Tavastgatan 23, 3 tr

Södermalm - Tavastgatan 23, 3 tr

Anno 1883! Kakelugn. Balkong i söderläge - utsikt över takåsarna!


Anno 1883! Vidsträckt utsikt från söderbalkong. Exklusivt modernt renoverat blandat med bevarade tidstypiska detaljer - kakelugn, höga golvsocklar, takrosetter, spegeldörrar, originalträgolv & högt i tak. Arkitektritat platsbyggt kök. Rymligt ljust vardagsrum. Sovrum för dubbelsäng. Påkostat badrum. Gott om förvaring! Möjlig 3:a!

Antal rum: 2
Boarea: 63 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.320 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 4 , Ej hiss
Andelstal 15,844%
I avgiften ingår

Värme, VA

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Anno 1883! Charmigt unikt boende med balkong i söder samt vidsträckt utsikt över Stockholms takåsar! Attraktivt belägen på Mariaberget, Södermalms mysigaste kvarter!

Exklusivt inredd och renoverad med påkostade materialval. Öppen ljus luftig genomgående planlösning. Möjlighet finns att bygga om till en 3:a!

Unikt historiskt boende med bevarade tidstypiska detaljer såsom fungerande kakelugn, höga golvsocklar, takrosetter, spegeldörrar, vackert originalträgolv, generös takhöjd samt munblåsta glas, bevarade vädringsrutor dvs mindre ruta i den större som går att öppna.

Ljust arkitektritat platsbyggt kök med utgång till härlig balkong i söderläge med vidsträckt utsikt över takåsarna. Generöst ljust vardagsrum med kakelugn samt två höga fönster med överfönster. Rymligt sovrum för dubbelsäng. Påkostat badrum med väggar och golv i vacker ljus marmor. Gott om förvaringsmöjligheter genom flertalet garderober. Dimmers i samtliga rum. Toppklass - totalrenoverat påkostat unikt boende!

Arkitektdesignat påkostat exklusivt platsbyggt kök med med hög detaljfinsch. Stort fönsterparti samt utgång till härlig balkong i söder genom helglasade dubbeldörrar, högt läge samt vidsträckt utsikt över takåsarna. Plats för matbord för stora sällskap invid balkongen. Platsbyggd köksö med barhäng med tjock bänkskiva i massiv teak. Köksön har inbyggd tvättmaskin kombinerad torktumlare samt förvaring. Höga köksskåp ända upp i taket. Spotligts under överskåpen. Integrerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Vit bänkskiva och stänkskydd i Silestone. Nedsänkt diskho med modern blandare. Induktionshäll, inbyggnadsugn och inbyggd fläkt. Platsbyggd förvaring med vita släta dörrar vid matplatsen. Öppet mot hall och vardagsrum.

Silestone är en unik sten som har ett sofistikerat utseende; det känns och väger som natursten men med en mycket högre kvalitet. Silestone, som består av minst 90 % oorganiska komponenter (i huvudsak naturlig kvarts och silica), används för att skapa de vackra arbetsskivorna till köket.

Generöst ljust vardagsrum med vacker fungerande kakelugn. Gott om plats för soffa, fåtöljer och förvaring. Två stora höga fönster med överfönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Vackra speglande pardörrar mot sovrum. Öppet mot kök och hall.

Rymligt insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring och arbetsplats. Hel garderobsvägg med vita släta dörrar. Två stora höga fönster med överfönster. Ingång genom vackra speglande pardörrar från vardagsrum.

Exklusivt stilfullt badrum med väggar och golv i vacker ljus marmor. Modernt handfat med påkostade blandare och spegel ovanför, vägghängd wc och dusch med påkostade blandare. Handduksvärmare. . Golvvärme och fläkt. Infällda spotlights i taket. Inbyggt badrumsskåp i väggen med ekdörr. Ingång från hall genom spegeldörr.

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjlighet för ytterkläder. Öppet mot kök och vardagsrum samt ingång till badrum.

