Rådmansgatan 8, 2 tr

Östermalm - Rådmansgatan 8, 2 tr

Sekelskifte anno 1897! Skapa din drömvåning! Attraktivt lugnt läge!


Sekelskifte anno 1897! Attraktivt lugnt belägen på Östermalm! Charmiga kvarter med fantastisk atmosfär invid Engelbrektskyrkan! Våning med fina detaljer såsom 3,25 m i takhöjd, öppen spis, väggdekorationer & höga spröjsade fönster. Vacker våning med stora möjligheter - skapa ditt drömboende! Balkong mot gård!

Antal rum: 5
Boarea: 135 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 5.678 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 4 , Hiss finns
Andelstal 9,96%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Vacker sekelskiftesfastighet anno 1897! Attraktivt lugnt belägen på Östermalm! Charmiga kvarter med fantastisk atmosfär invid Engelbrektskyrkan!

Sekelskiftesvåning med vackra tidstypiska detaljer såsom drygt 3,25 meter i takhöjd, väggdekoration, höga spröjsade fönster, spegeldörrar, serveringsgång och vacker öppen spis. Utformad för att ge en känsla av elegans och omsorg i detaljer. Kontinuerligt varsamt renoverad.

Generösa umgängesytor med plats för stora sällskap - rymligt ljust vardagsrum med fungerande öppen spis och generös stilfull matsal med balkong. Ett stort sovrum samt två mindre sovrum. Kök med köksingång. Badrum med dusch och tvättmaskin. Separat gästwc. Välkomnande öppen entréhall. Våning med stora möjligheter!

Planlösning med fantastiskt rymd. Känslan är generös och luftig med höga fönster, härligt ljusinsläpp samt öppna ytor.

Generöst matsal med vackra väggdekorationer signerade Lena Edenström samt dörröverstycken med motiv från det berömda Lill-Jans Café som låg tvärs över gatan inne i Liljansskogen. Vackert luftigt rum med plats för stora sällskap. Utgång till balkong mot gården. Originalekparkett och vackra boaseringar. Öppet mot vardagsrum, innerhall och entréhall.

Luftigt ljust rymligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp, fåtöljer och förvaring. Fungerande vacker öppen spis som är provtryckt. Två höga spröjsade fönster. Nyligen renoverat med nyslipad originalekparkett, ljus tapet och nymålat. Stor öppning mot matsal samt entréhall och ingång till arbetsrum/sovrum.

Arbetsrum/sovrum i anslutning till vardagsrum. Hit kan man flytta köket då det finns ett vattenlås som är täckt. I anslutning ligger den separata gästwc så man skulle även kunna ta en del av rummet och göra ett stort badrum eller en dusch. Originalekparkett och gröna målade väggar. Ingång från vardagsrum och entréhall.

Öppen välkomnande entréhall med svart/vit klinkergolv. Avhängningsmöjlighet. Ingång till gästwc, öppet mot vardagsrum samt matsal.

Separat gästwc med svart/vit klinkergolv och målade vita väggar. Handfat med spegel och belysning ovanför samt wc. Ingång från entréhall.

Rymligt sovrum med högt spröjsat fönster mot tyst gård. Plats för dubbelsäng, läshörna och förvaring. Ena väggen är försedd med en stor tredelad väggspegel som härstammar från det berömda varuhuset Sidenhuset, en gång beläget på Hamngatan mitt emot NK. Inbyggd garderob. Originalekparkett och mönstrad tapet. Ingång från innerhall.

Innerhall med serveringsgång. Inmurat fönster i betongglas. Inbyggd garderob. Ekparkett och gula väggar. Ingång till sovrum, badrum och kök samt öppet mot matsal.

Kök med vita luckor från Canada kök och vitt kakel. Gasspis, fläkt och kyl/frys. Förberett för diskmaskin. Högt spröjsat fönster. Vita väggar och ljust klinkersgolv. Köksingång, på köksdörrens utsida, som vetter mot gårdshusets trappa, finns en säkerhetsgrind monterad. Ingång till jungfrukammare/sovrum. Köket kan användas som sovrum om det flyttas. Alternativ så kan man göra en uthyrningsdel eller generationsboende med egen ingång. Ingång från innerhall.

Jungfrukammare/sovrum med ingång från köket. Ljusa väggar och matta på golv.

Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Vitt kakel på väggarna och ljust klinkergolv. Plats för badkar om man tar bort tvättmaskinen. Wc, handfat med vitt skåp under och badrumsskåp med spegel samt belysning ovanför. Ingång från innerhall.

Ev framtida möjlighet att bygga ytterligare en balkong som hamnar i soligt västerläge mot gård.

Sekelskiftesvåning med stora möjligheter - skapa planlösningen enligt era behov!

Badrum och kök är renoverade i samband med stambytet 2003.

ÖVRIG INFORMATION


Gemensam gård med sittgrupp och grill finns till medlemmarnas förfogande. Gården skall renoveras under 2013.

Till lägenheten hör ett stort vinds- och ett källarförråd. Vindsförråden kan komma att försvinna vid ev vindsförsäljning.

Tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkskåp, belägen i källaren.

Cykelställ finns på gården.

Kabel-tv från Comhem (16 kanaler ingår i avgiften).

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 800 kr per månad, alternativt löses biljett för 60 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1897 ombyggnadsår 2003


Vacker sekelskiftesfastighet anno 1897! Fastigheten omfattar totalt 1.316 kvm varav 1.053 kvm utgörs av lägenhetsyta.

