Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Kungsholmen - Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

13 kvm kungsbalkong i söder! Högst upp! Yteffektiv 2:a för två!


Kungsbalkong i söder om ca 13 kvm. Högst upp med himlen som tak. Renoverad ljus yteffektiv 2:a för två. Nyslipade mörka trägolv. Stora fönsterpartier i söder med härligt ljusinsläpp. Vardagsrum i öppen planlösning med nytt kök i vitt & rostfritt med platsbyggt matbord emellan. Sovrum för dubbelsäng. Garage i fastigheten!

Antal rum: 2
Boarea: 44 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.576 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 5 , Hiss finns
Andelstal 0,27342%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv och bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Högst upp med kungsbalkong om ca 13 kvm efter hela lägenheten i söder med sol från lunch till kväll. Stora fönsterpartier i söder vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Högt fritt läge med himlen som tak!

Ljus yteffektiv rymlig 2:a för två! Funkis anno 1933 - varsamt renoverad med bevarade originaldetaljer blandat med modern design. Öppna härliga ytor och fantastiskt ljusinsläpp. Högt insynsskyddat läge med kungsbalkong. Öppen planlösning mellan vardagsrum och nytt stilrent kök i vitt och rostfritt med platsbyggt matbord emellan för stora sällskap. Bra sovrum med plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med dusch och tvättpelare. Genomgående målade vita väggar och nyslipade mörkbetsade vackra trägolv. Fönsterbrädor i kalksten.

Vardagsrum med stora fönsterpartier och dubbla glasad dörr ut till kungsbalkongen om ca 13 kvm i soligt söderläge, vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Kungsbalkongen har markis och el utdragen för infravärme, finns inköpta men ej uppsatta som kan lämnas. Rymligt ljust lättmöblerat rum med plats för soffa, fåtöljer och förvaring. Öppen planlösning mot kök med platsbyggt matbord för stora sällskap emellan. Inbyggd hylla som kan döljas med skhutdörr i frostat glas. Öppet mot entréhall och skjutdörr i frostat glas mot sovrum.

Nyrenoverat kök med vita släta köksskåp med falsade profiler. Öppen planlösning mot vardagsrum med platsbyggt matbord emellan vilket ger en luftig social känsla. Bänkskivor i valnöt och vitt kakel. Infälld keramikhäll och fläkt under överskåpet i rostfritt. Inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i rostfritt. Diskmaskin i rostfritt. Kyl/frys i svart. Belysning under överskåpen. Öppet mot entréhall.

Ljust rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Stort härligt fönsterparti vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Hel garderobsvägg ända upp i taket med skjutdörrar i rostfritt med mycket generös förvaringsmöjlighet. Skjutdörr i frostat glas mot vardagsrum.

Helkaklat badrum med ljust kakel på väggar samt ljust klinkergolv. Handfatskommod med vita skåp under samt spegelskåp ovanför, dusch med duschdörr i glas och wc. Tvättmaskin och torktumlare.

Entréhall med avhängningsmöjlighet. Säkerhetsdörr. Öppet mot kök och vardagsrum samt ingång till badrum.

Ljus, yteffektiv och välplanerad 2:a för två - Bör ses!

ÖVRIG INFORMATION


Gemensam grön innergården, där finns sittplatser och möjlighet att grilla. Förutom fastighetsskötare anlitar föreningen en trädgårdsfirma för kontinuerlig skötsel och upprustning av gården. Gården kommer att renoveras under 2012.

Fastighetsskötaren arbetar fyra dagar i veckan.

Fem bokningsbara tvättstugor med fräscha tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel samt två obokningsbara tvättstugor. Tvättstugorna är öppna varje dag mellan kl 07.00-22.00.

Det finns två bastuar som kan bokas kostnadsfritt av medlemmarna, ligger till vänster om ingången till Wargentinsgatan 5 E, tillgänglig varje dag kl 07.00-23.00.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Extra källarförråd finns att hyra.

Föreningen disponerar en föreningslokal med kök och plats för 30-40 gäster som kan hyras av medlemmarna.

Medlemmarna disponerar också fyra cykelrum, två vid Wargentinsgatan 5A varav ett med plats att låsa fast barnvagnar, och två på Kungsholmsgatan.

Grovsoprum, glasinsamling och pappersinsamling finns.

Kabel-tv och bredband från Comhem. Basutbudet för kabel-tv ingår i avgiften. Internetuppkoppling via kabel-tv nätet.

Från och med den 31/1 2012 är alla föreningens hushåll gruppanslutna till bredband med hastighet 100/100mb/s hos Ownit, till en kostnad av 65 k/månad och lägenhet. Bredbandsavgiften debiteras som en separat kostnad vid sidan av medlemsavgiften.