Unikt boende i historiska kulturkvarter och underbara omgivningar!

ÖVRIG INFORMATION


Trevlig grön innergård med två uteplatser, sittmöbler samt grill finns att disponera för föreningens medlemmar. På innergården finns två förrådshus för förvaring av utomhusmöbler.

Tvättstuga finns för tillfället inte i fastigheten, det har lämnats in förslag till föreningsstämman att byggas en tvättstuga i utrymmet innanför cykelrummet. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheten.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 2,4 kvm med en takhöjd på 2,25 meter. Det finns gemensamma utrymmen som kan användas till förvaring med hänsyn till de övriga i huset.

Cykelrum/barnvagnsrum finns innanför soprummet med ingång från gatan. Soprum finns.

Gemensamma förråd - ett utrymme under trappen (med access via källaren) samt ett rum innanför cykelrummet (förslag att tvättstuga skall byggas där).

Kabel-tv och bredband från Comhem. För Digital-tv och Internet Cable tecknar du separat avtal med Comhem. Telefon: 0771-55 00 00. Hemsida: www.comhem.se

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 700 kr per månad, alternativt löses biljett för 50 kr per dygn.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Byggnad

Byggnadsår 1883 ombyggnadsår 1980


Unik vacker fastighet från 1883, belägen i attraktiva kvarter på Mariaberget!

Fastighet i mycket gott renoverat skick!

Genomförda renoveringar:
- Ny el i större delar av fastigheten, 2005
- Byte av plåttak, 2006
- Stambyte av köksstam, 2006
- Renovering av innergården, 2008
- Byte av fjärrvärmeanläggning, 2010
- Renovering av soprum, cykelrum och källare, 2010
- Byte av rörstam i källaren, 2010

Avloppsstammar:

Stammarna på denna sida av fastigheten skall vara bytta. Köksstammen byttes helt under 2006. Avloppsstammen i toaletterna har bytts ut i sektioner. I denna lägenhet bytte stammarna i samband med renoveringen 2005/2006. Stammen i lägenheten under denna hade bytts någon gång tidigare och enligt uppgift skall stammen även ha bytts tidigare i lägenheten på bottenvåningen. Under 2010 byttes sista delarna av stammen i källaren. De horisontella rören i källaren är bytta.

Planerade renoveringar i fastigheten, inga beslut är tagna, diskussion pågår:
- Genomgång/inventering av samtliga fönster i fastigheten och ev framtida renovering av dessa
- Förslag inlämnat till föreningsstämman om bygge av tvättstuga, offerter har tagits in

I övrigt finns inga planerade renoveringar i fastigheten.

Genomförda renoveringar som gjorts i lägenheten:
- Totalrenoverad under 2005/2006, inkl nytt kök och badrum
- Rökkanalen till kakelugnen tätades 2005
- Ny el infräst i väggarna 2005
- Balkong byggdes 2007

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Kattryggen 13 är en välskött mindre förening som upplåter 8 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler.

Under 2009 har en av lokalerna varit uthyrd till en av bostadsrättsinnehavarna, medan den andra lokalen används för cykelförråd och soputrymme.

I slutet av 2009 uppgick föreningens lån till 1 Mkr med ett taxeringsvärde om 4,1 Mkr.

Under 2010 upptogs ytterligare ett lån på 250 tkr som finansierade samtliga renoveringar genomförda 2010.

Kostnad för renoveringar genomförda 2010:
- Fjärrvärmecentral, 96.000 kr
- Byte rörstam i källare, 32.704 kr
- Renovering källare, 131.250 kr
- Totalt: 259.954 kr

1 juni 2010 justerades andelstalen för att reflektera tillgång till balkong och kakelugn.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

OMGIVNING


Attraktivt belägen på Mariaberget i de historiska kulturkvarteren på Södermalm! Här råder en unik kombination av spännande historia och fängslande kulturliv. Lugn gata med enkelriktad och sparsam trafik. Gångavstånd till Hornsgatan och Mariatorget, som har all tänkbar service såsom gym, mataffärer, post, apotek och vårdcentral.

