Östermalmstorg 5, 4 tr

Östermalm - Östermalmstorg 5, 4 tr

Exklusiv - Toppklass - Specialdesignad - Ljud- & ljussystem!


Exklusiv sekelskiftesvåning på Östermalmstorg. Designat med högklassiga stilrena materialval & hög detaljfinish - toppklass. Ljus luftig med öppen planlösning mellan vardagsrum & platsbyggt kök. Lyxigt specialdesignat badrum med ångbastu, 2 handfat & TM/TT. Ljud - & ljussystem med påkostad belysning. Attraktivt toppläge!

Antal rum: 2.5
Boarea: 82 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.356 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 6 , Hiss finns
Andelstal 2,6333%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Vackert sekelskiftesfastighet anno 1879 i attraktiva kvarter mitt på Östermalmstorg! Högt läge med tidtypiska detaljer såsom högt i tak, höga spröjsade fönster och vackra trägolv.

Designad och utformad för att ge en känsla av modern design och elegans med hög kvalité och omsorg i detaljer. Exklusivt inredd med genomgående högklassiga materialval, ljus och öppen planlösning - genomtänkt i minsta detalj. Smakfullt påkostad samt stilren - helt i toppskick!

Nya infrästa elinstallationer i hela lägenheten. Specialbyggda takljusramper och infällda spotlights. Specialbeställda svarta glasskjutdörrar för förvaring där belysningen tänds när de öppnas. Genomgående mörka trägolv och vita målade väggar. Elementskydd.

Våningen har inbyggt ELKO Living system som är ett styrsystem för ljus samt att Sonos finns installerat som är ett system som består av högtalare och audiokomponenter med HiFi-ljud. Högtalare finns i vardagsrum, sovrum och badrum från Bose.

Generöst luftigt vardagsrum med högt spröjsat fönster. Öppen social planlösning mot specialdesignat kök. Platsbyggd bokhylla i mörkt trä och belysning efter en hel lång vägg, plats för stor tv och ljudsystemet. Vardagsrum med plats för soffa, fåtöljer och förvaring. Öppet mot generös matplats. Gott om plats för stora sällskap. Specialbyggda takljusramper.

Specialdesignat exklusivt kök öppet mot vardagsrum. Stilfullt, modernt och påkostat platsbyggt kök med ljusgrå släta luckor och belysning under överskåpen. Bänkskiva och stänkskydd i vacker Carraramarmor. Unlimmad ho och kran från nk Porcelanosa. Gott om plats för förvaring genom flertalet köksskåp samt generös bänkyta. Inbyggnadsugn med varmluft och ånga, stor induktionshäll i glas, två integrerade kylskåpslådor, inbyggnadsmicro och två integrerade diskmaskiner. Stor specialbeställd fläktkåpa i rostfritt med hyllor i svart glas ovan, byggt i rostfritt. Rökfärgad glasvägg som delvis avskiljare mot vardagsrum. Inbyggd vinkyl. Stort skafferi som man kan gå in i, där finns en frys samt hyllor för förvaring. Skafferiet har en svart glasdörr och det tänds automatiskt när man öppnar. Stort spröjsat fönster.

Matplats i innerhall med plats för stora sällskap. Vacker fungerande öppen spis med infällda spotlights bredvid. Öppet mot vardagsrum. Inbyggd förvaring med specialbeställda svarta glasskjutdörrar där belysningen tänds när de öppnas. Infällda spotlights i taket.

Rymligt sovrum med högt spröjsat fönster. Plats för dubbelsäng och förvaring. Mycket gott om förvaring genom två hela garderobsväggar med spegelskjutdörrar. Infälld högtalare i taket.

Exklusivt lyxigt badrum med påkostade materialval av hög standard. Två specialdesignade handfat i svart kompositmaterial, specialbeställda kranar från nk Porcelanosa, bänksskiva i vit Corian med vita skåp under samt spegelskåp och belysning ovan. Dusch med takregn, ångbastu, kranar från Trio Perfecta, Unidrain avlopp, duschväggar i glas. Vägghängd wc och inbyggd tvättmaskin kombinerad torktumare. Handduksvärmare. Helkaklat med vitt kakel på väggarna med inslag av svart grå mosaik, ljusgrått klinkergolv med golvvärme i duschen och svart klinkergolv med golvvärme i övriga badrummet. Infälld högtalare och infällda spotlights i taket.

Välkomnande ljus öppen entréhall med avhängningsmöjlighet. Inbyggd välinredd förvaring med specialbeställda svarta glasskjutdörrar. Infällda spotlights i taket. Klinkergolv. Inbyggt elskåp och ljusstyrsystem.

Våningen totalrenoverades under 2012/2013 med exklusiva, specialbeställda, påkostade och smakfulla materialval.

Unikt tillfälle - minutiöst designad med sällsynt hög detaljfinish - måste upplevas! Förvekliga din dröm om ett boende utöver det vanliga!

