Odengatan 48 A, 1 tr ög

Vasastan - Odengatan 48 A, 1 tr ög

Sekelskifte anno 1905! 2 vackra fungerande kakelugnar & balkong!


Sekelskifte anno 1905! 2 vackra fungerande kakelugnar & balkong mot lummig gård. Originalträgolv, höga fönster, stuckatur & högt i tak. Vardagsrum med utgång till balkong. Kök med matplats. Stort sovrum för dubbelsäng & rymlig klädkammare. Lugnt tyst läge mellan 2 innergårdar. Attraktivt läge nära City & Odenplan! Låg avg!

Antal rum: 2
Boarea: 53 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.097 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 4 , Ej hiss
Andelstal 2,64%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Vacker sekelskifteslägenhet anno 1905 med tidstypiska detaljer såsom två vackra fungerande kakelugnar, högt i tak, originalträgolv, stuckatur, höga golvsocklar i vardagsrum, höga fönster med överfönster och djupa fönsternischer.

Mysig balkong mot lummig tyst innergård. Samtliga fönster vetter mot en av föreningens två mysiga innergårdar. Härligt vardagsrum med fungerande kakelugn samt utgång till balkong. Kök i rostfritt och vitt samt matplats. Generöst sovrum med fungerande kakelugn samt plats för dubbelsäng och förvaring. Helkaklat badrum med dusch. Gott om förvaringsmöjligheter genom rymlig välinredd klädkammare. Ljus och välplanerad - bör ses!

Lägenheten har gedigna originalträgolv i vardagsrum, sovrum samt hall och mörkgrått klinkergolv i kök samt ljus målade väggar. Renoverat gott skick!

Härligt lättmöblerat vardagsrum med vacker fungerande kakelugn samt utgång till balkong, belägen mot lummig tyst innergård. Dubbeldörrar helt i glas med överfönster mot balkongen. Balkong med svart smidesräcke och trätrall. I vardagsrummet ryms med lätthet soffa, fåtöljer samt förvaring. Höga golvsocklar och stuckatur. Spegeldörr mot sovrum och badrum samt ingång från hall.

Generöst luftigt sovrum med vacker fungerande kakelugn. Gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och förvaring. Två höga fönster med djupa fönsternischer, belägen mot tyst insynsskyddad innergård. Gott om förvaringsmöjligheter genom rymlig välinredd klädkammare. Stuckatur och spegeldörr mot vardagsrum.

Smakfullt inrett och luftigt kök i vitt och rostfritt. Flertalet köksskåp i vitt ger gott om förvaringsmöjligheter. Vitt kakel ovan ekbänkskiva. Spishäll, rostfri inbyggnadsugn samt rostfri fläktkåpa. Kyl/frys i rostfritt. Belysning under överskåp. Städskåp. Högt fönster med djup fönsternisch. Det finns ytterligare ett fönstret i köket som inte är framtaget, det är i hörnan där det sista skåpet slutar mot väggen, det är ett avlångt högt fönster. Bra med utrymme för matplats för 4-6 personer intill fönster, idag med barbord. Ingång från hall.

Charmig entré genom vackra pardörrar. Luftig hall med gott om avhängningsmöjligheter. Ingång till kök och vardagsrum.

Helkaklat fräscht badrum i vitt med fondvägg i grå mosaik i duschhörnan samt grått mosaikgolv, renoverades 2004. Wc, handfat och integrerad stor spegel med belysning ovanför. Badrumsskåp med ekluckor för förvaring. Spröjsad dörr mot vardagsrum.

Den generösa takhöjden ger möjligheter till bra förvaring.

Perfekt lägenhet för singeln eller paret - bara att flytta in!

ÖVRIG INFORMATION


Föreningen har tillgång till två mysiga och lugna innergårdar. Utemöbler och grill finns sommartid att disponera för föreningens medlemmar.

Fräsch närliggande och välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Cykelförråd finns samt cykelställ på gården.

För föreningens medlemmar finns en föreningslokal att disponera. En fint renoverad och trivsam lokal med bastu, dusch, toalett samt pentry. Perfekt för fest!

Vad gäller grillning på balkongen så är detta ok men man bör undvika att använda tändvätska pga brandrisken och den otrevliga lukten

Kabel-tv och bredband från Comhem.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 800 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 60 kr/dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1905 ombyggnadsår 1976


Fastigheten Trädgårdsmästaren 8 färdigställdes 1905 och består av två bostadshus, ett gatuhus i 5 våningar och ett gårdshus i 4 våningar. Fastigheten är i gott skick.

