Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Kungsholmen - Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Chokladfabriken - Internationell klass - 65 kvm privat uteplats!


65 kvm insynsskyddad privat terrass - en oas mitt i stan. Chokladfabriken - Nyproducerad med påkostad design & inredning. Unikt drömboende. Ombyggd industrilokal med specialdesignat kök med industrikänsla. Stilrena materialval. Flertalet glasade dörrar & stora fönsterpartier mot terrassen efter hela lägenheten.

Antal rum: 3
Boarea: 85 KVM
Biarea: 65 KVM
Pris: RING FÖR PRIS
Avgift 4.642 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 1,206%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Unikt drömboende i nyproducerade Chokladfabriken - ombyggd industrilokal i internationell toppklass. 65 kvm uteplats - en av Stockholms största. En oas mitt i stan.

65 kvm privat terrass med loungedelar, stor härlig matplats, utrymme för solstolar samt grillmöjlighet. Flertalet glasade dörrar och stora fönsterpartier efter hela lägenheten ut mot terrassen. Högt staket ramar in terrassen och gör den insynsskyddad. Matta samt stenar på marken, möjlighet att lägga trätrall och sätta upp markis, varför inte installera en jacuzzi. Påkostad belysning har installerats.

Generöst vardagsrum med dubbla glasade dörrar ut mot terrassenm 65 kvm. Öppen planlösning mot stilrent kök och matplats för stora sällskap. Rummet har en projektor och en inbyggd projektorduk samt ljudsystem som ev kan lämnas kvar.

Specialdesignat kök med industrikänsla i rostfritt och ljusgrått från Kvänum. Köksön med bänkskiva i rostfritt med diskho i ett stycke mot bänkskivan. Den rostfria kösön har bra förvaring och generös bänkyta. Köksön har integrerad induktionshäll från Bertazzoni med takhängd fläktkåpa i vitlackad plåt. Mitt emot köksön är det högskåp med ljusgrå släta luckor, där finns inbyggd varmluftsugn från Bertazzoni och integrerad diskmaskin samt integrerad kyl/frys från Siemens. Blandare i prisbelönt design och kromad finish från Dornbracht. Social öppen planlösning mellan kök, matplats för stora sällskap och vardagsrum som avgränsas av köksön. Specialdesignad belysning ovanför matplatsen och köksön med industrikänsla.

Master bedroom med dubbla glasade dörrar ut mot terrassen. Plats för dubbelsäng, används idag som barnrum. Hel garderobsvägg med skjutdörrar i ljusgrått.

Sovrum 2 med stora fönsterpartier ut mot terrassen. Plats för dubbelsäng.

Lyxigt påkostat badrum med kalkstensgrått golv- och väggmosaik samt golvvärme. Handfat från Duravit med benställning och bricka i massiv valnöt samt badrumsblandare i klassiskt minimalistisk design och med kromad finish från Grohe. Stor specialritad spegel med integrerad belysning. Wc från Duravit. Inkaklat badkar från Duravit med glasskärm och vägghängd dusch från Grohe. Elburen handdukstork i kromat utseende från Rej design. Tvättmskin och torktumlare med bänkskiva i valnöt ovan samt ljusgrå skåp. Infälld belysning i taket.

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet genom specialritad klädhylla och platsbyggd garderob med ljusgrå skjutdörrar. Säkerhetsdörr.

Genomgående ljusa målade väggar samt vitpigmenterat och hårdvaxoljat plankgolv i ask från Danska Wiking Gulve. Vägguttag, takuttag och strömbrytare från Renova.

Utgångspunkten för Chokladfabrikens materialval är att de ska fungera i vardagen och vara enkla att leva med. Självklart ska de också vara visuellt vackra. Alla detaljer är noggrant utvalda och tillsammans bildar de en välkomponerad enhet.


INTE TILL SALU - MEN TILL RÄTT PRIS!

Vissa objekt har det där lilla extra. Denna tjänst är till för dessa. I vårt register finns det alltid unika speciella objekt - varav detta är ett sådant.

Vissa säljare vill endast exponera sitt objekt för noga utvalda spekulanter och vi visar dem endast privat.

Vill ni veta mer om detta objekt och boka in en privat visning - ring 0760-166 166!


FAST PRIS - LIMITERAD TID!

Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

ÖVRIG INFORMATION

På gården finns det utemöbler under sommarhalvåret.

Det finns garageplatser som hör till föreningen med separat kö (kostar 2000 kr/mån).

Kabel-tv och internet via Canal Digital och Ownit - ingår i avgiften.

Det finns förvaring för cyklar och barnvagnar.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Boendeparkering kan ansökes via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 2015

Chokladfabriken, belägen på hörnet av Fridhemsgatan och Industrigatan, består av två hus: en äldre industridel från 1920-talet samt en nyare byggnad från 1970-talet. Oscar Properties har med stor passion utvecklat, renoverat och förädlat husen utifrån deras respektive styrkor. Byggnaden är precis som namnet avslöjar en före detta chokladfabrik. Konfektyrföretaget Choklad-Thule bildades 1910 och själva chokladfabriken stod klar i slutet av 20-talet.

