Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmen - Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Vind - Topprenoverad - Terrass - Öppen spis - Golvyta 120 kvm!


Vind med ljus luftig öppen planlösning! Golvyta 120 kvm. 4,5 meter i nock & synliga takbjälkar. Insynsskyddad terrass. Högklassiga påkostade materialval & hög detaljfinish. Vacker murad öppen spis. Välutrustat öppet kök. 2 bra sovrum med 2 lyxigt badrum "en suite". Walk-in-closet. Attraktivt centralt läge! Låg avgift!

Antal rum: 3
Boarea: 107 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.486 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 5 , Hiss finns
Andelstal 4,3224%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Designad och utformad för att ge en känsla av modern design och elegans med hög kvalité och omsorg i detaljer. Inredd med genomgående högklassiga smakfulla materialval, öppen och yteffektiv planlösning. Smakfullt påkostad samt stilren - helt i toppskick!

Vindsvåning med genomgående planlösning och 4,5 meter i nock. Murad mysig öppen spis och fantastisk insynsskyddad terrass med himlen som tak. Välplanerad med öppna ljusa ytor mellan vardagsrum och kök, två bra sovrum med två lyxigt badrum "en suite" och walk-in-closet.

Genomgående massiva mörkbetsade ektiljor med vattenburen golvvärme. Vitmålade väggar och en putsad ljusgrå betongvägg i kök. Charmiga mörka takbjälkar med belysning och synliga stödben. Fönster, fönsterkupor och takfönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Boarea 107 kvm och golvyta 120 kvm.

Generöst luftigt kök och vardagsrum med öppen social planlösning. 4,5 meter i nock, takfönster och fönsterkupa vilket ger ett härligt ljus. Vacker murad fungerande öppen spis. Högt i tak med synliga takbjälkar med belysning och stödben. Gott om plats för soffa, fåtöljer samt rymlig matplats för stort sällskap intill utgång till insynsskyddad terrass mot gården.

Stilfullt, modernt och påkostat kök från Noblessa med vita släta luckor och falsade profiler. Bänkskiva i mörkgrått komposit och mörkgrått kakel som stänkskydd. Kyl och frys side-by-side med ismaskin och vatten i rostfritt. Inbyggnadfsugn och inbyggnadsmikro i rostfritt.Induktionshäll och modern fläktkåpa. Integrerad diskmaskin. Gott om plats för förvaring genom flertalet köksskåp samt generösa bänkytor. Köksö med förvaring och barhäng. Öppen härlig planlösning mot vardagsrum och mot rymlig matplats.

Sovrum 1 med stort fönsterparti. Rymligt med plats för dubbelsäng. Ingång till walk-in-closet. Lyxigt badrum "en suite".

Lyxigt badrum 1 "en suite" - ingång från sovrum 1. Helkaklat med brungrått kakel på väggarna samt brungrått klinkergolv med golvvärme. Stor handfatskommod med två handfat, stor infälld spegel ovanför och vita lådor under. Vägghäng wc. Stort duschutrymme med två duschar. Tvättmaskin och torktumlare med mörk bänkskiva ovanför. Infällda spotlights i taket.

Sovrum 2 med vägg och dörr i glas. Lyxigt badrum "en suite".

Lyxigt badrum 2 "en suite" - ingång från sovrum 2. Helkaklat med brungrått kakel på väggarna samt ljusgrått klinkergolv med golvvärme. Handfatskommod med spegel ovanför och brunt skåp under. Dusch och wc. Infällda spotlights i taket.

Välkomnande öppen hall med takfönster, vilket ger ett härligt ljus. Platsbygg bänk/soffa i brunt trä, möjlighet att bygga platsbyggd förvaring. Infällda spotlights i taket. Säkerhetsdörr.

Bostaden totalrenoverades under 2012 med påkostade och smakfulla materialval.

ÖVRIG INFORMATION


I fastigheten och till medlemmarnas förfogande finns en innergård med trädgårdsmöbler.

Cykel- och barnvagnsförråd finns.

Tvättstugan är fräsch med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare, belägen i källaren.

Kabel-tv och bredband från Comhem.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Boendeparkering kan ansökes via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 800 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 80 kr/dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1900 ombyggnadsår 1995


Vacker sekelskiftesfastighet anno 1900 i mycket gott renoverat skick.

Fastigheten omfattar Kungsholmsgatan 16 och Pipersgatan 24.

Genomförda renoveringar:

- Underhåll av balkongräcken, 2013
- Stamspolning av samtliga stammar, 2013
- Entré och trapphus renoverades, 2011
- Balkonger byggdes mot gården, 2011
- Värmeslingar installerades på taket och i stuprännorna, 2011
- Taket målades, 2010
- Ny värmecentralinstallerades, 2010
- Stamspolning av samtliga stammar, 2008
- Barnvagns- och cykelförråd renoverades, 2008
- Utvändig renovering och målning av husets fönster, 2007
- Tv, bredband och telefoni från Comhem, 2006
- OVK genomförs, 2005
- Snörasskydd och extra takstegar monterades, 2005
- Vindslägenheterna byggdes, 1995
- Stambyte, 1995

Inga större renoveringar är planerade.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Härolden 48 är en äkta bostadsrättsförening.

Välskött förening med mycket god ekonomi och låg belåning. I slutet av 2013 uppgick föreningens lån till 8,0 Mkr (3.079 kr/kvm boyta) med ett taxeringsvärde om 67,1 Mkr.

Under 2014 såldes föreningens sista hyresrättslägenhet vilket inbringade ca 7,0 Mkr som finns i föreningens kassa. Under 2014 har man amorterat på lånen så idag har föreningen ungefär lika mycket lån som man har pengar i kassan så man kan anses som skuldfri men nuvarande lån kan inte lösas då de är bundna till 2016 och 2017.

Inga planerade avgiftsändring i dagsläget men en ev sänkning diskuteras. Under de senaste åren har avgifterna sänkts med 24 %.

Föreningen upplåter samtliga 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

Under 2013 uppgick hyresintäkterna till 998 tkr med en räntekostnad på 255 tkr.

Den totala boytan är 2.187 kvm och den totala lokalytan är 487 kvm.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Österåkers bostadsförvaltning.

En överlåtelseavgift om 1.110 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 444 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Rådhusetområdet är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand och Kungsholms strand. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, affärer och konditori. Ett stenkast från gröna Kronobergsparken.

Nära Stadshuset och Kungsholms torg med tex mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer, t-banestationen Rådhuset samt flera innerstadsbussar mm samt en kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min till Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Fastigheten ligger ett kvarter från hotell Clarion Amaranten som har restaurang, bar och gym, där finns även garage.

Planskiss

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Planskiss

Bilder

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Ljus luftig öppen planlösning

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Påkostat öppet kök, fungerande öppen spis

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Högt till nock & synliga takbjälkar med belysning

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Terrass med himlen som tak

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Matplats & utgång till terrass

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Matplats öppet mot kök

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kök i öppen planlösning

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Renoverat kök från Noblessa

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Välutrustat kök med påkostade materialval

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Eldstad mellan matplats & vardagsrum

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Vardagsrum mot sovrum 1

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Sovrum 1 med plats för dubbelsäng

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Sovrum 1 & angränsande walk-in-closet

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Badrum 1 "en suite" från sovrum 1

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Badrum 1 med påkostade materialval

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Badrum 1 med dubbeldusch & inkaklade hyllor

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Sovrum 2 med glasvägg

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Sovrum 2 med helkaklat badrum "en suite"

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Badrum 2, nytt helkaklat med dusch

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Fastigheten Kungsholmsgatan 16

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Porten Kungsholmsgatan 16