Utbudet av restauranger och caféer är stort i närområdet. I kvarteret finns populära restauranger såsom libanesiska Tabbouli, italienska Nostrano, indiska Dado samt pittoreska och välomtalade puben Bishop Arms. För ytterligare utbud kan ni promenera ner till Mariatorget där ni möts av Söders puls med trevliga restauranger, mysiga caféer och ett medryckande uteliv.

Ta en promenad på Monteliusvägen som slingrar sig högst upp på Mariaberget och erbjuder den bästa utsikten över Stockholm och Riddarfjärden. Närhet till Skinnarviksberget, Ivar Los Park och Medborgarplatsen med dess rikliga utbud och saluhall.

Utmärkta kommunikationer med gångavstånd till t-bana vid Mariatorget och Slussen (röd och grön linje) och ett stort antal innerstadsbussar, samt endast 10 minuters promenad till Stockholms södra och pendeltågen.

Bilder

Tavastgatan 23, 3 tr

Fantastisk utsikt över Stockholms tak

Tavastgatan 23, 3 tr

Högt läge från härlig balkong i söderläge

Tavastgatan 23, 3 tr

Utsikt från balkong och köksfönster

Tavastgatan 23, 3 tr

Högt läge härlig vidsträckt utsikt över takåsarna

Tavastgatan 23, 3 tr

Solig balkong med bästa läge i söder

Tavastgatan 23, 3 tr

Gott om plats för stort matbord intill balkong

Tavastgatan 23, 3 tr

Utgång till balkong & plats för stort sällskap

Tavastgatan 23, 3 tr

Arkitektritat platsbyggt & påkostat kök

Tavastgatan 23, 3 tr

Vit bänkskiva och stänkskydd i Silestone

Tavastgatan 23, 3 tr

Vardagsrum mot kök & hall

Tavastgatan 23, 3 tr

Vardagsrum med vacker fungerande kakelugn

Tavastgatan 23, 3 tr

Charmigt vardagsrum med många bevarade detaljer

Tavastgatan 23, 3 tr

Generöst vardagsrum med härligt ljus

Tavastgatan 23, 3 tr

Vackra speglande pardörrar mot sovrum

Tavastgatan 23, 3 tr

Rofyllt sovrum med hel garderobsvägg

Tavastgatan 23, 3 tr

Rymligt sovrum med 2 höga fönster med överfönster

Tavastgatan 23, 3 tr

Vardagsrum mot sovrum & hall

Tavastgatan 23, 3 tr

Genomgående vackra bevarade originalträgolv

Tavastgatan 23, 3 tr

Designat stilfullt badum med dusch

Tavastgatan 23, 3 tr

Inbyggt badrumsskåp samt väggar & golv i marmor

Tavastgatan 23, 3 tr

Exklusivt badrum med påkostade detaljer

Tavastgatan 23, 3 tr

Fastigheten Tavastgatan 23

Tavastgatan 23, 3 tr

Mysig innergård med två gemensamma uteplater

Tavastgatan 23, 3 tr

Innegård med utemöbler och grill sommartid

Tavastgatan 23, 3 tr

Utsikt över kyrktorn & takåsar

Tavastgatan 23, 3 tr

Solig balkong i söder

Tavastgatan 23, 3 tr

Trädäckad balkong med smidesräcke

Tavastgatan 23, 3 tr

Vidsträckt fri utsikt från balkong med högt läge

Tavastgatan 23, 3 tr

Utsikt mot Stadshuset från Montelisvägen

Tavastgatan 23, 3 tr

Vidsträckt utsikt mot Riddarfjärden & Stadshuset

Tavastgatan 23, 3 tr

Utsiktsplats Mariaberget, mot Riddarfjärden

Tavastgatan 23, 3 tr

Gränder uppe på Mariaberget

Planskiss

Tavastgatan 23, 3 tr

Planskiss

Tavastgatan 23, 3 tr

Alternativ planskiss - möjlig 3:a

Dokument