken

Hornsgatan 141B 3 tr

Generös balkong med vidsträckt park- & sjöutsikt

Hornsgatan 141B 3 tr

Balkong med sjöutsikt & parkutsikt mot Tantolunden

Hornsgatan 141B 3 tr

Öppen planlösning mellan vardagsrum & kök

Hornsgatan 141B 3 tr

Sjöutsikt från vardagsrum, matplats & kök

Hornsgatan 141B 3 tr

Sjöutsikt från kök & vardagsrummet

Hornsgatan 141B 3 tr

Väl tilltaget fönsterparti & härligt ljusinsläpp

Hornsgatan 141B 3 tr

Vy mot matplats, kan göras om till ett 3:e sovrum

Hornsgatan 141B 3 tr

Stilrent & välutrustat kök med flertal tillval

Hornsgatan 141B 3 tr

Kök med integrerade & rostfria vitvaror samt

Hornsgatan 141B 3 tr

Exklusivt & funktionellt stänkskydd i glasemalj

Hornsgatan 141B 3 tr

Vy från matplats mot kök & vardagsrum

Hornsgatan 141B 3 tr

Större sovrum med balkong mot lugn innergård

Hornsgatan 141B 3 tr

Rymliga garderober med bra förvaringsmöjlighet

Hornsgatan 141B 3 tr

Mindre sovrum mot lugn innergård

Hornsgatan 141B 3 tr

Stilrent helkaklat badrum med påkostade tillval

Hornsgatan 141B 3 tr

Badrum med tvättmaskin & torktumlare

Hornsgatan 141B 3 tr

Stilfulla exklusiva materialval

Hornsgatan 141B 3 tr

Rymlig klädkammare med Elfa-inredning

Hornsgatan 141B 3 tr

Exklusiv & flexibel hallinredning i ek

Hornsgatan 141B 3 tr

Hall med sober fototapet, öppet mot vardagsrum

Hornsgatan 141B 3 tr

Sjöutsikt från kök & vardagsrum, foto Andy Liffler

Hornsgatan 141B 3 tr

Fastigheten kvällstid, foto Andy Liffler

Hornsgatan 141B 3 tr

Vy från Tantolunden

Hornsgatan 141B 3 tr

Loopen - restaurang, bar & scen

Hornsgatan 141B 3 tr

med karibiska smaker & takter

Hornsgatan 141B 3 tr

och möjlighet att lägga till i Årstaviken

Hornsgatan 141B 3 tr

Tantolundens klipp- & strandbad

Hornsgatan 141B 3 tr

Liljeholmsbadet - flytande pontonbadhus

Hornsgatan 141B 3 tr

Strand - restaurang, bar, scen & gatumarknad

Hornsgatan 141B 3 tr

Lasse i Parken krog & kafé

Hornsgatan 141B 3 tr

Restaurang, musik- & trädgårdscafé Lasse i Parken

Hornsgatan 141B 3 tr

Långholmens klipp- och strandbad vid solnedgång

Hornsgatan 141B 3 tr

Långholmskanalen vid skymning

Hornsgatan 141B 3 tr

Bistro Brofästet vid Liljeholmsbron

Hornsgatan 141B 3 tr

New York känsla på Bistro Brofästet

Hornsgatan 141B 3 tr

Konsthall, restaurang & bar på Bistro Brofästet

Hornsgatan 141B 3 tr

Biograf "Bio Rio" med retrokänsla

Hornsgatan 141B 3 tr

Exklusiv shopping på Långholmsgatan

Hornsgatan 141B 3 tr

med spektakulär skyltning

Hornsgatan 141B 3 tr

Kommande galleria med två nya torg

Hornsgatan 141B 3 tr

Nya Hornstull färdigställs under våren 2013

Planskiss

Hornsgatan 141B 3 tr

Planskiss 3:a

Hornsgatan 141B 3 tr

Alternativ planskiss 4:a

Hornsgatan 141B 3 tr

Alternativ planritning 4:a, med mått