Våningen har inbyggt ELKO Living system som är ett styrsystem. Med ELKO Living system kan man styra ljus och även komplettera med olika typer av larmövervakning. Systemet går att kombineras med trådlösa produkter, ELKO Wireless. Det går också att fjärrstyra systemet via Web eller SMS. Med de trådlösa (WL) produkterna kan man styra reläer eller dimrar, antingen som enskilda enheter eller tillsammans i kompletta scenarier.

I våningen finns Sonos installerat som är ett system som består av högtalare och audiokomponenter med HiFi-ljud. Det förenar olika delar av din digitalmusiksamling i en enda app som du styr från valfri enhet. Spela upp vad du vill ha i alla rum över ett dedikerat trådlöst nätverk. Från filmer till musik, känn varenda slagsmålscen och basgång när du lägger till en SUB i hemmabion. Den vibrationsdämpande designen i SUB eliminerar skramlet och levererar bottenlöst ljud.

Den unika teknologi gör det möjligt att sammanföra hela audiosystem i ett dedikerat trådlöst nätverk bara för din musik. Med appen Sonos Controller kan du bläddra i och spela upp din musik från alla enheter. Använd din smartphone, surfplatta eller dator för att streama olika låtar i alla rum, gruppera rum eller höra samma låt överallt. I denna våning finns PLAYBAR, SUB och högtalare i vardagsrummet och i sovrum samt badrum finns det högtalare infällda i taket, högtalarna kommer från Bose.

ÖVRIG INFORMATION


Föreningen har en innergård att nyttja för medlemmarna.

Tvättstuga belägen i markplan innefattar 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2
torkskåp och 2 manglar.

Cykelförråd finns i källaren.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
.
Kabel-tv och bredband från Comhem. Basutbud för kabel-tv ingår i månadsavgiften.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 800 kr per månad, alternativt löses biljett för 60 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1879 ombyggnadsår 1993


Fastigheten upplåts med tomträtt. Tomtens area är 1.136 kvm, bostadsarean är 3.000 kvm och lokalarean är 2.041 kvm.

Följande renoveringar har genomförts:

- Stambyte, 1993
- OVK-besiktning, 2011
- Entréerna och plan 1, 2011
- Fönsterrenovering av samtliga fönster, 2012
- Takmålning, 2012
- Värmepump installerades, 2012
- Arbeta att göra innergården trivsammare, 2012
- Bygglov för balkonger och takterrasser, 2013

Annars är inga större renoveringar detaljplanerade.

Finns ett underhållsbehov för de 10 närmaste åren. Medel till detta finns avsatt i yttre reparationsfonden enligt den ekonomiska planen.

Den tekniska förvaltningen handhas av Alin & Hedenlund AB.

FÖRENING


Bostadsrättsföreningen Östermalmstorg 5 och fastigheten Krejaren 19 är belägen i hörnet Östermalmstorg 5 / Sibyllegatan 29. Fastigheten uppfördes 1928 och 1993 påbyggdes de två översta våningsplanen.

Under 2010 förvärvades fastigheten av de boende och Bostadsrättsföreningen Östermalmstorg 5 bildades.

Föreningen upplåter 43 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter och 19 lokaler med hyresrätt.

Lägenheterna upplåtna med hyresrätt är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

Mycket goda intäkter från lokalerna, 2012 uppgick de hyreintäkterma till 5.320 tkr och från hyresrättslägenheterna, 2012 uppgick de hyresintäkterna till 209 tkr. Dvs en total hyresintäkter på 5.529 tkr med en räntekostnad på 2.735 tkr.

Under 2013 har ett antal av lokalhyreskontrakten förhandlats om vilket kommer att öka hyresintäkterna för dessa med upp till ca 400 tkr per år.

I slutet av 2012 hade föreningen en belåning på 78, 2 Mkr med ett taxeringsvärde på 138 Mkr.

Under 2013 uppläts ev lokal till bostadsrätt som försåldes av föreningen, detta ledde till att man kunde amortera 6 Mkr på lånen.

Inga planerade framtida avgiftsändringar.

Den ekonomiska planen är upprättad med utgångspunkt att föreningen skall betraktas ur skattemässig synvinkel som ett sk. oäkta bostadsföretag.

Arbete pågår med att på sikt få föreningen äkta.

En tredimensionell fastighetsbildning som berör gatu- och källarplanet är aktuell. Föreningen väntar på den nya tomträttsavgälden som ska gälla från 130101. Går det som planerat kan fastigheten delas och delvis säljas under 2014 eller 2015 och då blir det en äkta bostadsrättsförening. Även möjligheterna till exploatering av vind har undersökts.

I en oäkta förening skall samtliga intäkter tas upp och samtliga kostnader som hör till verksamheten blir avdragsgilla. Som intäkt skall föreningen ta upp till beskattning, förutom årsavgiften, en schablonintäkt i form av mellanskillnaden mellan brukshyran och årsavgiften för samtliga bostadsrättslägenheter (uttagsbeskattning).

Medlemmarna beskattas i vissa fall för mellanskillnaden mellan bruksvärdeshyra och årsavgift sk förmånsvärde (utdelning). Man kan använda lättnadsreglerna för att reducera beskattningen.

