Yttersta Tvärgränd 4 - unikt hus

Söder - Skinnarviksberget - Yttersta Tvärgränd 4 - unikt hus

Unikt drömboende - litet hus i 2 plan m uteplatser. Oas mitt i stan!


Drömboende - ett litet hus i 2 plan med uteplats och planteringar på både fram- och baksidan. Unikt tillfälle att förvärva ett av de få bostadsrättshusen vid Skinnarviksberget - en oas mitt i stan. Detta hus har ett hörnläge i två plan med sjöutsikt från vissa fönster på övervåningen. Topprenoverad med smakfulla påkostade materialval.

Antal rum: 3
Boarea: 88 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 4.199 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 15,77%
I avgiften ingår

Varmvatten

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Drömboende - ett litet hus i 2 plan med uteplats och planteringar på både fram- och baksidan. Unikt tillfälle att förvärva ett av de få bostadsrättshusen mitt i innerstan. Detta hus har ett hörnläge i två plan med sjöutsikt från vissa fönster på övervåningen.

Yttersta Tvärgränd är en pittoresk gränd som leder till Stockholms innerstads högsta naturliga punkt. Invid Skinnarviksberget ligger denna lilla grönskande gård med 7 bostadsrätter med avskilt läge från omgivningen – en oas mitt i stan.

Hörnläge med trevlig entré med förmiddagssol, planteringar och plats för sittmöbler. Baksidan med eftermiddags- och kvällssol samt avskild uteplats och planteringar. Här kan du grilla och plocka örter och sallad från egen odling.

Ljus och luftig genomgående planlösning. Topprenoverad med smakfulla påkostade materialval. Vitoljade trägolv och vita eller ljusa målade väggar.

Nedervåningen med öppet kök med matplats mot framsidan och mobil köksö i öppen planlösning mot generös vardagsrumsdel med utgång till uteplatsen på baksidan. Plats för stora sällskap och umgänge. Gästwc.

Toppmodernt kök med med matplats vid fönster mot framsidan och mobil köksö. Köksskåp i vitt, vita bänkskivor samt glaskakel i vitt och grått. Integrerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Infälld keramikhäll, inbyggnadsugn i rostfritt och nedsänkt diskbänk. Spotligts undet överskåpen samt infällda spotlights i taket. Öppen planlösning mot generöst vardagsrum.

Vardagsrumsdel med hörnfönster och utgång till uteplats på baksidan. Avskild trevlig uteplats på baksidan med eftermiddags- och kvällssol. Lummig baksida med grönska och planteringar. Unikt boende i ett av Stockholms få bostadsrättshus – en oas mitt i innerstan. Öppen planlösning mot kök o matplats.

Entréhall med grått klinkergolv, avhängningsmöjlighet och vit dubbelgarderob.

Gästwc med vita väggar och mörkgrått klinkergolv. Handfat med badrumsskåp med spegel ovanför och wc.

Designad snygg trappa i smide och vitoljat trä mellan våningsplanen.

Sovrum med hörnfönster mot baksidan med utsikt mot vatten och grönska. Platsbyggd säng med rymliga förvaringslådor under. Låsbart vapenskåp. Ingång från hall.

På övervåningen finns två rymliga sovrum. Stort badrum med fönster. Hall med plats för bokhyllor.

Sovrum med hörnfönster mot baksidan med utsikt mot vatten och grönska. Platsbyggd säng med rymliga förvaringslådor under. Låsbart vapenskåp. Ingång från hall.

Större sovrum med stort fönsterparti mot framsidan och innergården. Plats för dubbelsäng. Hel garderobsvägg i vitt. Ingång från hall.

Hall med trappa mellan våningsplanen. Plats för bokhylla. En inbyggd garderob. Ingång till båda sovrummen och badrummet.

