Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Kungsholmen - Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Tulohuset - ombyggd industrilokal. Sjöutsikt! Toppklass! Möjlig 3:a!


Tulohuset - ombyggd industrilokal. Sjöutsikt mot Karlbergs sjö. Franskbalkong & stora spröjsade fönster. Exklusivt inredd med högklassiga smakfulla påkostade materialval & hög detaljfinish. Platsbyggda snickerier & maskiner från Smeg i kök. Bevarad unik karaktär möter modern design. Möjlig 3:a! Garage i huset. Låg avg!

Antal rum: 3
Boarea: 85 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.471 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 10 , Hiss finns
Andelstal 0%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv (basutbud)

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Tulohuset - Cloettas gamla chokladfabrik. Industrilokal ombyggd till lägenheter. Arkitektdesignad och utformat för att bibehålla den ursprungliga industrikaraktär men ändå ge en känsla av modern design och elegans. Lägenheter med hög kvalité och omsorg i detaljer.

Diponeras idag som en 2:a men har tidigare varit en 3:a!

Stora spröjsade fönster med 16 rutor i varje. Sjöutsikt mot Karlbergs sjö och fritt läge med vidsträckt utsikt över vatten och stad samt härligt ljusinsläpp.

Exklusivt inredd med genomgående högklassiga smakfulla materialval, öppen och yteffektiv planlösning - genomtänkt i minsta detalj. Smakfullt påkostad samt stilren - helt i toppskick.

Unikt tillfälle - minutiöst designad med sällsynt hög detaljfinish. Dessa lägenheter måste upplevas! Förvekliga din dröm om ett boende utöver det vanliga.

Genomgående slipad oljad industriparkett av ek som är mörkpigmenterad och sen vaxade, golvsocklar i ek och vita målade väggar. Fönsterbrädor i vit Corian. Dörrhandtag från FSB. Massiva vita innerdörrar och skjutdörr. Vita platsbyggda garderober. Garderobdörrsbeslag från Hermeta.

Generöst vardagsrum med stora spröjsade fönster med fantastisk sjöutsikt mot Karlbergs sjö. Ljust luftigt rum med plats för vardagsrumsdel med soffor och fåtöljer samt matsalsdel med plats för stora sällskap. Öppen planlösning mot kök. Kan delas av vid behov av ytterligare ett sovrum. Idag finns ett sovrum, men möjlighet finns till två sovrum. Öppet mot hall.

Stilfullt och modernt kök med exklusiva materialval. Maskiner från Smeg - induktionshäll, rostfri inbyggnadsugn (anti fingerprint), rostfri inbyggdmikro (anti fingerprint), integrerad fläktkåpa och rostfri vinkyl. Platsbyggdt vita kök med frästa profiler eller touchbeslag samt softclosing från Hettich. Integrerade dubbel kyl/frys och integrerad diskmaskin från Siemens. Bänkskivor i vit Corian som är falsad som stänkskydd. Underlimmad diskho från Intra. Blandare från Tapwell. Belysning under överskåpen. Infällda vita spotlights i taket. Öppen planlösning mot vardagsrum.

Corian är ett slitstarkt material som ser ut som sten, men är varmt att ta i. Det är en blandning av naturliga mineraler, akryl och pigment som gjuts samman i en form. Fördelen är att man slipper skarvar och att man kan få en väldigt flexibel form. Materialet har inga porer och klarar därför av den vardagliga smutsen, tar inte åt sig fett, smak eller lukt och den tål såväl nagellack som alkohol. Repor kan slipas bort med fint sandpapper, Scotch-Brite eller liknande. Materialet är värmetåligt, men underlägg för varma kastruller bör användas.

Sovrum med mot tyst gård. Franskbalkong med dubbeldörrar med spröjsade fönster. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och läshörna. Platsbyggda garderober efter en hel vägg. Möjlighet kommer att finnas att köpa 2 kvm från föreningen för att få sovrummet lite större.

Lyxigt stilfullt badrum med påkostade materialval i hög standard. Handfat från Sanova med komod i valnöt och blandare från Tapwell. Spegel med belysning från Svedbergs ovanför handfatet. Kalkstensgrått klinkersgolv med golvvärme och vita stora kakelplattor på väggarna, allt från Centro. Blandare, takdusch och duschhandtag från Tapwell, belysning i duschen från Annell och duschvägg i glas från Inredningsglas. Handduksvärmare i krom från Nordhem. Toalettpappershållare och handdukshängare från Keuco. Infällda vita spotlights i taket.

Klädvårdsrum med tvättmaskin och torktumlare från Miele, vit bänksskiva och vita väggskåp ovanför. Skjutdörr från köket. Kalkstensgrått klinkersgolv från Centro.

Entréhall med hall- och skohylla från Hermeta. Infällda spotlights i taket. Bra förvaring med inbyggda garderober. Övergår i en hall med fler inbyggda garderober.

Genomgående planlösning med fönster med sjöutsikt mot Karlbergs sjö och mot gården.

ÖVRIG INFORMATION


Varmgarage finns på plan 3 och 4, nås via trapphuset på Fridhemsgatan 55, plan 4 dvs man behöver aldrig gå ut för att komma till garaget. Kostnaden för garageplats är 1.500:-/mån inkl moms för föreningens medlemmar och 2.000:-/mån exkl moms för utomstående. Det är fn kort kö.

Stor hiss och rymligt trapphus, vilket underlättar för barnvagn odyl. Barnvagnsförråd finns på plan 4.

