Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Kungsholmen - Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Bokal - Juridisk person - Fri uthyrning - Sjöutsikt - Tulohuset!


Tulohuset - unik industrilokal. Juridisk person accepteras. Idag bostadsrättslokal med bygglov för ändrad användning till bokal dvs boende & lokal i kombination. Fri uthyrningsmöjlighet. Fantastisk sjöutsikt mot Karlbergs sjö. Framtagna förslag för ombyggnation via arkitekt. Hiss in lokalen. Garage i huset. Renoveringschans!

Boarea: 130 KVM
Pris: RING FÖR PRIS
Avgift 4.909 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 10 , Hiss finns
Andelstal 3,778%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Tulohuset ombyggd industrilokal - Cloettas gamla chokladfabrik! Fantastisk sjöutsikt över Karlbergs sjö!

Juridisk person accepterad som köpare! Fri uthyrningsmöjlighet!

Bostadsrättslokal om 130 kvm men bygglov finns för ändrad användning till bokal dvs bostad och lokal i kombination.

En arkitekt har tagit fram förslag på ombyggnation till bokal - se bilder och planskiss. Generöst kök med plats för stora sällskap, rymligt vardagsrum, 1-2 sovrum, två stora badrum, ett med badkar en suite med master bedroom, det andra med dusch och tvättpelare, gott omförvaring.

Hela lokalen har tidigare varit uthyrd till ett företag som kontor. Där finns ett kök, ett badrum, ett rum med glasvägg och resten är ett stor rum. Oljad industiekparkett. I en del av lokalen är det framtagna takbjälkar i industridesign och i den andra delen är det infällda spotlights i taket.

Eget våningsplan - hiss in i lokalen eller trappa från trapphuset.

Garage finns i fastigheten.

Ring 0760-166 166 för visning!

ÖVRIG INFORMATION


Varmgarage finns på plan 3 och 4, nås via trapphuset på Fridhemsgatan 55, plan 4 dvs man behöver aldrig gå ut för att komma till garaget. Kostnaden för garageplats är 1.500:-/mån inkl moms för föreningens medlemmar. Det är fn kort kö.

I samma garage ägs en del av garageplatserna av grannfastigheten och de har lediga platser för en kostnad av 2.000:-/mån exkl moms.

Stor hiss och rymligt trapphus, vilket underlättar för barnvagn odyl.
Barnvagns- och cykelförråd finns på plan 4.

Kabel-tv från Comhem. Internetuppkoppling via fiber. Alla lägenheter har förberetts för internet via fiberoptik hos Bahnhof, 100 megabit per sekund. Kostnad 150 kronor extra varje månad för detta på hyresavin (obligatoriskt).

Tvättstugan är belägen på plan 3 i detta trapphus och inrymmer 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp samt en mangel. Tvättstugan renoverades under 2009 och innehåller en stor samt en mindre tvättstuga med olika tvättider. Tvättstugan är sällan uppbokad då samtliga nya lägenheter har tvättmaskin.

Gemensam gård med planteringar, trädgårdsmöbler samt grill som får nyttjas av föreningens medlemmar.

En föreningslokal finns på plan 1.

Boendeparkering kan ansökes via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1939/1971 ombyggnadsår 2008


Fastigheten är en fd fabrikslokal dvs Cloettas gammal chokladfabrik, vilket har skapat den speciella unika karaktären. Många känner igen fastigheten som har en stor upplyst Tulo logga och ses från S:t Eriksbron.

Byggdes som chokladfabrik i slutet av 1920-talet. Choklad-Thule hette företaget som hade Stockholms första glasstillverkning, gjorde den lilla halstabletten Tulo (reklamen lyser fortfarande på fasaden) och senare pralinen Plopp. När Mjölkcentralen - nuvarande Arla - köpte Choklad-Thules Alaskaglass år 1942 uppstod Glacebolaget - alltså GB. Choklad-Thule köptes upp av Cloetta under 1960-talet, och 1972 stod bostäderna klara i den uppgång som är Kungsholms strand 135 B tillika Industrigatan 2 C med ingång från gården och vissa delar av fastigheten byggdes om till kontor.

Fastigheten innefattandes två trapphus med adresserna Fridhemsgatan 55 samt Kungsholms Strand 135 (även ingång via Industrigatan 2C). Man kan gå mellan de båda trapphusen på plan 4 utan att gå ut. På plan 4 ligger även garaget och barnvagnsrummet som har direktanslutning till trapphuset.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 var kontor sedan 70-talet fram till för några år sedan då den ytan byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor sedan 70-talet fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

Nyupptagen port på Fridhemsgatan 55. Både port, trapphus, färgsättning och belysning är utformat för att bibehålla fastighetens ursprungliga karaktär men ändå ge en känsla av modern design, elegans och läcker industrikänslan med modern arkitektur.

