Primusgatan 94, 7 tr

Lilla Essingen - Primusgatan 94, 7 tr

45 kvm terrass - Sjöutsikt - Sol hela dan - Högst upp - Unik dröm!


45 kvm terrass med fantastisk sjöutsikt i 3 väderstreck & sol från morgon till kväll! Unikt ljust drömboende med höga fönster från golv till tak. Modern inredning. Hörnvardagsrum i öppen planlösning mot kök & matplats. Rymligt sovrum för dubbelsäng. Gott om förvaring. Smakfullt badrum med dusch & TM/TT. Terrass inredd av TV4!

Antal rum: 2
Boarea: 64.5 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.536 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 7 av 7 , Hiss finns
Andelstal 0,56%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv & bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Unikt drömboende med härlig terrass om 45 kvm i vinkel och fantastisk sjöutsikt i tre väderstreck samt sol från morgon till kväll! Vidsträckt utsikt över vatten och stad samt himlen som tak!

Hörnläge med höga fönster från golv till tak vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Öppen ljus luftig yteffektiv planlösning. Generöst hörnvardagsrum i öppen planlösning mot välutrustat kök med matplats emellan. Rymligt sovrum för dubbelsäng. Smakfullt helkaklat badrum med dusch och tvättpelare. Gott om förvaringsmöjligheter genom flertalet garderober samt klädkammare.

Den fantastiska unika terrassen om 45 kvm med sjöutsikt och vidsträckt fri utsikt över stan är inredd av TV4! Terrass i vinkel med plats för loungdel, stor härlig matplats samt utrymme för solstolar. Terrassen är trädäckad, har markis samt parasoll.

Modern smakfull design. Genomgående vitoljad ekparkett, vita målade väggar samt fondtapet.

Ljust generöst hörnvardagsrum med flertalet höga fönster från golv till tak. Utgång till den unikt härliga terrassen genom helglasad balkongdörr. Öppen social planlösning mot snyggt inrett kök. Gott om plats för soffa, fåtöljer, förvaring samt matbord. Specialbeställda designade persienner. Fönsterbrädor i sten. Ingång från hall samt öppet mot kök.

Smakfullt kök från Myresjö i vitt och rostfritt. Flertalet köksskåp i vitt samt snygg bronsfärgad mosaik från Bisazza ovan bänkskivor i massiv mörkbetsad ek. Specialbeställda spotlights under överskåp. Spishäll, fläkt och inbyggnadsugn. Integrerad mikro och diskmaskin. Kyl/frys i rostfritt från AEG. Härligt ljus med ett generöst fönster samt två charmiga mindre fönster i ögonhöjd, där man med njutning blickar ut över vatten och stad. Bra planerat med gott om förvaringsmöjligheter samt rikligt med arbetsytor. Plats för matbord för stora sällskap. Öppet mot vardagsrum.

Rymligt rofyllt sovrum med utgång till den fantastiska terrassen. Gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Välinredd walk-in-closet. Härligt ljus genom stort fönster samt helglasad balkongdörr till terrassen. Snygg fondvägg samt vita målade väggar. Ingång från hall.

Fräscht helkaklat badrum med rymlig dusch med takregn. Stilrent med avskillnadsvägg i betongglas. Vita kaklade väggar samt svart klinkergolv i sten med golvvärme. Vägghängd wc och designat vitt handfat i porslin. Nisch med infällda spotlights samt integrerad spegel. Praktisk bänkskiva ovan tvättmaskin och torktumlare samt vita väggskåp för förvaring med belysning under. Ingång från hall genom dörr med överljus.

Välkomnande hall med charmig specialbyggd nisch med infälld belysning som fin detalj. Gott om plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring genom hel garderobsvägg med frostade skjutdörrar.

Unikt drömboende högst upp med vidsträckt utsikt över vatten och stad på en av Lilla Essingen bästa adresser!

ÖVRIG INFORMATION


Ett stenkast från Mälaren och omgiven av vatten ligger bostadsrättsföreningen Essinge Mälarstrand. Sedan våren 2001 har området utvecklats till ett bostadsområde av hög kvalitet.

Till föreningen hör en övernattningslägenhet att disponera för föreningens medlemmar. Där finns 4 st sovplatser och kan hyras till en kostnad av 300 kr/natt.

På plan 1 i fastigheten finns en fräsch välskött tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkskåp.