I deklarationen för förmånsvärdet (utdelningen) har medlemmen rätt till nedsättning av förmånsvärdet, det sk lättnadsbeloppet. För att räkna fram lättnadsbeloppet ska bostadens anskaffningspris och statslåneräntan användas. Anskaffningsvärdet ökar år efter år då sparat lättnadsutrymme från tidigare år läggs till.

Den skattetekniska fördelen ligger i rätten till lättnadsbelopp som skall deklareras varje år, vilket ackumuleras och skjutas framåt tills man säljer, sk sparat lättnadsbelopp, och som då dras av som en del av anskaffningskostnaden.

Föreningen har en hemsida, se www.ostermalmstorg5.se

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Alin & Hedenlund AB.

Vid överlåtelse utgår en administrativ hanteringsavgift för att täcka själva överlåtelsen men också byte av namnskyltar mm. Föreningen kan därutöver också ta ut en pantsättningsavgift. Kostnad för överlåtelse/medlemskap f n 1 110 kr (köpare). Kostnad för pantsättning f n 445 kr per pant (köparen/pantsättaren).

OMGIVNING


Attraktivt toppläge i vackra kvarter mitt på fantastiska Östermalmstorg, nära Stureplan, Strandvägen och Djurgården.

Ett par minuters promenad till Sturegallerian med ett stort antal varierande butiker, barer och restauranger samt anrika Sturebadet. Ett stenkast till Östermalmshallen med dess härliga utbud.

I hjärtat av Östermalm med ett stort utbud av mysiga och trevliga kvarterskrogar i området. Närhet till Dramaten, biografer, gallerier, restauranger och nöjesliv.

Fastigheten ligger i korsningen Östermalmstorg och Sibyllegatan. Längre ner på Sibyllegatan ligger Strandvägen med fina promenadstråk längs kajen och vidare ut till Djurgården.

I närområdet finns ett flertal grönområden såsom Djurgården, Humlegården och Gärdet.

Bra kommunikationer med både t-bana och ett flertal innerstadsbussar. Buss 47, 69 och 76 passerar utmed Strandvägen och invid T-bana Östermalmstorg. Vill man ta båten ut till skärgården är det bara några minuters promenad ner till Nybroviken.

Inte långt från Karlaplan med dess närhet till Tessinparken, härliga grönområden, promenadstråk och Fältöversten med all tänkbar service såsom butiker, affärer, restauranger, caféer mm.

Bilder

Östermalmstorg 5, 4 tr

Öppen planlösning mellan vardagsrum & kök

Östermalmstorg 5, 4 tr

Exklusiv våning med ljus öppen planlösning

Östermalmstorg 5, 4 tr

Lyxigt designat kök med exklusiva detaljer

Östermalmstorg 5, 4 tr

Platsbyggt kök, bänkskivor & stänkskydd i Carrara

Östermalmstorg 5, 4 tr

Köksö med rökfärgat glas mot vardagsrum

Östermalmstorg 5, 4 tr

Inbyggd vinkyl

Östermalmstorg 5, 4 tr

Vardagsrum öppet mot exklusivt designat kök

Östermalmstorg 5, 4 tr

Vardagsrum med platsbyggd bokhylla

Östermalmstorg 5, 4 tr

Vardagsrum mot matplats

Östermalmstorg 5, 4 tr

Matplats med fungerande öppen spis

Östermalmstorg 5, 4 tr

Fungerande vacker öppen spis vid matplats

Östermalmstorg 5, 4 tr

Matplats för stora sällskap

Östermalmstorg 5, 4 tr

Entréhall, förvaring bakom svarta glasskjutdörrar

Östermalmstorg 5, 4 tr

Stort sovrum, bra förvaring genom garderobsväggar

Östermalmstorg 5, 4 tr

Sovrum med garderobsväggar med spegelskjutdörrar

Östermalmstorg 5, 4 tr

Sovrum för dubbelsäng, infälld högtalare i taket

Östermalmstorg 5, 4 tr

Lyxigt badrum med 2 specialbeställda handfat

Östermalmstorg 5, 4 tr

Special beställda handfat, kommod med Corian bänk

Östermalmstorg 5, 4 tr

Påkostade specialbeställda kranar i badrummet

Östermalmstorg 5, 4 tr

Ångdusch/bastu med glasväggar

Östermalmstorg 5, 4 tr

Påkostad dusch med takregn & ånga

Östermalmstorg 5, 4 tr

Entré, inbyggt ELKO Living system & elskåp

Östermalmstorg 5, 4 tr

Fastigheten Östermalmstorg 5

Östermalmstorg 5, 4 tr

Östermalmstorg med T-banan utanför porten

Östermalmstorg 5, 4 tr

Östermalmstorg & Saluhallen

Östermalmstorg 5, 4 tr

Hedvig Eleonora kyrka, nära Östermalmstorg

Planskiss

Östermalmstorg 5, 4 tr

Planskiss