Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Kungsholmen - Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Tulohuset - ombyggd industrilokal. New York inspirerad! Sjöutsikt!


Tulohuset - ombyggd industrilokal. Sjöutsikt mot Karlbergs sjö. Stora spröjsade fönster om 2x2 meter. Högt i tak med takbalkar & New York känsla. Exklusivt inredd med smakfulla materialval & hög detaljfinish. Bevarad unik karaktär möter modern design. Öppen ljus luftig planlösning. 2:a för 2! Garage i huset. Låg avgift!

Antal rum: 2
Boarea: 54 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 1.631 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 7 av 10 , Hiss finns
Andelstal 1,8964%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Tulohuset - Cloettas gamla chokladfabrik. Industrilokal ombyggd till modern unik lägenhet. Arkitektdesignad och utformat för att bibehålla den ursprungliga industrikaraktär men ändå ge en känsla av modern design och elegans. Lägenheten har hög kvalité och omsorg i detaljer.

Fantastisk sjöutsikt mot Karlbergs sjö och vidsträckt utsikt över stan genom stora spröjsade fönster om 2x2 meter och 16 rutor i varje. Högt i tak och balkar i original. I samband med renoveringen av lägenheten så höjdes taket och balkarna togs fram sen har allt har ljudisolerats. Målade vita väggar och oljade breda ekbrädgolv.

Exklusivt inredd med genomgående högklassigt smakfulla påkostade stilrena materialval, öppen och yteffektiv planlösning. Inspiration från industriloft i SoHo, New York - toppklass!

Generöst stort luftigt vardagsrum i öppen planlösning med kök och matplats och fantastisk sjöutsikt. Stora spröjsade fönster och synliga balkar i taket. Ljust luftigt rum med plats för vardagsrumsdel med soffor och fåtöljer samt matsalsdel med plats för stora sällskap. Öppen planlösning mot kök.

Stilfullt och modernt kök med exklusiva materialval. Extra bred induktionshäll, rostfri inbyggnadsugn och integrerad fläktkåpa under överskåpet. Vitt kök med frästa profiler, skåp ända upp i taket. Integrerade kyl/frys och integrerad diskmaskin. Gjutna betong bänkskivor och underlimmad diskho. Spotlights under överskåpen. Öppen planlösning mot matsalsdel och vardagsrum.

Sovrummet är ca 3,5 meter brett med gott om plats för 180 cm säng. Stor platsbyggd, välinredd garderobsvägg med skjutdörrar i lasserad ek och en stor spegel. Stora spröjsade pardörrar mot vardagsrummet vilket ger gott om ljus och utsikt över takåsarna. Med pardörrarna stängda blir rummet mörkt och tyst. Sovrummet ventileras via flera ventilationskanaler. Husets ventilationssystem och takfläktar är nyrenoverade och ger mycket bra ventilation.

Lyxigt stilfullt badrum med påkostade materialval i hög standard. Handfatskommod med vita lådor och bänk i granit. Spegel ovanför handfatet med belysning. Ljusbeige betongkeramik med värme på golv samt vita stora kakelplattor och gråbeiga betongkeramikplattor på väggarna. Dusch med blandare, takdusch och duschhandtag samt duschvägg i glas. Stort inbyggt skåp i väggen samt väggfasta hyllor för förvaring. Handduksvärmare. Infällda rostfria spotlights i taket. Stor toppmatad tvättmaskin.

Öppen ljus välkomnande hall med avhängningsmöjlighet och platsbyggd välinredd garderobsvägg med skjutdörrar i ljuslaserad ek. Betongkeramikgolv. Infällda spotlights i taket. Öppet mot vardagsrum.

Unikt tillfälle att förvärva ett drömboende utöver det vanliga!

Garage i fastigheten. Låg avgift!

Snabbt tillträde möjligt vid önskemål!

ÖVRIG INFORMATION


Varmgarage finns på plan 3 och 4, nås via trapphuset på Fridhemsgatan 55, plan 4 dvs man behöver aldrig gå ut för att komma till garaget. Kostnaden för garageplats är 1.500:-/mån inkl moms för föreningens medlemmar. Det är fn kort kö.

I samma garage ägs en del av garageplatserna av grannfastigheten och de har lediga platser för en kostnad av 2.000:-/mån exkl moms. Några p-platser på gården finns att hyra för 1.600 kr exkl moms.

Stor hiss och rymligt trapphus, vilket underlättar för barnvagn odyl. Barnvagns/cykelförråd finns på plan 4.

Till lägenheten hör ett förråd beläget på plan 1.

Kabel-tv och bredband från Comhem. Internetuppkoppling via kabel-tv nätet. För Digital-tv och Internet Cable tecknar du separat avtal med Comhem. Telefon: 0771-55 00 00. Hemsida: www.comhem.se

Tvättstugan är belägen på plan 3 i detta trapphus och inrymmer 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp samt en mangel. Tvättstugan renoverades under 2009 och innehåller en stor samt en mindre tvättstuga med olika tvättider. Tvättstugan är sällan uppbokad då samtliga nya lägenheter har tvättmaskin.

Gemensam gård med planteringar, trädgårdsmöbler samt grill som får nyttjas av föreningens medlemmar. En gårdsgrupp är tillsatt och de håller på och ser över gården och den kommer att fräschas upp.