Garage finns i fastigheten för föreningens medlemmar. En plats kostar ca 1.400 kr/mån. Det är fn kö. Väldigt nära entrén finns ett större garage, kostnad för plats i det garaget är ca 1.400 kr/mån. Det finns lediga garageplatser i stora garaget.

Föreningen tillhandahåller en rymlig gemensamhetslokal samt en bastu för föreningens medlemmar.

Cykel- och barnvagnsrum finns samt grovsoprum.

Kabel-tv från Comhem. Basutbud ingår i månadsavgiften. För Digital-tv och Internet Cable tecknar du separat avtal med Comhem.

Alla lägenheter är utrustade med bredband. Föreningen är ansluten till Bredbandsbolaget. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Boendeparkering kan ansökes via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 900 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 60 kr/dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 2002


Fastighet byggdes av JM och är i mycket gott skick! Första inflyttningen i bostadsrättsföreningen Essinge Mälarstrand skedde vintern 2003.

I början av 2015 har man installerat ett nytt passersystem. Entredörrar och dörrar mot innergård kommer att låsas upp med kodade brickor.

Föreningen arbetar kontinuerligt med energibesparande åtgärder.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Essinge Mälarstrand förvärvade fastigheten 2002.

Föreningen upplåter 152 lägenheter, samtliga med bostadsrätt.

Föreningen disponerar 28 platser i eget källargarage och 78 platser i gemensamt garage.

Välskött förening med god ekonomi. 2014-06-30 uppgick föreningens lån till 101,2 Mkr med ett taxeringsvärde om 327 Mkr.

I början av 2014 sålde föreningen en räntefond och amorterade på lånen 3,0 Mkr.

Föreningen hade en hyresintäkt på 1.791 tkr under perioden 2013-07-01 till 2014-06-30.

I dagsläget finns inga planer på avgiftsändringar. Avgifterna har varit oförändrade sedan föreningen bildades.

Besök gärna föreningens hemsida www.essingemalarstrand.se

Vid frågor maila info@essingemalarstrand.se

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastum och den tekniska förvaltningen sköts av Valvet.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (som betalas av köparen) som är 1.110 kr per överlåtelse och en pantsättningsavgift som är 444 kr per pant.

OMGIVNING


Vattnet finns precis utanför huset, så för den som gillar bad och båtliv, eller varför inte skridskoåkning när isen ligger tjock, har allt man kan önska. Ett promenadstråk med nyanlagda bryggor löper längs utmed vattnet där den skyddande viken som går under namnet Luxviken är en naturlig mötesplats. Här finns generösa sittplatser på trädäck ut mot vattnet där kvällssolen kan njutas i lä. Tycker du om att promenera kan du faktiskt gå längs med vattnet ända in till centrala Stockholm.

Lägenheten ligger centralt och attraktivt belägen i Luxområdet på Lilla Essingen med närhet till affär, restauranger och caféer. Lilla Essingen ligger på cykel/gångavstånd från centrala Kungsholmen och City.

Längs Lilla Essingens strandlinje, som är en anlagd strandpromenad, promenerar man längs vattnet. Nära Luxparken och Primusparken. Lätt att ta sig ett bad från ett flertal bryggor. Det är inte heller långt till Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet.

Bra butiker, restauranger och caféer på ön, tex "Molto espressobar" med italienska läckerheter som ligger i Luxviken på Essingeudde. Nere vid vattnet ligger omtalade Restaurang Lux som har stjärna i "Guide Michelin". Dessutom finns Pappas Deli, caféet Luxviken, en sushirestaurang, Lux Dessert & Choklad, en närbutik med generösa öppettider, en kiosk, blomsterbutik, kemtvätt/skräddare samt gym. På Lilla Essingen finns 3 förskolor.

I Luxparkens grönska med badbryggor och lekparker kan man slå sig ner och se ut över Riddarfjärden, Stadshuset och Riddarholmen längst bort i öster. Kontrasten till lugnet ute på Lilla Essingen finns inom några minuters promenad eller några busshållplatser bort. Här väntar Västermalmsgallerians hela butiksutbud och Kungsholmens brokiga krogliv.

Vid Fridhemsplan finns tillgång till all tänkbar service såsom affärer, butiker, resturanger, caféer, bageri, post, banker, apotek, systembolag och bra matvaruaffärer.