En balkonggrupp är bildad i föreningen för att undersöka möjligheterna och intresset för balkongbygge mot gård. Ytterligare balkong i denna våning kommer i sådant fall att hamna i soligt västerläge.

Föreningen har också inlett förundersökning om eventuell tillbyggnad att förse vinden med två lägenheter. I det sammanhanget byggs helt nya källarförråd.

Genomförda renoveringar:
- Alla fönster mot gatan renoverades och målades, 2009
- Fjärrvärmeabonnentcentralen byttes ut, 2005
- Tvättstugan målades om, 2005
- Stammarna byttes, 2003/2004
- Plåttaket byttes, 1998

Renovering av gård inleds i april-maj 2013. Gården får totalt nytt dräneringssystem och kommer sedan att beläggas med stenplattor. Dessutom kommer fasaderna mot granngårdarna att förses med dekorativ belysning.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall fall bygglov/bygganmälan.

FÖRENING


Brf Glansisen förvärvade fastigheten 1984.

Föreningen består av 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

Förening med stabil bra ekonomi. I slutet av 2011 hade föreningen en belåning på 2,8 Mkr med ett taxeringsvärde på 28,6 Mkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen är en äkta förening. Juridisk person accepteras ej som köpare. Köparen måste bo och folkbokföra sig i lägenheten.

Föreningen har kollektivt bostadsrättstillägg som innebär att man inte behöver teckna egna bostadsrättstillägg i sina hemförsäkringar.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningens styrelsen.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ej ut av föreningen.

OMGIVNING


Attraktiva vackra kvarter på Östermalm vid Engelbrektskyrkan. En vacker våning i attraktivt läge mellan Birger Jarlsgatan och Karlavägen. Högt tyst fritt läge - genomgående mot gård och mot den lugna enkelriktade delen av Rådmansgatan, vilket gör lägenheten tyst och ljus men ändå belägen så centralt.

Nära till Sturegallerian med ett stort antal varierande butiker, barer, restauranger, anrika Sturebadet samt Östermalmshallen med dess härliga utbud.

Inom gångavstånd på mindre än tre minuter finner vi nya SATS i de vackra spårvagnshallarna och matbutiker såsom Hemköp och Ica

I närområdet finns ett flertal grönområden såsom Lill-Jansskogen, Djurgården, Humlegården och Gärdet.
Mysiga och trevliga kvarterskrogar i området. Närhet till Dramaten, biografer, gallerier, restauranger och nöjesliv.

Gångavstånd till Vanadislunden, Vasaparken och Hagaparken eller så njuter man av stadens vimmel på Birger Jarlsgatan och Odengatan. På promenadavstånd har ni även Odenplan med stort utbud av all tänkbar service såsom affärer, butiker, bra resturanger, cafér, barer och matvaruaffärer.

Gångavstånd till Karlaplan med dess närhet till Tessinparken, härliga grönområden, promenadstråk och Fältöversten med all tänkbar service såsom butiker, affärer, restauranger, caféer mm.

Vill man ta båten ut till skärgården är det bara en kort promenad ner till Nybroviken.

Mycket bra kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana, flygbussen till Arlanda och Roslagsbanan.

Det är bland annat dessa egenskaper som gjort platsen till en av de mest eftersöka lägen i vår huvudstad.

Bilder

Rådmansgatan 8, 2 tr

Matsal öppet mot vardagsrum

Rådmansgatan 8, 2 tr

Matsal med väggdekaration, Lena Edenström

Rådmansgatan 8, 2 tr

Vardagsrum med öppen spis

Rådmansgatan 8, 2 tr

Generöst vardagsrum med härligt ljusinsläpp

Rådmansgatan 8, 2 tr

Vardagsrum mot matsal & hall

Rådmansgatan 8, 2 tr

Vacker fungerande öppen spis

Rådmansgatan 8, 2 tr

Generöst vardagsrum för stora sällskap

Rådmansgatan 8, 2 tr

Arbetsrum/sovrum, hit kan kökes flyttas

Rådmansgatan 8, 2 tr

Välkomnande entréhall med säkerhetsdörr

Rådmansgatan 8, 2 tr

Entréhall mot vardagsrum & matsal

Rådmansgatan 8, 2 tr

Vacker matsal med utgång till balkong

Rådmansgatan 8, 2 tr

Balkong mot gården

Rådmansgatan 8, 2 tr

Separat gästwc

Rådmansgatan 8, 2 tr

Sovrum, rymligt med plats för dubbelsäng

Rådmansgatan 8, 2 tr

Sovrum med stor tredelad spegel

Rådmansgatan 8, 2 tr

Ljust kök med köksingång

Rådmansgatan 8, 2 tr

Innerhall med ingång till sovrum 1, badrum & kök

Rådmansgatan 8, 2 tr

Inmurat fönster i betongglas

Rådmansgatan 8, 2 tr

Helkaklat badrum med dusch

Rådmansgatan 8, 2 tr

Vackert trapphus

Rådmansgatan 8, 2 tr

Fastigheten Rådmansgatan 8

Rådmansgatan 8, 2 tr

Porten Rådmansgatan 8

Rådmansgatan 8, 2 tr

Engelbrektskyrkan

Planskiss

Rådmansgatan 8, 2 tr

Planskiss