Hantverkargatan 37

Kungsholmen - Hantverkargatan 37

Balkong i söder - Genomgående öppen planlösning - Invid Kungsholmstorg


Fastighet anno 1932 med tidstypiska detaljer såsom stora fönsterpartier & vacker originalekparkett. Öppen planlösning mellan vardagsrum & kök med plats för stora sällskap. Solig balkong i söderläge. Genomgående planlösning med två sovrum mot tyst innergård. Stor klädkammare. Förening med bra ekonomi. Attraktivt läge invid Kungsholmstorg.

Antal rum: 3
Boarea: 81 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.103 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 , Hiss finns
Andelstal 2,61599%
I avgiften ingår

Värme och vatten

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Fastighet anno 1932 med bevarade tidstypiska detaljer såsom genomgående originalekparkett, stora fönsterpartier, glasade spröjsade pardörrar och fönsterbrädor i Kolmårdsmarmor.

Ljus genomgående planlösning med solig balkong i fritt söderläge, vardagsrum och kök i öppen , två bra sovrum mot tyst innergård och gott om förvaring.

Generöst vardagsrum med stort fönsterparti och härligt ljusinsläpp. Plats för stor soffa, fåtöljer, förvaring samt matbord. Öppen planlösning mot kök. Vackra pelare i original.

Kök i öppen planlösning mot vardagsrum med plats för matbord emellan. Vita släta köksluckor, stänkskydd i glas och bänkskiva i ek. Infälld spishäll, fläktkåpa och inbyggnadsugn i rostfritt. Diskmaskin och kyl/frys i rostfritt. Gott om förvaring genom många skåp och generösa bänkytor. Infällda spotlights under överskåpen.

Master bedroom med stort fönster mot tyst innergård. Rymligt med plats för dubbelsäng, läshörna och förvaring. Gott om förvaring genom inbyggd stor klädkammare och hel garderobsvägg med skjutdörrar. Vackra helglasade spröjsade pardörrar.

Sovrum med med utgång genom pardörrar till balkong i soligt fritt söderläge mot tyst innergård.

Innerhall med bevarade serveringsskåp och flertalet inbyggda garderober.

Entréhall med bevarade original hatthylla.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Dusch, wc, handfat med spegel och belysning ovanför. Handdukstork, hyllor i ek och infällda spotlights i taket. Förberett för tvättmaskin.

ÖVRIG INFORMATION


Bredband och kabel-tv från Comhem. Ett obligatoriskt tillägg på 200 kr tillkommer för bredband.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Garage finns i fastigheten, det är för närvarande kö.

I fastigheten finns ett gym.

Nyrenoverad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torklinor, belägen i källaren.

Cykelställ finns på innergården.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1932 ombyggnadsår 2007

Vacker fastighet i renoverat gott skick anno 1932.

Byggnadens totalyta är 3.602 kvm varav 3.227 kvm utgör lägenhetsyta och 375 kvm utgör lokalyta.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2046. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Utfört underhåll:

- Spolning av avloppsstammar, 2018
- Renovering tvättstuga, 2018
- Installation av bergvärme, 2018
- Rensning av ventilationskanaler, 2017
- Spolning av avloppsstammar, 2016
- OVK, 2016
- Renovering av fasadsockel, 2016
- Relining av avloppsrör i bottenplattan, 2015
- Fönsterrenovering, 2014-2015
- Ny undercentral, 2014-2015
- Ny hissmaskin, 2008
- Omläggning av tak, 2008
- Fasadrenovering, 2003
- Byte av avlopps- och vattenstammar, 2002
- Nya elstammar, 2002

Planerat underhåll

- Underhåll fönster, 2020
- Renovering av garage, 2020
- Renovering av vädringsbalkonger, 2021
- Nytt tätskikt på gården, 2021
- OVK, 2022
- Byte lägenhetsdörrar, 2022
- Slipning av marmorgolv i trapphuset, 2022
- Stamspolning, 2022

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Bergamotträdet 13 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 2000.

Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenhet och 6 lokaler med hyresrätt.

Föreningen har en god ekonomi. I slutet av 2018 uppgick föreningens lån till knappt 13,7 Mkr (4.525 kr/kvm) med ett taxeringsvärde på 87,8 Mkr.

Under 2018 uppgick hyresintäkterna till 1,5 Mkr med en räntekostnad på 200 tkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

En överlåtelseavgift om 1.163 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 465 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Nedre Kungsholmen är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand och Kungsholms strand. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, affärer och konditori. Ett stenkast från gröna Kronobergsparken.

Invid Kungsholmstorg med tex mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer, barer, t-banestationen Rådhuset samt flera innerstadsbussar mm. En kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Bilder

Hantverkargatan 37