Under kvarteret finns ett stort garage som hyrs ut till HSB Fastighets AB Kontorshuset. Det finns möjlighet att hyra garageplats genom dem och för närvarande är kostnaden 2 250 kr/mån. Bilentrén till garaget är från Celsiusgatan. Kontakta Lauritz Haastedt, HSB på 08-785 30 08 för vidare information.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret, tel: 08-508 263 00. Tillståndet är kostnadsfritt. Kostnad för boendeparkering är 700 kr per månad alternativt löses biljett för 50 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1933


Föreningen består av fyra hus - Smultronet 3 ("Gamla huset", Kungsholmsgatan 42-54), Smultronet 4 (Celsiusgatan 4-8), Smultronet 5, gårdshuset (Wargentinsgatan 5B, C, D) och Smultronet 5, gatuhuset (Wargentinsgatan 3, 5A, 7).

Sekelskifteshuset längs Kungsholmsgatan, byggdes under 1899-1901. De övriga tre husen som är tidiga representanter för funktionalismen ritades av HSB:s grundare Sven Wallander och byggdes under 1932-1933.

Föreningen följer en 20-årig underhållsplan.

Ett antal större underhållsarbeten har vidtagits:

- Byte av köks- och badrumsstammar samt elsystem, nya badrum, målning av trapphus, 1991-1993
- Installation av säkerhetsdörrar, 1996
- Målning av samtliga fönster, 1995-1999
- Renovering av trapphus, 1997
- Byte av samtliga yttertak, 1996-1999
- Ny fjärrvärmeanläggning och ny garageport, 2000
- Spolning av avloppsstammar, 2006-2007
- Målning av samtliga fönster på byggnaderna, 2006-2007
- Inköp av 6 tvättmaskiner, 11 torktumlare och 8 torkskåp, 2008
- OVK-besiktning, 2009
- Renovering av gårdsfasader och balkonger på de nyare husen, 2009-2011
- Alla stammar i föreningen har spolats, 2012

Kommande renoveringar under 2012:

- Förstärkning/renovering av pelare i garaget under gårdshuset och tätskiktet på gården ska bytas ut. - Innergården ska återställas efter fasadrenoveringen. Landskapsarkitekt kommer att anlitas.
- Alla trapphus och hissar ses över.

Renoveringar i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. För ombyggnader krävs styrelsens godkännande och för ombyggnationer som berör bärande konstruktioner, el, vatten, och ventilation eller lägenhetens disposition krävs styrelsens godkännande och i många fall även bygglov.

FÖRENING


Brf Järnvägsmannen bildades 1929. Föreningen äger och förvaltar 4 hus i kvarteret Smultronet på centrala Kungsholmen. Det äldsta huset (”gamla huset”) är byggt 1901 och övriga tre stod färdiga 1933.

Föreningen upplåter 416 lägenheter med bostadsrätt och 23 affärslokaler med hyresrätt.

Den totala ytan är 21.665 kvm, varav 16.794 kvm bostadsyta och 5.236 kvm lokalyta.

Välskött föreningen med stabil bra ekonomi.

Hyreslokalerna inbringade drygt 3,9 Mkr 2010.

I slutet av 2010 uppgick belåningen till 89,2 Mkr med ett taxeringsvärde på 375,8 Mkr.

Föreningen har en egen hemsida www.jarnvagsmannen.org

Telefonnummer till styrelsen: 0768-81 29 04

Mailadress till styrelsen: styrelsen@jarnvagsmannen.org

Vid övriga frågor, kontakta vår förvaltare Moa Darabi, 08 - 785 32 89, forvaltaren@jarnvagsmannen.org

Flera personer kan äga lägenheten, men de måste samtliga vara medlemmar.

OMGIVNING


Rådhusetområdet är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand och Kungsholms strand. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, affärer och konditori. Ett stenkast från gröna Kronobergsparken.

Nära Stadshuset och Kungsholms torg med tex mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer, t-banestationen Rådhuset samt flera innerstadsbussar mm samt en kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga pubar trängs med varandra.

Fastigheten ligger ett par kvarter från hotell Amaranten som har restaurang, bar och gym, där finns även garage.

Bilder

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Kungsbalkong om ca 13 kvm i soligt söderläge

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Kungsbalkong med markis & fördraget för infravärme

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Vardagsrum med dubbla dörrar till kungsbalkong

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Ljust kök & vardagsrum i öppen planlösning

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Nytt påkostat kök i vitt & rostfritt

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Kök med härligt ljusinsläpp från stort fönster

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Hall mot kök & vardagsrum

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Nytt kök med platsbyggt matbord mot vardagsrum

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Vardagsrum med platsbyggt matbord mot kök

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Rymligt vardagsrum med utgång till kungsbalkong

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Kungsbalkong efter hela lägenheten

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Kungsbalkong, högst upp med himlen som tak

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Vardagsrum med dubbeldörrar mot kungsbalkong

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Vardagsrum med frostat skjutdörr mot sovrum

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Sovrum med skjutdörr i frostat glas

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Stort ljust luftigt sovrum för dubbelsäng

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Sovrum med stort fönsterparti i syd & härligt ljus

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Sovrum med garderob med skjutdörrar & mycket plats

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Helkaklat badrum med tvättmaskin & torktumlare

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Entréhall med säkerhetsdörr

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Grönskande innergård med sittmöbler & grill

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Öppna stora grönskande innergårdar

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Fastigheten Wargentinsgatan 5 B med ny fasad

Planskiss

Wargentinsgatan 5 B, 5 tr

Planskiss