Chokladbiten Plopp och pastillen Tulo var två av Choklad-Thules mest kända och storsäljande produkter År 1969 köptes konfektyrföretaget Choklad-Thule av Cloetta. Och i dag, 45 år senare, står Chokladfabriken redo att börja skriva en ny historia - men nu som bostadshus. Huset ligger högt upp, mittemellan Karlbergskanalens stillhet och Kungsholmens folkliv. Ambitionen har varit att förädla och förstärka det industriella, men tillföra en modern och elegant prägel. Chokladfabriken förenar funktion och estetik - robust industriarkitektur möter samtida lösningar och material.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Föreningen äger fastigheten Bojen 3 som rymmer 85 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt totalt 7.044 kvm, samt fyra lokaler i marknivå totalt 591 kvm. Fastigheten har adresserna Industrigatan 2A och Fridhemsgatan 53.

Föreningen förvärvade fastigheten 2014 och inflyttning skedde 2015.

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Det finns en garantiutfästelse utställd av Oscar Properties AB samt Kortegen Holding 2 AB, gällande föreningens ekonomi under 24 månader från tillträde av fastigheten, se årsredovisningen för mer detaljer.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo AB.

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1100 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (440kr).

OMGIVNING


Chokladfabriken är en bit industrihistoria som är belägen mitt ibland Kungsholmens rika folkliv i ett område under ständig utveckling, Stockholms nya trendkvarter bakom Västermalmsgallerian där du finner butiker som Grandpa, MY shirts, Yesterday mfl.

Precis runt hörnet finns flera populära cafeer, uteserveringar och restauranger. Det är 450 meter till Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger, butiker och caféer trängs med varandra.

Mycket attraktivt läge i trevliga kvarter. Precis utanför porten finns även Karlbergskanalen med promenadstråk som löper längs hela Kungsholmen.

Området erbjuder stans bästa möjligheter till motion. Precis utanför dörren finns promenad- och löpspår som tar dig längs vattnet till motionsområdet i Karlbergsparken, runt Kungsholmen eller ut till Pampas Marina och Huvudsta. Du har både SATS och Friskis & Svettis på 2 minuters gångavstånd.

På sommaren tar det 3-4 minuter att gå till närmsta badbrygga och mindre än 10 minuter till de nya badbryggorna vid Hornsbergsstrand. Där du kan bada och äta på ett av de nya caféerna som öppnat längs strandpromenaden.

Väldigt goda kommunikationer med både t-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar (linje 1,3,4 mfl) på bara några minuters gångavstånd. Pendeltåg vid Karlberg på andra sidan S:t Eriksbron.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 10 min till Centralen och Cityterminalen, ca 15 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 10 min från Vasastan.

Planskiss

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Planskiss

Bilder

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Uteplats om 65 kvm med matplats & loungedel

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

65 kvm avskild privat uteplats

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

65 kvm privat avskild terrass

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Uteplats om 65 kvm med grillmöjlighet

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Köksö mot matplats & vardagsrum

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Kök, matplats & vardagsrum i öppen planlösning

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Påkostat kök med köksö i rostfritt

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Köksö i rostfritt mot matplats

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Sobert kök med integrerade vitvaror & rostfri köksö

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Rymligt matplats öppet mot kök

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Matplats med plats för stora sällskap

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Belysning över matbord, lämnas kvar

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Ljus luftig öppen planlösning

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Vardagsrum med glasade pardörrar ut mot uteplatsen

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Vardagsrum ut mot terrassen om 65 kvm

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

65 kvm uteplats med matplats & loungedelar

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Avskild privat uteplats om 65 kvm

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Masterbedroom ut mot terrassen

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Master bedroom med helglasade dörrar ut mot terrassen

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Glasade pardörrar till master bedroom från terrassen

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Loungedel på terrassen. stora fönster mot sovrum 2

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Sovrum 2 med stort fönsterparti mot terrassen

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Sovrum 2 med plats för dubbelsäng

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Lyxigt badrum med badkar, TM & TT

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Entréhall med platsbyggd garderob & hatthylla

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Uteplats om 65 kvm med mysig belysning

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Generös matplats för stora sällskap

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

65 kvm uteplats med matplats & loungedelar

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Grillmöjlighet på den privata uteplatsen om 65 kvm

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Del av den stora uteplatsen om 65 kvm

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Loungedel utanför sovrum 2

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Loungedel utanför master bedroom

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Del av den 65 kvm privata uteplatsen

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Innergården kvällstid

Industrigatan 2 A - Chokladfabriken

Fastigheten Industrigatan 2