Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Vasastan - Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Exklusiv vind - golvyta 154 kvm - terrass i väst - öppen spis -låg avg


Vind med ljus öppen planlösning! Golvyta 154 kvm. Terrass i väst. Synliga takbalkar & 3,9 meter i nock. Vacker öppen spis. Tornrum med balkong. Exklusiv med högklassiga påkostade materialval & hög detaljfinish. Vinkällare. Möjlig 5:a med 4 sovrum. Badrum med jacuzzi, bastu & dusch. Gästwc med dusch & TM/TT. Låg avgift!

Antal rum: 4.5
Boarea: 137 KVM
Biarea: 17 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.425 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 6 , Hiss finns
Andelstal 4,43%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Arkitektdesignad och utformad för att ge en känsla av modern design och elegans med hög kvalité och omsorg i detaljer. Exklusivt inredd med genomgående högklassiga smakfulla materialval, öppen och yteffektiv planlösning - genomtänkt i minsta detalj. Möjlig 5:a med 4 sovrum!

Vindsvåning med genomgående planlösning med synliga takbalkar med belysning och 3,9 meter i nock. Murad mysig öppen spis och fantastisk stor insynsskyddad terrass i soligt västläge med himlen som tak, utgång från vardagsrum. Välplanerad med öppna ljusa ytor mellan vardagsrum och kök med plats för stora sällskap. Tornrum/rundarummet med utgång till balkong några trappsteg ner, under tornrummet finns en vinkällare en trappa ner. Tre bra sovrum, möjlighet till fyra sovrum, lyxigt badrum med jacuzzi, bastu och dusch, separat gästwc med dusch och tvättpelare samt gott om förvaring.

Genomgående massiva ekgolv med vattenburen golvvärme, vitmålade väggar och framtagna tegelväggar. Charmiga synliga takbjälkar med uttag för belysning på samtliga balkar. Generösa fönsterpartier ut till terrassen och fönsterkupor med infällda spotlights. Dörrar i massiv ek. Överljus från sovrummen och badrummen. Boarea 137 kvm och golvyta 154 kvm.

Generöst luftigt vardagsrum med med 3,9 meter i nock och plats för stora sällskap. Fönsterkupa och stort fönsterparti samt helglasade skjutdörrar mot terrassen vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Öppen social planlösning mot kök och matplats. Vacker murad fungerande öppen spis med platsbyggda nyllor bredvid. Gott om plats för soffa, fåtöljer samt förvaring.

Fantastisk terrass i soligt västläge med högt insynsskyddat tyst läge mot gården. Helglasade skjutdörrar med utgång från vardagsrum. Skiffer på golv. Infravärme, eluttag och belysning.

Tornrum / rundarummet med balkong några trappsteg ner. Gammalt trapphus i Carrarramarmor och framtgna tegelväggar. Vinkällare en trappa ner under tornrummet. Kan användas som sovrum vid behov. Barngrind idag som kan tas bort.

Stilfullt påkostat kök i ek från Ballingslöv och bänkskiva i kalksten. Bardisk med inbyggd förvaring med glasdörrar och belysning. Gott om förvaring genom flertalet skåp och generösa bänkytor. Infälld keramikhäll samt infälld gashäll och fläktkåpa i rostfritt över. Inbyggdnadsugn och inbyggnadsmikro i rostfritt. Kyl och frys side-by-side i rostfritt, frysen med ismaskin. Integrerad diskmaskin. Öppen härlig planlösning mot matplats samt mot vardagsrum.

Badrum 1 - Lyxigt snyggt helkaklat badrum med fönsterkupa och synliga balkar. Jacuzzi, stor bastu med helglasade dörrar och dusch med takregn samt väggar i glas. Handfatskommod med dubbla handfat och lådor under samt stor inkaklad spegel och belysning över. Wc. Påkostade materialval av hög standard. Kakel i vitt och ljusgrått på väggarna samt klinker i svart skiffer med elburen golvvärme. Väggskåp med frostat glas. Infällda spotlights i taket.

Masterbedroom / sovrum 1 - Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, läshörna och förvaring. Synliga takbjälkar och fönsterkupa. Platsbyggda välinredda garderober samt byrå i ek med bra förvaringsmöjlighet.

Sovrum 2 - Mysigt sovrum med plats för bred säng och förvaring. Synliga takbjälkar och fönsterkupa. Svart snygg fondtapet.

Sovrum 3 - Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring, kan andvändas som masterbedroom. Synliga takbjälkar och fönsterkupa. Garderobsvägg med skjutdörrar i ek.

Gästwc / badrum 2 - Helkaklat med dusch, wc, handfatskommod med lådor under samt inkaklad spegel och belysning över. Tvättstugedel med ho och tvättpelare. Påkostade materialval av hög standard. Kakel i vitt på väggarna samt klinkergolv i svart skiffer med elburen golvvärme. Två vita väggskåp. Infällda spotlights i taket.

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet.

Vindsvåningen var färdigställd 2003 med påkostade och smakfulla materialval.

ÖVRIG INFORMATION


I fastigheten finns en trevlig innergård med stenläggning med grill, trädgård och sittmöbler till medlemmarnas förfogande.

Cykel- och barnvagnsrum finns, beläget i källaren i 89:an. Cykelställ finns på gården.

Kabel-tv och bredband från Comhem. Kabel-tv basutbudet ingår i avgiften.

Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Ingen tvättstuga i huset. Egen tvättmaskin och torktumlare.

Boendeparkering kan ansökes via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 800 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 60 kr/dygn.

För garage i området se www.stockholm-parkering.se

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1912 ombyggnadsår 2003


Vacker fastighet anno 1912 i renoverat mycket gott skick.

Huset har kulturskyddsklassning grön, vilket innebär att viss varsamhet måste iakttagas och att byggnaden inte får förvanskas.

