Pontonjärgatan 5

Kungsholmen - Pontonjärgatan 5

Ljust hörnläge - Öppen planlösning - Attraktivt läge - Låg avgift!


Hörnläge med härligt ljusinsläpp genom många höga fönster. Öppen planlösning mellan generöst vardagsrum & renoverat kök. Badrum med badkar. Walk-in-closet & tvättpelare. Attraktivt belägen ett kvarter från Norr Mälarstrand & Riddarfjärdens vatten. Låg avgift!

Antal rum: 2
Boarea: 62 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 1.947 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 2,605%
I avgiften ingår

Värme och vatten

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Attraktivt läge ett kvarter Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten!

Generöst vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Hörnläge med många höga spröjsade fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Plats för stora sällskap. Ljusa väggar och oljad originalekparkett.

Renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrum med plats för stort matbord emellan. Vita släta luckor, bänkskiva och stänkskydd i Granit. Gasspis, gasugn, fläktkåpa, inbyggnads mikro och kyl/frys i rostfritt. Helintegrerad diskmaskin. Gott om förvaringsmöjligheter genom många köksskåp och generösa bänkskivor. Ljusa väggar och oljad originalekparkett.

Luftigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Härligt ljusinsläpp från högt spröjsat fönster. Ljusa väggar och mörk ekparkett.

Helkaklat badrum med vitt kakel och vitt klinker golv. Badkar, handfat med badrumsskåp ovanför och wc.

Innerhall med förvaringsmöjlighet och inbyggd tvättpelare. Ljusa väggar och mörk ekparkett.

Ljus välkomnande entréhall med avhängningsmöjlighet. Ljusa väggar och mörk ekparkett. Säkerhetsdörr.

Rymlig walk-in-closet med bra förvaringsmöjlighet.

ÖVRIG INFORMATION


På fastighetens baksida finns en av Norr Mälarstrands vackra öppna grönskande gårdar som kan nyttjas av medlemmarna.

Det finns en piskbalkong på taket med utsikt mot Riddarfjärden.

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd.

Kabel-tv och bredband från Com Hem. Föreningen har precis tecknat ett gemensamt avtal med Com Hem om bredband och tv till alla i huset. Kostnaden blir 248 kr i månaden för 250/50 bredband och tv bas, vilket är mycket billigare än om alla tecknar enskilt. Denna avgift kommer som en separat del på månadsavin.

Tvättstuga med hög standard, 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, mangel och strykjärn, belägen i källaren.

Föreningslokal, cykelförråd och barnvagnsrum finns.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1935 ombyggnadsår 1993


Stilrent hus i hörnet av Pontonjärgatan och John Ericssonsgatan som tillhör fastigheten Fågelbärsgården 12 och uppfördes 1935. Huset består av 6 våningsplan samt källare och vind. Fastighet i mycket gott skick.

Genomförda renoveringar:
- Stambyte, 1993
- Byte av elstigare, 1993
- Renovering av fasad, 1997
- Målning (delvis) av fönster, 2005
- Rörbyte i källaren, 2007
- Målning av fönster, 2008
- Renovering av källaren, 2007
- Nytt värmesystem, 2011
- Målning av tak, 2014
- Renovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar, 2015
- Byggnation av nya lägenheter i källaren, 2015-16
- Nya balkongräcken i funkisstil, 2016
- Ny plantering på framsidan av huset, 2017

Fönsterrenovering kommer att starta i september 2019, kostnaden ligger inom budget.

Renoveringar i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. För ombyggnader krävs styrelsens godkännande och för ombyggnationer som berör bärande konstruktioner, el, vatten, och ventilation eller lägenhetens disposition krävs styrelsens godkännande och i många fall även bygglov.

FÖRENING


Brf Fågelbärsträdet 8 förvärvade fastigheten 1987.

Föreningenupplåter 33 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet (33 kvm) med hyresrätt. Hyresrätten är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

Välskött förening med mycket god ekonomi samt låg belåning. I slutet av 2018 var belåningen 2,3 Mkr med ett taxeringsvärde på 61,8 Mkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen förvaltas av styrelsen samt Frubo AB.

Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet faktureras köparen.
Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet faktureras pantsättaren per pantsättning.

OMGIVNING


Attraktivt belägen på nedre Kungsholmen, nära Riddarfjärden med strandpromenad vid Norr Mälarstrand och Kungsholms Strand. Runt hela Kungsholmen finns vatten, grönska och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter.

En kort promenad från Kungsholmstorg, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian där all tänkbar service finns i omedelbar närhet, såsom restauranger, cafeér, barer, affärer samt butiker.

Väldigt bra kommunikationer med både T-bana och bussar. T-banestation Fridhemsplan (grön och blå linje) och T-banestation Rådhuset (blå linje) samt i närheten finns flertalet innerstadsbussar.

Bilder

Pontonjärgatan 5