S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Kungsholmen - S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Totalrenoverad - Påkostade materialval - Öppen spis - Låg avgift!


Totalrenoverade 3:a med påkostade smakfull materialval. Vackra originaldetaljer & fungerande öppen spis. Ljus & luftig med öppen planlösning mellan kök & vardagsrum. Två bra sovrum. Lyxigt badrum med badkar. Separat wc med TM & TT. Mycket låg avgift - 873 kr/mån, skall sänkas med 10 % 1 juli. Attraktivt centralt läge!

Antal rum: 3
Boarea: 82 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 873 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 5 , Hiss finns
Andelstal 6,2%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Designad och utformad för att ge en känsla av modern design och elegans med hög kvalité och omsorg i detaljer. Exklusivt inredd med genomgående högklassiga smakfulla materialval. Ljus öppen och yteffektiv planlösning - helt i toppskick! Internationell klass!

Genomgående planlösning med högt insynsskyddat läge med många spröjsade fönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Genomgående originalekparkett, ljusa målade väggar och speglande dörrar. Välplanerad yteffektiv 3:a.

Generöst luftigt vardagsrum med stort fönsterparti. Gott om plats för soffa, fåtöljer, förvaring och matplats. Vacker fungerande öppen spis i marmor. Öppen social planlösning mot kök med speglande parskjutdörrar emellan.

Påkostat stilfullt modernt kök med vita släta luckor och beslag i mässing. Bänkskivor, stänkskydd och vägghylla i vacker Carraramarmor. Kran i mässing och underlimmad ho. Infälld induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluft och fläktkåpa i rostfritt. Integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Infällda spotlights under överskåpen och i taket. Plats för mindre matbord. Öppen planlösning mot generöst vardagsrum.

Innerhall mellan kök och sovrum 1 samt ingång till badrum. Vägghängda vita skåp med Carrararmarmor bänk ovanpå. Infällda spotlights i taket.

Sovrum 1 - rymligt med plats för dubbelsäng och förvaring. Bra förvaring genom hel garderobsvägg. Stora fönsterpartier mot tyst innergård.

Exklusivt lyxigt helkaklat badrum med påkostade materialval av hög standard. Vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Modern designerbadkar, dusch med takregn och duschvägg i glas. Vägghängd wc med hylla i Carraramarmor, handfatskommod med vita lådor under och spegelskåp samt belysning ovanför. Handdukshängare.

Sovrum 2 - med stort fönster. Platsbyggt arbetsbord. Inbyggd dubbelgarderob.

Välkomnande öppen hall. Dubbelgarderob med spegeldörrar. Öppet mot kök och ingång till separat wc. Infällda spotlights i taket. Ljusgrått klinkergolv med golvvärme.

Separat wc med tvättmaskin och torktumlare med bänk i Carraramarmor ovanför samt avhängningsmöjlighet. Vitt kakel och ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Vägghängd wc med hylla i Carraramarmor, handfatskommod med vitt skåp under och spegel samt belysning ovanför. Infällda spotlights i taket.

Hela lägenheten har totalrenoverades under 2015 med påkostade och smakfulla materialval.

Unikt tillfälle - minutiöst designad med sällsynt hög detaljfinish. Denna lägenhet måste upplevas!

FAST PRIS - Limiterad tid:
Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

ÖVRIG INFORMATION


Innergård med utemöbler att nyttja av föreningens medlemmar.

Tvättstuga finns på vinden i gathuset och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp, 1 mangel och 1 centrifug.

Kabel-tv från Comhem, Tivo mellan ingår i månadsavgiften.

Bredband 100/100 Mbit/s fiberbredband från Bredbandsbolaget ingår i avgiften. Uttag sitter vid lägenhetsdörren.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Styrelserum finns i gårdshuset på vinden.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 800 kr per månad, alternativt löses biljett för 60 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1936

Fastigheten Väktaren 17 på S:t Eriksgatan 29 finns centralt på Kungsholmen vid korsningen mellan S:t Eriksgatan och Drottningholmsvägen.