2003 byggdes vindsvåningarna i fastigheten.

Föreningen har en underhållsplan, se bifogade dokument.

Under 2013 har följande genomförts:
- Omdragning av fastighetselen
- Målning av källarnedgång, städskrubb, cykelrum och pannrum
- Nytt sopsystem, beställt
- Översyn av tak och ev reparationer, utförs årligen
- Generellt underhåll

Följande planeras att genomföras:
- Fönster, underhållsmålning/byte, detta gäller inte vindarna utan plan 1-5 som har äldre fönster, 2014
- Trapphusrenovering, 2014
- Avloppsrör i källaren mot S:t Eriksgatan, 2015
- Underhåll av piskbalkongerna, 2015
- Stamspolning, 2017

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Degeln 1 är en "äkta förening". Föreningen förvärvade fastigheten den 1 januari 1994.

Förening med bra stabil ekonomi och låg belåning, i slutet av 2012 var belåningen 12,4 Mkr med ett taxeringsvärde på 82,4 Mkr.

Avgiften betalas kvartalsvis, för denna lägenhet 10.275 kr/kvartal dvs 3.425 kr/mån.

4:e kvartalet har under många år varit hyresfri, vilket gör att avgiften i praktiken är 2.912 kr/mån.

Det finns 33 lägenheter och samtliga upplåts med bostadsrätt. Några lägenheter har inte ursprunglig storlek och några är tillbyggda vindslägenheter.

Fastighetens gatuplan inrymmer 5 lokaler vilka uthyres enligt gällande hyreskontrakt. Källarlokalen, som ursprungligen inrymde Biografen Atlas, ingår även den i föreningens bestånd av uthyrda lokaler. Samtliga uthyrda lokaler upplåts med hyresrätt.

Hyresintäkterna från lokalerna var knappt 1,4 Mkr under 2012.

Fastigheten omfattar följande tre trapphus med adresserna Torsgatan 48 A, Torsgatan 48 B och S:t Eriksgatan 89.

Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar byggnaden och marken inom fastigheten Degeln 1. Marken utgörs av en inre och yttre gård. Total markareal är 958 kvm.

Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för samtliga bostadsrätter.

Besök gärna föreningens hemsida www.degeln1.se

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS.

Överlåtelseavgift om 2,5% av basbeloppet debiteras. Överlåtaren svarar tillsammans med förvärvaren för betalningen. Framgår inget annat kommer förvärvaren att debiteras avgiften.

Pantsättningsavgift om 1% av basbeloppet debiteras.Betalas av pantsättaren.

OMGIVNING


Attraktivt boende centralt beläget i Vasastan med all dess puls och service.

Välbelägen på S:t Eriksplan med ett par minuters promenad till Odenplan med all tänkbar service såsom affärer, butiker, bra restauranger, caféer, barer, matvaruaffärer, gym mm.

Utmärkta kommunikationer i form av t-bana, pendeltåg (Karlberg), flertalet innerstadsbussar samt flygbussen till Arlanda.

Ett stenkast från Rörstrandsgatan där det finns ett rikligt utbud av restauranger med stor variation, barer, caféer, butiker, matvaruaffärer etc.

Bra läge med närhet till grönområde och vatten, ett stenkast till Vasaparken och Karlbergs Slott med bl.a motionsspår samt populär solstrand. Gångavstånd till Observatorielunden, Hagaparken, Stallmästargården och Brunnsviken.

Promenadavstånd till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian (på andra sidan S:t Eriksbron) med tillgång till all tänkbar service i form av post, banker, apotek, systembolag, mataffärer, butiker mm.

Vid S:t Eriksplan finns även ett stort underjordiskt varmgarage med plats för 260 st bilar (se www.stockholm-parkering.se).

Bilder

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Vardagsrum med utgång till terrass & öppet mot kök

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Synliga takbalkar & 3,9 meter i nock

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Helglasade skjutdörr ut till terrassen & tornrum

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Insynsskyddad terrass i soligt sydvästläge

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Terrass & öppen spis i vardagsrum

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Fungerande murad öppen spis

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Generöst vardagsrum med synliga takbjälkar

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Vardagsrum med plats för stora sällskap

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Vardagsrum med fönsterkupa & fönster mot terrass

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Terrass i sydväst, fri utsikt & himlen som tak

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Utsikt över takåsarna från stor terrass

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Tornrum som kan andvändas som ett 4:e sovrum

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Balkong i sydväst vid tornrummet

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Luftig öppen planlösning mellan kök & matplats

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Kök i ek & rostfritt med bardisk med förvaring

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Kök i ek & rostfritt med bänk i granit

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Infälld gashäll & keramikspishäll

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Lyxigt badrum 1 med stor bastu

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Stort lyxigt badrum 1 med bastu & jazzucci

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Stort badrum 1 med dusch & dubbla handfat

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Kommod med dubbla handfat & inkaklad spegel

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Masterbedroom/sovrum 1 med platsbyggd förvaring

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Rymligt masterbedroom/sovrum 1

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Sovrum 2 med plats för bred säng

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Sovrum 3 som idag andvänds som masterbedroom

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Sovrum 3 med garderobsvägg med skjutdörrar

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Gästwc/badrum 2 med dusch & tvättpelare

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Gästwc med handfatskommod & inkaklad spegel

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Tvättstugedel i gästwc med ho & tvättpelare

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Vinkällare en trappa ner från tornrummet

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Porten Torsgatan 48 A

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Fastigheten Torsgatan 48 A

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Gröna mysiga Vasaparken

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Mysiga Vasaparken belägen intill vindsvåningen

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Attraktivt läge nära gröna Vasaparken

Planskiss

Torsgatan 48 A, 6 tr - vind

Planskiss