Genomförda renoveringar under 2008:
- Planteringar på gården
- Godkänd OVK
- Byte av låssystem

Genomförda renoveringar 1975-2007:
- Installation av ny undercentral, 2007
- Gårdsrenovering, 2005-2007
- Balkongbyggnation, 2007
- Fasadrenovering mot Odengatan, 2003
- Renovering av trapphus, 2001
- Renovering av tak, 2000
- Renovering av rökkanaler till kakelugnar, 1999
- Renovering av föreningslokaler i källaren, 1997
- Målning av samtliga fönster och dörrar, 1997
- Byte av elstigar, 1975
- Byte av huvudstam (V/A), 1975

Grenstammar (V/A) till lägenheterna byttes successivt då renoveringar gjorts.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Trädgårdsmästaren 8 bildades 1974.

Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt och 1 förråd. Alla lokaler är fn uthyrda. (Fotostudio, Teleaffär, Frisör och Blomsterbutik). Hyreslokalerna inbringade drygt 500 tkr under 2012.

Välskött förening med stabil ekonomi. Vid 2008 års utgång uppgick föreningens lån till 9,8 Mkr med ett taxeringsvärde på 40,4 Mkr.

Årsavgifterna var oförändrade under många år och det finns inga planerade avgiftsändringar.

Den totala bostadsytan uppgår till 1.800 kvm och hyreslokalernas yta uppgår till 310 kvm.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköta av RådRum Mäkleri & Förvaltning och den tekniska sköts av styrelsen.

Föreningen är medlemmar i SBC, Sveriges Bostadsrätts Centrum.

Besök gärna föreningens hemsida www.tradgardsmastaren8.se

OMGIVNING


Attraktivt läge med ett av innerstadens bästa lägen med en utmärkt blandning av natur och cityliv. I närheten finns Vanadislunden, Vasaparken och Hagaparken eller så njuter man av stadens vimmel på Birger Jarlsgatan och Odengatan. På promenadavstånd har ni även Odenplan och Stureplan med stort utbud av all tänkbar service såsom affärer, butiker, bra resturanger, cafér, barer och matvaruaffärer.

I området hittar ni flera mysiga restauranger, bl a Tarantino eller populära restaurang Mården på Tulegatan 24. Eller varför inte förlusta sig på anrika Claes på Hörnet (anno 1731) precis som storheterna Gustav III och Carl-Mikael Bellman gjorde på sin tid. ICA-affär med mycket generösa öppettider kl 9-23 finns i närheten.

Söker man efter lite lugn och ro finns Vanadislunden i närheten som erbjuder både grönska och lugn. Där finns även Vanadisbadet som är mycket populärt. Den som föredrar längre promenadslingor, öppna ytor och vatten så ligger Lill Jans skogen och Brunnsviken inom promenadavstånd.

Mycket bra kommunikationer med tunnelban runt hörnet samt flertalet innerstadsbussar, nära flygbussen till Arlanda och Roslagsbanan.

Gångavstånd till Kungliga Tekniska Högskolan, Idrottshögskolan, Handelshögskolan och Stockholms Universitet.

Bilder

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Vardagsrum mot balkong & sovrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Balkong mot den bakre gården

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Vardagsrum med utgång till balkong

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Vardagsrum med fungerande kakelugn

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Rymligt sovrum med fungerande kakelugn

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Sovrum med 2 höga fönster mot tyst gård

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Fungerande kakelugn i sovrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Rymligt sovrum mot vardagsrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Sovrum mot vardagsrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Balkong mot gård

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Balkong mot gård

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Fungerande kakelugn i vardagsrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Öppning mellan vardagsrum & kök

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Kök i vitt & rostfritt med matplats

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Matplats för 4-6 personer i kök

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Kök delvis öppet mot vardagsrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Delvis öppet mellan kök & vardagsrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Entréhall mot vardagsrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Entréhall med pardörrar

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Helkaklat badrum med dusch

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Dusch med inkaklad hylla

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Helkaklad dusch med takregn

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Vardagsrum med kakelugn o utgång till balkongen

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Vardagsrum med fungerande kakelugn

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Helglasade dubbeldörrar ut till balkongen

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Balkong mot den bakre gården

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Stor balkong mot innergård

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Rymligt ljust vardagsrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Vardagsrum mot sovrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Stort sovrum med fungerande kakelugn

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Sovrum med 2 höga fönster mot tyst innergård

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Ljust renoverat kök med matplats

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Matplats för 4-6 personer i köket, idag barbord

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Kök i vitt o rostfritt

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Hall mot vardagsrum

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Bakre gården med sittmöbler

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Grillmöjlighet på bakre gården

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Grönskande bakre gård

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Renoverad innergården med planteringar

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Entrén

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Sekelskiftesfastighet anno 1905

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Porten Odengatan 48 A

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Vacker sekelskiftesfastighet anno 1905

Planskiss

Odengatan 48 A, 1 tr ög

Planskiss