Funkisfastighet i mycket gott renoverat skick med samtliga stora renoveringar genomförda.

Genomförda renoveringar:

1998 - Renovering fasader
2004 - Nyläggning av asfalt på gården
2004 - Renovering av samtliga stammar enl Proline metoden www.prolineab.se.
2004 - Takskrapning och målning samt nya värmeslingor
2005 - Renovering av tvättstuga, inköp av en ny tvättmaskin + torkskåp
2006 - Nya vattenledningar
2006 - Renovering av badrum
2006 - Byte av all el i hela fastigheten, nya elmätare samt installation av flipsäkringar i lägenheterna
2007 - Förbättringar av OVK punkter
2008 - Balkongbygge
2009 - Inköp av ett kompletterande torkskåp samt en centrifug till tvättstuga
2009 - Renovering av rökgångar, eldningsförbud i öppna spisar hävt
2009 - Rengörning av radiatorsystemet, installtion av nya termostater och elementkoppel i alla lägenheter
2009/10 - Helrenovering av trapphus. Installation av säkerhetsdörrar (högsta säkerhetsklass), postboxar, nytt entréparti, nytt säkert låssystem med porttelefon + "taggs"
2010 - Inköp av trädgårdsmöbler
2011 - Uppsättning av spalje samt ommålning av asfalten på gården samt inköp av ett 40-tal stora krukor med buskar, träd och blommor
2012 - Renovering av tak
2012 - Uppdaterad undercentral
2012 - Ny styrteknik på värmeväxlare
2013 - Renovering av tvättstugan
2014 - OVK-besiktning
2014 - Förbättring av ventilation
2014 - Renovering av fönster

Pågående renovering är rengörning och uppgradering av ventilationen.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Väktaren 17 förvärvade fastigheten december 2003.

Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 2 lokaler med hyresrätt (Åhléns och Kungsholmens sjukgymnastik). Bostadsarea 1.316 kvm och lokalyta 1.436 kvm.

Höga hyresintäkter från uthyrning av lokalerna möjliggör mycket låga avgifter.

Mycket stabil förening med stabil bra ekonomi, i slutet av 2014 var belåningen 22,7 Mkr med ett taxeringsvärde på 60,5 Mkr.

Föreningens ekonomi är mycket god och har mycket låga avgifter. Avgifterna sänktes med 30 % 2012, var oförändrade 2013 och sänktes med 20 % 2014. Avgiften kommer att sänkas ytterligare med 10 % fr.o.m. 1 juli 2015, ny avgift för denna lägenhet blir 786 kr/mån.

Under 2014 gjorde föreningen en extra amortering med 4,5 Mkr efter försäljning av den ombildade hyresrätten.

För mer information, besök gärna föreningens informativa hemsida: www.vaktaren17.se

För frågor maila: styrelsen@vaktaren17.se

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Brain Accountin.

En överlåtelseavgift om 1.112 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 445 kr tas ut av pantsättaren per pant.

Föreningen skall betraktas ur skattemässig synvinkel som ett sk. oäkta bostadsföretag. Det innebär bla att hela vinsten ska tas upp till beskattning vid försäljning av en bostadsrätt, uppskov av vinsten medges ej varken för köpare eller säljare.

Samtliga intäkter skall tas upp och samtliga kostnader som hör till verksamheten blir avdragsgilla. Som intäkt skall föreningen ta upp till beskattning, förutom årsavgiften, en schablonintäkt i form av mellanskillnaden mellan brukshyran och årsavgiften för samtliga bostadsrättslägenheter (uttagsbeskattning).

Medlemmarna beskattas i vissa fall för mellanskillnaden mellan bruksvärdeshyra och årsavgift sk förmånsvärde (utdelning). Man kan använda lättnadsreglerna för att reducera beskattningen.