Renovering av trapphuset på Kungsholms strand 135 B med ny port har installerats som minskar energiförbrukningen och släpper in mer ljus. Nytt, högre innertak. Ny belysning som går på ljud- och ljussensorer för att spara elkostnader och har en design som matchar trappuppgången i Fridhemsgatan 55. Borttagning av halv vägg för ökat ljus i trapphuset och ett nytt smidesräcke monterades.

Omlägga av taket och renovering av kungsbalkongerna gjordes i samband med byggnation av plan 9 och 10. I samband med det byggdes nytt fläktrum och hissarna har uppdaterats.

Nya parkeringsplatser i garage har upprättats och kommer ge bra intäkt varje månad.

Hissen på Kungsholms strand 135 B fick ny inredning samt innerdörrar enligt gällande säkerhetsnormer, 2011.

Stokab har dragit in stadsnät i fastigheten, 2011.

Ventilationen har styrts om till effektivare ventilering och därmed lägre energiförbrukning, 2011.

Många kostsamma renoveringar har genomförts med syftet att spara pengar på lång sikt.

Industrifastighet i mycket bra skick.

Genomförda renoveringar:

- OKV, 2013/2014
- Ombyggnation av gården, 2014
- Rörstambyte, 2015

Planerade framtida renoveringar:

- Fasadrenovering
- Trapphusrenovering Kungsholms strand/Industrigatan
- Fönsterrenovering
- Avrinning fasad

Fastigheten är grönklassad av staden och betraktas som särskilt värdefull historiskt, kulturhistoriskt, miljömässigt och/eller konstnärligt.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Bojen 14 förvärvade fastigheten den 1 december 2005. Köpet förutsatte att de tidigare kontorslokalerna mot Fridhemsgatan också blev bostäder.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

I och med förändringen i balansen mellan bostäder och kontor i fastigheten blev Brf Bojen 14 en äkta bostadsrättsförening.

Föreningen upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt, 1 lokal med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

Föreningen sålde en hyresrättslägenhet i januari 2014 för 2.750 tkr vilket gav ett bra tillskott till föreningens ekonomi.

Föreningen hade en hyresintäkt på drygt 2.301 tkr 2014 och en räntekostnad på 1.048 tkr under 2015.

I slutet av 2015 uppgick föreningens lån till 48,0 Mkr med ett taxeringsvärde på 100,2 Mkr.

Avgifterna höjdes med 5 % 1 januari 2015.

Föreningen har en egen hemsida http://www.sbc.se/bojen14

Vid frågor maila: bojen14@gmail.com.

Den ekonomiska förvaltningen SBC.

Överlåtelseavgift är 2,5 % av basbeloppet, 1120 kr och betalas av köparen, pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet, 448 kr och betalas av pantsättaren.

OMGIVNING


Tulohuset ligger i Stockholms nya trendkvarter bakom Västermalmsgallerian där du finner butiker som Grandpa, MY shirts, Yesterday mfl.

Precis runt hörnet finns flera populära cafeer, uteserveringar och restauranger. Det är 450 meter till Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger, butiker och caféer trängs med varandra.

Området erbjuder stans bästa möjligheter till motion. Precis utanför dörren finns promenad- och löpspår som tar dig längs vattnet till motionsområdet i Karlbergsparken, runt Kungsholmen eller ut till Pampas Marina och Huvudsta. Du har både SATS och Friskis & Svettis på 2 minuters gångavstånd.

På sommaren tar det 3-4 minuter att gå till närmsta badbrygga och mindre än 10 minuter till de nya badbryggorna vid Hornsbergsstrand. Där du kan bada och äta på ett av de nya caféerna som öppnat längs strandpromenaden.

Väldigt goda kommunikationer med både t-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar (linje 1,3,4 mfl) på bara några minuters gångavstånd. Pendeltåg vid Karlberg på andra sidan S:t Eriksbron.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 10 min till Centralen och Cityterminalen, ca 15 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 10 min från Vasastan.

Planskiss

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Planskiss bokal - förslag på ombyggnation

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Planskiss lokal - nuvarande planlösning

Bilder

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Fantastisk sjöutsikt mot Karlbergs sjö

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Vardagsrum med stora fönster med sjöusikt

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Exklusivt stort kök med plats för stora sällskap

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Sovrum med platsbyggda garderober

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Lyxigt badrum med badkar & avskild wc

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Sjöutsikt mot Karlbergs sjö sommartid

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Tulohuset vid vattnet

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Tulohuset, Cloettas gamla chokladfabrik

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Tulohuset invid Karlbergs sjö

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Upplyst Tulologga på fasaden

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Båthamn nere vid Karlbergs sjö

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Karlbergs slott & Karlbergs sjö

Fridhemsgatan 55 - Tulohuset

Chokladtillverkning i Tulohuset