Scheelegatan 40 C, 2 tr

Kungsholmen - Scheelegatan 40 C, 2 tr

32 kvm terrass - Sjöutsikt - Toppskick - Möjlig 4:a - Socialaytor!


32 kvm terrass med sjöutsikt mot Klara sjö. Fritt insynsskyddat läge med vatten & grönska utanför. Stora fönsterpartier vilket ger ett härligt ljus. Social sällskapsvåning. Topprenoverad & påkostat materialval. Generöst ljust vardagsrum & kök i öppen planlösning. Möjlig 4:a med 3 sovrum. Två lyxiga badrum, varav ett med bastu.

Antal rum: 3
Boarea: 67 KVM
Biarea: 57 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 4.435 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 9 , Hiss finns
Andelstal 0,71772%
I avgiften ingår

Värme, vatten och bostadsrättstillägg

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Unik sällskapsvåning med generösa öppna luftiga ytor. Utformad för att ge en känsla av modern design med hög kvalité och omsorg i detaljer. Exklusivt inredd med genomgående påkostade smakfulla materialval - helt i toppskick!

32 kvm terrass med sjöutsikt mot Klara sjö. Terrassen sträcker sig efter hela lägenheten. Stora fönsterpartier vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Tre utgångar till terrassen. Högt fritt insynsskyddat läge med vatten och grönska utanför.

Generöst vardagsrum och kök i öppen planlösning med matplats emellan - plats för stora sällskap. Höga fönster, helglasad dörr och stor helglasad skjutdörr ut till terrass om 32 kvm med fantastisk sjöutsikt. Lättmöblerat med plats för stor soffa, fåtöljer, förvaring och stort matbord.

Kök med moderna stilrena påkostade materialval. Kvalitetskök med vita högblanka släta luckor från Nolte. Köksö med bänkskiva i röd Silestone, inbyggd induktionshäll, fläktkåpa och mindre ho. Köksön har även inbyggd vinkyl, förvaringsskåp och barhäng. Inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i rostfritt. Kyl/frys side-by-side i rostfritt och integrerad diskmaskin. Belysning under överskåpen. Gott om förvaring och generösa bänkytor. Infällda spotlights i taket. Öppen planlösning mot vardagsrum med plats för matbord emellan. Runt fönster mot sovrum.

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Stora fönsterpartier med sjöutsikt och härligt ljusinsläpp. Stor välinredd walk-in-closet med helglasad dörr till terrassen vilket gör att detta kan nyttjas som sovrum. Se alternativ planskiss.

Lyxigt påkostat generöst badrum med bastu i glas, dusch och plats för badkar. Helkaklat med grått kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Handfatskommod med två formgjutna handfat i Corian, lådor under och stor spegel med hylla och belysning ovanför. Vägghängd wc. Handduksvärmare. Infällda spotlights i taket.

Öppen välkomnande hall med inbyggda garderober med skjutdörrar i svart glas. Infällda spotlights i taket. Säkerhetsdörr.

Studio/mindre sovrum med fönsterpartier och persienner. Plats för säng eller arbetsplats.

Gästwc med dusch med duschväggar i svart glas. Helkaklat med grått kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Handfatskommod med formgjutet handfat i Corian, förvaring under och spegelskåp med belysning ovanför. Vägghängd wc. Handduksvärmare. Infällda spotlights i taket.

Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och ho med bänk och förvaring ovanför. Ljust grått klinkergolv. Infällda spotlights i taket.

Genomgående oljad ekparkett och vita målade väggar.

ÖVRIG INFORMATION


I fastigheten finns ett antal parkeringsplatser i garage som föreningen förfogar över. Infart sker från Pipersgatan. Priset är för närvarande 1000:-/mån för en standardplats för bil. En kölista är upprättad.

Fastighetens gård får utnyttjas av medlemmar och hyresgäster.

I fastigheten finns en gemensamhetslokal som kan hyras av medlemmar och hyresgäster.

Välskött fräsch tvättstuga finns i ingång Scheelegatan 40 (plan 4).

Cykel- och barnvagnsförråd finns.

Grovsoprum samt återvinningsmöjligheter finns.

Fastigheten är ansluten till Comhems kabelTV-nät.