Bra kommunikationer, buss 1 går mellan Essingetorget via City till Frihamnen och buss 49 går runt Stora Essingen till Stadshagen. Även bra kommunikationer dygnet runt med buss. Gångavstånd till tvärbanan (ca 5-10 min), som går mellan Alvik och Hammarby Sjöstad via Liljeholmen och Gullmarsplan. Promenadavstånd till Fridhemsplan med t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar. Med bil kommer man lätt och snabbt ut på Essingeleden.

Bilder

Primusgatan 94, 7 tr

Fantastisk terrass med plats för stora sällskap

Primusgatan 94, 7 tr

Högst upp med 45 kvm terrass & sjöutsikt

Primusgatan 94, 7 tr

Vacker vy mot Västerbron & Stadshuset

Primusgatan 94, 7 tr

Unik terrass med designad inredning

Primusgatan 94, 7 tr

Stor matplats med härlig sjöutsikt

Primusgatan 94, 7 tr

Fantastisk sjöutsikt från terrassen

Primusgatan 94, 7 tr

Plats för mysig lounchdel

Primusgatan 94, 7 tr

Utsikt mot Riddarfjärden från terrassen

Primusgatan 94, 7 tr

Del av terrassen med Västerbron i bakgrunden

Primusgatan 94, 7 tr

Rymlig terrass med härlig belysning

Primusgatan 94, 7 tr

Utsikt från terrassen mot Luxviken

Primusgatan 94, 7 tr

Vidsträckt utsikt över stad & vatten

Primusgatan 94, 7 tr

Fantastisk sjöutsikt från terrassen

Primusgatan 94, 7 tr

Unik terrass om 45 kvm med modern inredning

Primusgatan 94, 7 tr

Högt läge & plats för stora sällskap

Primusgatan 94, 7 tr

Härlig lounchdel på terrassen för avkoppling

Primusgatan 94, 7 tr

Med himlen som tak, unik terrass om 45 kvm

Primusgatan 94, 7 tr

Vinkelformad trädäckad m plats för stora sällskap

Primusgatan 94, 7 tr

Insynsskyddat & gott om förvaringsmöjligheter

Primusgatan 94, 7 tr

Terrass - genomtänkta detaljer & modern inredning

Primusgatan 94, 7 tr

Ljust hörnvardagsrum med fönster fr golv till tak

Primusgatan 94, 7 tr

Lättmöblerat vardagsrum m designade persienner

Primusgatan 94, 7 tr

Vardagsrum i öppen planlösning mot kök

Primusgatan 94, 7 tr

Öppen lösning mellan vardagsrum & kök

Primusgatan 94, 7 tr

Påkostat kök med plats för stort sällskap

Primusgatan 94, 7 tr

Ljust kök med flera fönster & plats för stort bord

Primusgatan 94, 7 tr

Kök mot vardagsrum i öppen planlösning

Primusgatan 94, 7 tr

Mysigt insynsskyddat sovrum m utgång till balkong

Primusgatan 94, 7 tr

Sovrum med snygg fondvägg & plats för dubbelsäng

Primusgatan 94, 7 tr

Arkitektritad walk-in-closet i sovrum

Primusgatan 94, 7 tr

Hall med rymlig garderob med frostade skjutdörrar

Primusgatan 94, 7 tr

Hall med ingång till badrum

Primusgatan 94, 7 tr

Fräscht påkostat badrum med rymlig dusch

Primusgatan 94, 7 tr

Duschvägg i betongglas & vägghängd wc

Primusgatan 94, 7 tr

Praktisk bänk, gott om förvaring samt TM & TT

Primusgatan 94, 7 tr

Planskiss 3D

Primusgatan 94, 7 tr

Vacker vy mot Långholmen

Primusgatan 94, 7 tr

Primusgatan 94, 7 tr - Översiktsbild Lilla Essinge

Primusgatan 94, 7 tr

Badbryggor & strandpromenad efter vattnet

Primusgatan 94, 7 tr

Badbryggor utanför porten

Primusgatan 94, 7 tr

Båtbryggor i närområdet

Primusgatan 94, 7 tr

Vy från ön

Primusgatan 94, 7 tr

Mälarens vatten mot Västerbron

Primusgatan 94, 7 tr

Solnedgång över vattnet

Primusgatan 94, 7 tr

Solnedgång över Lilla Essingen

Primusgatan 94, 7 tr

Skiss över området

Planskiss

Primusgatan 94, 7 tr

Planskiss 2D