Simrishamnsvägen 19, 5 tr

Björkhagen - Simrishamnsvägen 19, 5 tr

Hörnläge - Balkong i söder - Högt fritt insynsskyddat läge - Renoverad!


Hörnläge med fönster i två väderstreck & balkong i soligt söderläge. Högt fritt insynsskyddat läge med fantastisk utsikt mot Söderort och in mot stan. Renoverad med öppen planlösning mellan kök & vardagsrum. Sovrum för dubbelsäng. Helkaklat badrum med badkar & tvättmaskin. Förening med mycket god ekonomi. Attraktivt läge i Björkhagen.

Antal rum: 2
Boarea: 54 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.559 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 6 , Hiss finns
Andelstal 1,01987%
I avgiften ingår

Värme och vatten

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Högt fritt hörnläge med många stora fönsterpartier i två väderstreck med härligt ljusinsläpp och balkong i soligt söderläge. Fantastisk vidsträckt utsikt över söderort och in mot stan.

Yteffektiv 2:a för två. Renoverad med öppen planlösning mellan nytt påkostat kök och vardagsrum. Genomgående ljusa parkettgolv och målade vita väggar.

Vardagsrum med utgång till balkong i soligt söderläge genom glasad balkongdörr. Hörnläge med fönster i två väderstreck med fantastisk fri vidsträckt utsikt. Öppen planlösning mot kök.

Nytt påkostat kök i öppen planlösning mot vardagsrum i hörnläge. Vita släta köksluckor, stänkskydd i grå/svart kakel och bänkskiva i svart granit. Helintegrerad diskmaskin, integrerad spishläll och fläktkåpa i rostfritt. Kyl/frys, inbyggnadsugn och mikro i rostfritt. Köksö med förvaring under och bänk skiva i svart granit.

Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Stort fönster med fri insynsskyddat läge.

Helkaklat badrum med vita kaklade väggar och klinkergolv. Badkar med tassar, vägghängd wc, handfatmed spegelskåp med belysning ovanför, handduksvärmare och tvättmaskin.

Välkomnande öppen hall med avhänfgningsmöjlighet och garderober. Säkerhetsdörr.

ÖVRIG INFORMATION

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Kabel-TV och bredband från Com Hem. Fiber finns indraget till alla lägenheter, leverantör Stockholms stadsnät, föreningen skall teckna ett gemensamt avtal där kostnaden kommer att läggas på avgiften, ca 62,50 kr/mån.

I föreningen finns det möjlighet att hyra en gemensamhetslokal Orkanen på Simrishamnsvägen 21 med fullt utrustat kök, toalett, 30 stolar och 4 bord samt en övernattningslägenhet Lugnet på Simrishamnsvägen 14 med kök, badrum och ett sovrum med två 120 cm breda sängar där max 4 personer kan övernatta.

Tvättstugan ligger mitt i "byn", det gula huset. Tvättstugan har fyra tvättmaskiner (två maskiner per bokning), två torktumlare, två torkskåp, samt en kallmangel.

I entréplan finns det ett barnvagnsförråd. Cyklar ställs i cykelställ eller i förråd inomhus i mån av plats.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1948 ombyggnadsår 1997

Föreningen innefattar fyra tegelpunkthus om 6 våningar med adresserna Simrishamnsvägen 12,14, 19 och 21 ett av Björkhagens bästa och högsta lägen.

Föreningen äger fastigheterna Orkanen 1 och Virvelvinden 1 som byggdes under åren 1946-48.

Genomförda renoveringar

- Indragning av fiber, 2018
- Totalrenovering av balkonger, 2015
- Dräneringsarbete utanför husen, 2012
- Färdigställande av gemensamhetslokal i hus 21 som kan nyttjas för fester och andra tillställningar, 2012
- Färdigställande av övernattningslägenhet som går att hyra per natt, 2012
- OVK, Obligatorisk ventilationskontroll godkänd, 2011
- Renovering av trapphus och portar samt installation av säkerhetsdörrar, 2011
- Ny modern tvättstuga placerad i anslutning till husen, 2010
- Ny miljöstuga med många sorteringsmöjligheter, 2010
- Översyn av låsbanor och linor på hissarna, 2010
- Stambyte i fastigheterna, 1997
- Elinstallationer moderniserades, 1997
- Hissarna renoverades, 1997
- Balkongerna renoverades, 1997
- Undercentraler monterades, 1997
- Yttertaken renoverades, 1997

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras varje år.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Virvelvinden förvärvades fastigheterna 2009.

Föreningen upplåter totalt 108 lägenheter varav ca 86 lägenheter upplåts med bostadsrätt och ca 22 lägenheter med hyresrätt samt 4 lokaler varav 2 upplåts med hyresrätt och 2 används för föreningens verksamhet, gemensamhetslokal samt övernattningslägenhet.

Hyresrättslägenheterna är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

Under 2017 hade föreningen en hyresintäkt på 1.880 tkr och en räntekostnad på ca 500 tkr.

I slutet av 2017 uppgick föreningens belåning till 38 Mkr med ett taxeringsvärde på 132 Mkr. Sedan föreningen förvärvade fastigheten 2009 så har man amorterat 27 Mkr vilket i snitt är 3.375 tkr/år.

Inga planerade avgiftsändringar.

Se mer info på föreningens hemsida www.brf-virvelvinden.se

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

En överlåtelseavgift om 1.138 kr betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr per pant betalas av köparen.

OMGIVNING


Simrishamnsvägen är en lugn och trivsam återvändsgata i Björkhagen. T-banan några minuter bort tar dig till Södermalm på mindre än tio minuter, och en kort promenad tar dig till Björkhagens centrum med bl a bibliotek, vårdcentral och folktandvård. Det är inte heller långt till Kärrtorps centrum med stor Konsumbutik, apotek, caféer, mm.

Bokstavligen runt knuten finns Nackareservatet med härliga strövområden och badsjöar. Det finns gott om fritidsaktiviteter i området; skidbacke, utomhusbassäng, golfbana, parklek och elljusspår. Skidspår prepareras vintertid på elljusspåret. Kärrtorps IP med skridskobana, tennishall mm ligger på några hundra meters avstånd.

Ta en promenad eller en cykeltur till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och caféer, Globens nöjes- och sportarenor; Globens shopping med många butiker samt Sickla köpkvarter med stort köpcentrum, restauranger och kulturhuset Dieselverkstan.

Bilder

Simrishamnsvägen 19, 5 tr

Vardagsrum & kök i öppen planlösning