Tillgängliga bredband i fastigheten:

- KabelTV-uttaget från Comhem - beställes av lägenhetsinnehavaren.
- Telefonnätet från Telia - beställes av lägenhetsinnehavaren.
- Speciellt uttag från Tele2 - Läs mer nedan:

Till fastigheten finns det draget fiberoptisk kabel från Tele2 till varje lägenhet som har ett uttag strax innanför lägenhetsdörren. Till detta uttag kan man koppla en router för trådlöst nätverk. Bredbandsavgiften för grundutbudet i detta nät betalas centralt av föreningen och ingår i en gruppanslutning.

Det ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg i föreningens försäkring. Alla medlemmar i Brf klamparen behöver ej betala bostadsrättstillägg i sin privata hemförsäkring. Normal hemförsäkring måste du givetvis ha.

Till lägenheten hör ett förråd beläget på samma våningsplan.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 800 kr per månad, alternativt löses biljett för 60 kr per dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1988


Fastigheten omfattar adresserna Scheelegatan 38-40 och Pipersgatan 45.

Stadsantikvarien har grön-klassat fastigheten. Grön klassificering innebär ett högt kulturhistoriskt värde och betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Fastigheten har rymliga hissar.

Genomförda renoveringar:

- Fasadrenovering, 2010-2011

Underhåll av fastigheten sker löpande. Nästa större underhållsaktivitet planeras för närvarande. Omfattningen kommer vara undertak, golv, och väggar i korridorer samt hissar.

Föreningen har en fastighetsskötare som handhar alla praktiska ärenden rörande fastigheten i allmänhet, namnbyte, vatten, värme m.m.

I fastigheten finns förskolan Scheele på nedersta våningen med tillgång till gården.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Bostadsrättsföreningen Klamparen 9 förvärvade fastigheten 2008.

Föreningen upplåter 109 lägenheter med bostadsrätt och 8 lägenhet samt 1 lokaler med hyresrätt, lokalen ligger i markplan mot gården och hyrs av en förskola. Föreningen har också ett garage med 39 platser som hyrs ut.

De 8 lägenheterna upplåtna med hyresrätt är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Välskött förening med bra ekonomi. I slutet av 2015 uppgick föreningens lån till 77 Mkr med ett taxeringsvärde om 249 Mkr.

Under 2015 hade föreningen en hyresintäkt på 3,5 Mkr och räntekostnader på 1,5 Mkr.

Besök gärna föreningens utförliga hemsida www.klamparen.se

Vid frågor maila styrelsen@klamparen.se

Den kamerala förvaltningen sköts av Hefab Redovisning AB.

En överlåtelseavgift om 1.110 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 444 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Rådhusetområdet är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand och Kungsholms strand. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, affärer och konditori. Ett stenkast från gröna Kronobergsparken.

Nära Stadshuset och Kungsholms torg med tex mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer, t-banestationen Rådhuset samt flera innerstadsbussar mm samt en kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min till Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Fastigheten ligger ett kvarter från hotell Amaranten som har restaurang, bar och gym, där finns även garage.

Bilder

Scheelegatan 40 C, 2 tr

32 kvm terrass med sjöutsikt mot Klara sjö

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Sjöutsikt mot Klara sjö från lägenhet & terrass

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Terrass om 32 kvm med fri sjöutsikt

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Vardagsrum med stora fönsterpartier mot terrass

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Generöst kök & vardagsrum i öppen planlösning

Scheelegatan 40 C, 2 tr

32 kvm terrass utmed hela lägenheten

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Del av terrass, 3 utgångar till terrassen

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Terrass om 32 kvm med matdel & soldel

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Stora fönsterpartier & härligt ljusinsläpp

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Helglasad skjutdörr mot terrass från vardagsrum

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Generöst vardagsrum & kök i öppen planlösning

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Matplats mellan vardagsrum & kök

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Exklusivt kök med påkostade materialval

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Högkvalitativt kök från Nolte

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Köksö med bänkskiva i röd Silestone

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Runt fönster mellan kök & sovrum

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Sovrum med plats för dubbelsäng

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Härliga fönsterpartier & utgång till terrass

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Välutrustad walk-in-closet med fönster, ev sovrum

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Stort badrum med bastu, dusch & träningsyta

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Påkostat badrum bastu & dusch

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Badrum med plats för badkar

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Hall med garderober med skjutdörrar & tvättstuga

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Gästwc med dusch

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Formgjutna handfat i Corian i badrum & gästwc

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Vatten & promenadstråk utanför porten

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Vattnet vid Klara sjö & fastigheten till höger

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Centralt läge med vatten & promenadstråk utanför

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Fastigheten

Planskiss

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Planskiss

Scheelegatan 40 C, 2 tr

Alternativ planskiss 4:a