Påkostat smakfullt renoverat badrum med fönster med sjöutsikt. Helkaklat i turkos mosaik med inkaklat bubbelbadkar. Duschvägg i glas. Handfat med spegel ovanför, wc, inbyggda vita skåp och två handduksvärmare. Tvättmaskin och torktumlare. Ingång från hall.

ÖVRIG INFORMATION


Gemensam lummig innergård med gräsmatta, planteringar samt utemöbler på sommaren.

Om man tycker om att odla så finns ett litet land, idag brukas det av en familj men vid intresse så kan man vara med och odla.

Till lägenheten hör ett förråd om ca 3 kvm, belägen i ett litet hus på gården.

Fastigheten saknar gemensam tvättstuga.

Marksänd TV.

Värme ingår ej i avgiften. Alla lägenheter har direktverkande el. Kostnad för detta ca 1.200 kr/mån.

Boendeparkering kan ansökes via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 600 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 40 kr/dygn.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Byggnad

Byggnadsår 1985


Fastighet i mycket gott skick, inga större planerade renoveringar. Det som ska gemonföras under 2009 är att ny gräsmatta skall läggas på innergården samt att man ska dra in optiskkabel så att man får kabel-tv och bredband till fastigheten.

Gemensamma dagar då medlemmarna gemensamt håller ordning på gemensamhetsområdena, städar, planterar, plockar fram och bort utemöbler mm.

Föreningen ansvarar för det yttre underhållet och varje bostadsrättägare ansvarar för det inre underhållet.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten, ventilation och våtutrymmen eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall även bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Föreningen förvärvade fastigheten 2000.

Förening med bra stabil ekonomi. Idag har de ca 1,9 Mkr i belåning med ett taxeringsvärde på ca 10 Mkr.

Föreningen innefattar 7 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Alla sitter i styrelsen.

Ingen mark är upplåten till medlemmarna utan ägs av föreningen, däremot så har varje medlem nyttjaderätt för privat bruk av en del av marken.

OMGIVNING


Yttersta Tvärgränd är en pittoresk gränd som leder till Skinnarviksberget. Skinnarviksberget är Stockholms högst belägna naturliga utsiktspunkt. Panoramat är vidsträckt. Stora delar av staden kan betraktas och beundras vid vackert väder.

På Yttersta Tvärgränd nedanför bergets västsida möter bilden av en bevarad stadsgata från äldre tider med delvis kullerstensbelagd gatumark och tidstypiska hus. Yttersta Tvärgränd nås också lätt från korsningen Ringvägen-Hornsgatan där Zinkensdamm ligger och som också har en tunnelbanestation på den Röda linjen.

Skinnarviksberget är ett bergsparti på Södermalm i Stockholm och en del av Skinnarviksparken. Med sina 53 meter över havet är berget den högsta naturliga punkten innanför tullarna och där finns även en radiomast.

Namnet kommer från skinnare eller garvare som bedrev sitt hantverk här på 1600-talet. Att det har bott skinnare här framgår av en bouppteckning från 1658, som talar om att Jöran Marckusson-Skinnare var skinnare och godsägare vid Skinnarewicks-gatun (nuvarande Ludvigsbergsgatan). Skinnarnas yrkesutövning var illaluktande och krävde mycket vatten, de höll därför till vid Riddarfjärdens strand. Delen nedanför nuvarande Münchenbryggeriet hette just Skinnarviken och nämns redan 1646, “nerdher weedh Siöstrandhen Östan om Skjinnare wijken”. Namnet "Skinnarviksberget" är belagt sedan 1636, men namnformen “Skinnarviksbergen” förekommer också.

Berget är mycket populärt bland Stockholmare. På sommaren är denna plats idealisk för en picknick tack vare den fantastiska utsikten över bland annat Riddarfjärden, Norr Mälarstrand, Gamla stan, Stockholms stadshus och åtta kyrkor, däribland Högalidskyrkan.

Bilder

Yttersta Tvärgränd 4 - unikt hus

Bostadsrättshus med hörnläge i 2 plan