I deklarationen för förmånsvärdet (utdelningen) har medlemmen rätt till nedsättning av förmånsvärdet, det sk lättnadsbeloppet. För att räkna fram lättnadsbeloppet ska bostadens anskaffningspris och statslåneräntan användas. Anskaffningsvärdet ökar år efter år då sparat lättnadsutrymme från tidigare år läggs till.

Den skattetekniska fördelen ligger i rätten till lättnadsbelopp som skall deklareras varje år, vilket ackumuleras och skjutas framåt tills man säljer, sk sparat lättnadsbelopp, och som då dras av som en del av anskaffningskostnaden

OMGIVNING


Attraktivt belägen centralt på Kungsholmen nära grönskande Kronobergsparken. Fina promenadstråk utefter vattnet vid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden samt Kungsholms Strand och Karlbergs sjö!

Belägen på Fridhemsplan nära Västermalmsgallerian, här har man all tänkbar service i omedelbar närhet såsom restauranger, caféer, butiker, systembolag, apotek mm.

Bakom Västermalmsgallerian finns butiker som Grandpa, MY shirts, Yesterday mfl.

I närområdet finns flera populära cafeer, uteserveringar och restauranger såsom Et Encore Cafe, AG, Italienaren La Famiglia och Brasilianska Boteca da Silvania. Det är 450 meter till Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger, butiker och caféer trängs med varandra.

Området erbjuder stans bästa möjligheter till motion. Promenad- och löpspår som tar dig längs vattnet till motionsområdet i Karlbergsparken, runt Kungsholmen eller ut till Pampas Marina och Huvudsta. Du har både SATS och Friskis & Svettis på 2 minuters gångavstånd.

På sommaren tar det 3-4 minuter att gå till närmsta badbrygga och ca 10 minuter till de nya badbryggorna vid Hornsbergsstrand. Där du kan bada och äta på ett av de nya caféerna som öppnat längs strandpromenaden.

Väldigt goda kommunikationer med både t-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar (linje 1,3,4 mfl) på bara några minuters gångavstånd. Pendeltåg vid Karlberg på andra sidan S:t Eriksbron.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 10 min till Centralen och Cityterminalen, ca 15 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 10 min från Vasastan.

Bilder

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Påkostat kök med plats för matbord

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Vardagsrum med fungerande öppen spis

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Vardagsrum med pardörrar mot kök

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Ljust generöst vardagsrum med öppen spis

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Vardagsrum med stort fönsterparti

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Påkostade materialval såsom Carraramarmor

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Nytt kök med påkostade materialval

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Påkostat kök, mot sovrum 1

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Innerhall med väggskåp med bänk i Carraramarmor

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Sovrum 1 med plats för dubbelsäng, mot innergård

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Sovrum 1 med hel garderobsvägg

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Bevarade detaljer såsom speglande dörrar

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Lyxigt badrum med badkar

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Kök med bänkskivor i vacker Carraramarmor

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Påkostat öppet kök

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Kök öppet mot vardagsrum

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Fungerande öppen spis

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Vacker öppen spis i vardagsrum

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Kök mot vardagsrum & hall

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Sovrum 2 med plats för bred säng

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Separat wc med tvättmaskin & torktumlare

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Utsikt från vardagsrummet

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Utsikt mot S:t Eriksbron

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Balkong i trapphuset mot innergård

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Trapphuset

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Närhet till Kronobergsparken

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Grönskande Kronobergsparken

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Gräsmattor & gångstigar i Kronobergsparken

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Kronobergsparken med sittmöbler

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Båtklubben vid Rålambshovsparken

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Vattnet invid Norr Mälarstrand

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Västerbron vid Riddarfjärden vatten

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Norr Mälarstrand med promenadstråk efter vattnet

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Lågupplöst Nära Riddarfjärdens vatten

Planskiss

S:t Eriksgatan 29, 4 tr

Planskiss