Föreningslokal finns att disponera för föreningens medlemmar. Föreningslokalen finns på plan 1.

Till lägenheten finns ett förråd, beläget på markplan.

Grovsoprum finns.

Kabel-tv och bredband från Comhem. Internetuppkoppling via kabel-tv nätet. För Digital-tv och Internet Cable tecknar du separat avtal med Comhem. Telefon: 0771-55 00 00. Hemsida: www.comhem.se

Tvättstugan är belägen på plan 3 i andra trapphuset och inrymmer 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt en mangel. Den har renoverats under 2009 och det har nu blivit en stor och en mindre tvättstuga med olika tvättider.

Gemensam gård med planteringar, trädgårdsmöbler samt grill som får nyttjas av föreningens medlemmar. En gårdsgrupp är tillsatt och de håller på och ser över gården och den kommer att fräschas upp under 2010/2011.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret. Kostnad är 700 kr per månad, alternativt löses biljett för 50 kr per dygn.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den

Byggnad

Byggnadsår 1939/1971 ombyggnadsår 2008


Fastigheten är en fd fabrikslokal dvs Cloettas gammal chokladfabrik, vilket har skapat den speciella unika karaktären. Många känner igen fastigheten som har en stor upplyst Tulo logga och ses från S:t Eriksbron.

Fastigheten byggdes om under 70-talet - vissa delar av fastigheten byggdes om till lägenheter och vissa delar till kontor.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 var kontor fram till för några år sedan då den ytan byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008, varav denna är en av dem.

Nyupptagen port på Fridhemsgatan 55. Både port, trapphus, färgsättning och belysning är utformat för att bibehålla fastighetens ursprungliga karaktär men ändå ge en känsla av modern design, elegans och läcker industrikänslan med modern arkitektur.

Trapphuset på Kungsholms Strand 135 B kommer att renoveras med samma utformning som det nya trapphuset på Fridhemsgatan 55.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor sedan 70-talet fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades.

Fastigheten innefattandes två trapphus med adresserna Fridhemsgatan 55 samt Kungsholms Strand 135 (tidigare även ingång via Industrigatan 2C). Man kan gå mellan de båda trapphusen på plan 4 utan att gå ut. På plan 4 ligger även garaget och barnvagnsrummet som har direktanslutning till trapphuset.

Industrifastighet i mycket bra skick.

Föreningen håller på med omlägga taket och renovering av kungsbalkongerna i samband med byggnation av plan 9 och 10 samt.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Bojen 14 förvärvade fastigheten den 1 december 2005. Köpet förutsatte att de tidigare kontorslokalerna mot Fridhemsgatan också blev bostäder.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

Föreningen upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

2020 byggde föreningen en 4:a i etage med exklusiv studiostil, vilket gav ett bra tillskott till föreningens ekonomi.

Ombyggnad av plan 2 ska ge 5 nya lägenheter om ca 550 kvm vilket ger ett mycket bra tillskott till föreningens ekonomi, det blir även en lokal för uthyrning till kommersiell hyresgäst om ca 528 kvm vilket ger en bra hyresintäkt. Dessa beräknas att stå klart under 2021/2022.

Föreningen hade en hyresintäkt på 2.456 tkr och en räntekostnad på 630 tkr under 2019, nästan fyra gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader.

I slutet av 2019 uppgick föreningens lån till 47,0 Mkr med ett taxeringsvärde på 170 Mkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen har en egen hemsida https://varbrf.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/B/Bojen-14/Hem/

Vid frågor maila: bojen14@gmail.com.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Överlåtelseavgift är 2,5 % av basbeloppet, 1190 kr och betalas av köparen, pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet, 476 kr och betalas av pantsättaren.

OMGIVNING


Attraktivt belägen centralt på Kungsholmen intill Karlbergs sjö med fina promenadstråk utefter vattnet! Lugnt och avskilt läge, en kort promenad från Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar kommunal service i omedelbar närhet såsom restauranger, caféer, butiker, systembolag, apotek mm.

Väldigt goda kommunikationer med både t-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 10 min till Centralen och Cityterminalen, ca 15 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 10 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga pubar trängs med varandra.

Bilder

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Stora spröjsade fönster med sjöutsikt

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Sjöutsikt mot Karlbergs sjö, sommartid

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Tulohuset ombyggd industrilokal med sjöutsikt

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Tulohuset, Cloettas gamla chokladfabrik

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Sjöutsikt mot Karlbergs sjö

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Stora spröjsade fönster med 16 rutor i varje

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Ljus med stora spröjsade fönster med 16 rutor

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Vardagsrum med plats för stort matsalsbord

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Stilfullt & modernt kök med exklusiva materialval

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Flertalet skåp & belysning under överskåpen.

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Platsbyggda vita kök med frästa profiler

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Klädvårdsrum med TM & TT

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Rymligt sovrum mot tyst innergård

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Franskbalkong med glasade spröjsade dubbeldörrar

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Sovrum för dubbelsäng, med hel garderobsvägg

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Påkostat & lyxigt stilfullt badrum

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Handfat från Sanova med kommod i valnöt

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Blandare från Tapwell

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Hall med inbyggda garderober

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Entréhall med hall- och skohylla från Hermeta.

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Stora spröjsade fönster med sjöutsikt

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Sjöutsikt mot Karlbergs sjö

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Båtbryggor vid Karlbergs sjö

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Tulohuset sett från Karlbergs strand

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Renoverat trapphus Fridhemsgatan 55

Planskiss

Tulohuset - Fridhemsg 55, 6 tr

Planskiss

Dokument