Östhammarsgatan 75

Gärdet - Östermalm - Östhammarsgatan 75

Möjlig 5:a - Optimalt planerad - Mycket boende för pengarna


Stor och ljus 4:a med möjlighet att enkelt byggas om till en 5:a. Perfekt för familjen. Rymligt vardagsrum med stora sällskapsytor samt altandörr ut mot grönskan. Lägenheten erbjuder en oslagbar bekvämlighet och tillgänglighet då den ligger i markplan. Fräscha ytskikt och renoverat kök. Tre sovrum med gott om förvaring. Mycket boende för pengarna! Attraktivt och centralt läge invid grönområden, Gärdet och Östermalm.

Antal rum: 4
Boarea: 104 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 6.856 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 4,49995%
I avgiften ingår

Värme och VA.

Ansvarig mäklare

Calle Degefors

Extra kontakt

Thomas Bergstedt

INTERIÖR

HALL
Välkommen in i en trevlig och praktisk hall med massvis med avhängning samt förvaring. Snyggt grått klinker på golv samt vitmålade väggar.

GÄST WC
Praktisk gäst WC med klinkergolv och vitt kakel på väggar.

VARDAGSRUM/MATSAL
Stort rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck samt stora sällskapsytor. Plats för både matgrupp och soffmöbel. Möjlighet här att enkelt bygga ett fjärde sovrum (se alternativ planskiss). Från vardagsrummet finns utgång direkt till uteplatsen. Uteplatsen tillhör ej lägenheten men får nyttjas av nuvarande lägenhetsinnehavare för föreningen. Vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg. Ekparkett på golv.

KÖK
Fräscht och snyggt arbetskök, renoverat 2015, med gott om förvaring i direkt anslutning till vardagsrum/matsal. Svart och vitt klinkergolv med golvvärme, infällda spotlights i tak samt vitmålade väggar.

SOVRUM 1
Stort och ljust sovrum med fönster i två väderstreck. Garderobsvägg som sväljer gott om kläder. Vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg. Ekparkett på golv.

SOVRUM 2
Ljust och luftigt sovrum. Vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg. Ekparkett på golv.

SOVRUM 3
Sovrum med plats för dubbelsäng och hel vägg med vägghängd förvaring. Detta rum kan även med fördel användas som walk in closet. Vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg. Ekparkett på golv.

BADRUM
Stort helkaklat badrum med plats för tvättpelare. Ljusgrått klinker på golv samt vitt kakel på väggar. Vattenburen handdukstork samt golvvärme.

ÖVRIG INFORMATION

BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1944

RENOVERINGAR
2012 byttes elledningar och armaturer ut i entréer och trapphus, på vinden, i cykelrummet och förrådsutrymmen. Rörelseaktiverade lampor sattes upp för att spara energi. Installation av energisnål belysning i trapphusen.

År 2012 installerades två nya tvättmaskiner samt ny avfuktare med fläkt i torkrummet. År 2014 målades tvättstugan om.

Samtliga lägenheter har försetts med brandvarnare på föreningens bekostnad. Föreningen har under 2013 låtit genomföra en totalinventering av brandskyddet i huset.

Renovering och målning av samtliga fönster (yttre) 2018.

Fiber installerat våren 2018. Därmed kan annan leverantör än ComHem väljas.

Fastighetens trapphus målades om hösten 2018. Även cykelförrådet och grovsoprummet har målats om och fått nytt klinkergolv.

Fastigheten har genomfört stambyte år 2002

FÖRENING

ALLMÄNT
Byggnaden färdigställdes 1944 och utgör en del av kvarteret London.

EKONOMI
Brf Östhammaren är en välskött äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Bostadsrättsföreningen Östhammaren registrerades i februari 2000 och förvärvade fastigheten kv. London 2, Östhammarsgatan 75-77, Stockholm, den 1 november 2000. Den totala lägenhetsytan är 1588 kvm och övriga utrymmen omfattar 456 kvm. Föreningen består av 36 lägenheter varav 1 är hyresrätt. Hyresrätten som föreningen äger utgör en dold tillgång i föreningens ekonomi.

FASTIGHET OCH MARK
Föreningen äger marken för fastigheten.

ÄGANDE
Juridisk person godkänns inte av föreningen. Delat ägande är tillåtet mellan makar och sambo i föreningen.

MÅNADSAVGIFT
Det finns för närvarande ingen planerad höjning av månadsavgiften. En sänkning av avgiften efterfrågades vid senaste stämman. Styrelsen svarade då att man valt att ha en bibehållen avgift sedan bildandet av BRF:en och detta för att finansiera de omfattande renoveringsåtgärder som krävdes. Detta är nu gjort och i nuvarande underhållsplan kvarstår inga omfattande renoveringsplaner. Baserat på detta så finns det en potential för en framtida avgiftssänkning. Kostnad för uppvärmning och VA ingår i avgiften.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

TVÄTTSTUGA
En välutrustad tvättstuga finns i huset med 2 maskiner, torktumlare och torkrum.

PARKERING
Det finns parkeringsplatser att ställa sig i kö till. I området finns många parkeringsplatser med boendeparkering.

TV OCH BREDBAND
Kabel-TV samt bredband via Com Hem och fiber (IP-Only) indraget i huset.

CYKELRUM
Cykelrum finns i bottenvåning.

AVFALLSHANTERING
Fastigheten har ett grovsoprum i anslutning till cykelrummet i bottenvåningen. Här finns också en liten tunna för mindre elektronikavfall.
Hushållsavfall slängs i särskilda behållare i ett sophus på gården. I detta sophus finns även möjlighet att kasta tidningar.

TAKTERRASS
Gemensam takterrass i söderläge finns att nyttja för bostadsrättshavarna.

OMGIVNING

Gärdets grönområden och närheten till Djurgården är idealiskt för promenader och inom gångavstånd finns bla SATS och utomhusbadet Kampementsbadet. Fältet är en populär plats för oilka idrotter med beachvolleybollbana, fotbollsplan samt längdskidåkning på vintern. På Lidingövägen finns Kungliga Tennishallen med både tennis och squash. Service utbud utgörs av köpcentrummet Fältöversten vid Karlaplan, ICA, banker, restauranger mm.

Gärdet bebygdes under 1930-talet och framåt. Den dominerande byggnadsstilen är tidig funktionalism.

Tunnelbanans röda linje, station "Gärdet" ligger på nära gångavstånd till lägenheten. Blå buss 1, hållplats "Östhammarsgatan" ligger på krypavstånd.

Planskiss

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Bilder

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75

Östhammarsgatan 75