En föreningslokal finns på plan 1.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret på tel: 08-508 263 00. Kostnad är 700 kr per månad, alternativt löses biljett för 50 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1928


Fastigheten är en fd fabrikslokal dvs Cloettas gammal chokladfabrik, vilket har skapat den speciella unika karaktären. Många känner igen fastigheten som har en stor upplyst Tulo logga och ses från S:t Eriksbron.

Byggdes som chokladfabrik i slutet av 1920-talet. Choklad-Thule hette företaget som hade Stockholms första glasstillverkning, gjorde den lilla halstabletten Tulo (reklamen lyser fortfarande på fasaden) och senare pralinen Plopp. När Mjölkcentralen - nuvarande Arla - köpte Choklad-Thules Alaskaglass år 1942 uppstod Glacebolaget - alltså GB. Choklad-Thule köptes upp av Cloetta under 1960-talet, och 1972 stod bostäderna klara i den uppgång som är Kungsholms strand 135 B tillika Industrigatan 2 C med ingång från gården och vissa delar av fastigheten byggdes om till kontor.

Fastigheten innefattandes två trapphus med adresserna Fridhemsgatan 55 samt Kungsholms Strand 135 (även ingång via Industrigatan 2C). Man kan gå mellan de båda trapphusen på plan 4 utan att gå ut. På plan 4 ligger även garaget och barnvagnsrummet som har direktanslutning till trapphuset.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 var kontor sedan 70-talet fram till för några år sedan då den ytan byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor sedan 70-talet fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

Nyupptagen port på Fridhemsgatan 55. Både port, trapphus, färgsättning och belysning är utformat för att bibehålla fastighetens ursprungliga karaktär men ändå ge en känsla av modern design, elegans och läcker industrikänslan med modern arkitektur.

Entré och trapphus på Kungsholms Strand 135 håller på att renoveras nu i samma utformning som trapphuset på Fridhemsgatan 55.

Omlägga av taket och renovering av kungsbalkongerna gjordes i samband med byggnation av plan 9 och 10. I samband med det byggdes nytt fläktrum och hissarna har uppdaterats.

Nya parkeringsplatser i garage har upprättats och kommer ge bra intäkt varje månad.

Många kostsamma renoveringar har genomförts under 2010 med syftet att spara pengar på lång sikt.

Följande renoveringar planerar föreningen i framtiden:
- Renovering av lägenhetsfönstren på Kungsholms Strand, 2011
- Fiberoptik kommer dras in i fastigheten, 2011
- Elstambyte, 2012
- Ombyggnation av gården, 2012/2013
- Rörstambyte, 2015
- Omputsning av fasaden, 2015

Angående stambyte 2015 så har de flesta stammar bytts i samband med ombyggnation och renoveringar.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Bojen 14 förvärvade fastigheten den 1 december 2005. Köpet förutsatte att de tidigare kontorslokalerna mot Fridhemsgatan också blev bostäder.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

Föreningen upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

2020 byggde föreningen en 4:a i etage med exklusiv studiostil, vilket gav ett bra tillskott till föreningens ekonomi.

Ombyggnad av plan 2 ska ge 5 nya lägenheter om ca 550 kvm vilket ger ett mycket bra tillskott till föreningens ekonomi, det blir även en lokal för uthyrning till kommersiell hyresgäst om ca 528 kvm vilket ger en bra hyresintäkt. Dessa beräknas att stå klart under 2021/2022.

Föreningen hade en hyresintäkt på 2.456 tkr och en räntekostnad på 630 tkr under 2019, nästan fyra gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader.

I slutet av 2019 uppgick föreningens lån till 47,0 Mkr med ett taxeringsvärde på 170 Mkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen har en egen hemsida https://varbrf.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/B/Bojen-14/Hem/

Vid frågor maila: bojen14@gmail.com.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Överlåtelseavgift är 2,5 % av basbeloppet, 1190 kr och betalas av köparen, pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet, 476 kr och betalas av pantsättaren.

OMGIVNING


Tulohuset ligger i Stockholms nya trendkvarter bakom västermalmsgallerian där du finner butiker som Grandpa, Awsome Rags, MY shirts, Yesterday mfl.

Precis runt hörnet finns flera populära cafeer, uteserveringar och restauranger såsom Jin & Peters, Et Encore Cafe, nya restaurang AG, Italienaren La Famiglia och Brasilianska Boteca da Silvania. Det är 450 meter till Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger, butiker och caféer trängs med varandra.

Området erbjuder stans bästa möjligheter till motion. Precis utanför dörren finns promenad- och löpspår som tar dig längs vattnet till motionsområdet i Karlbergsparken, runt Kungsholmen eller ut till Pampas Marina och Huvudsta. Du har både SATS och Friskis & Svettis på 2 minuters gångavstånd.

På sommaren tar det 3-4 minuter att gå till närmsta badbrygga och mindre än 10 minuter till de nya badbryggorna vid Hornsbergsstrand. Där du kan bada och äta på ett av de nya caféerna som öppnat längs strandpromenaden.

Väldigt goda kommunikationer med både t-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar (linje 1,3,4 mfl) på bara några minuters gångavstånd. Pendeltåg vid Karlberg på andra sidan S:t Eriksbron.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 10 min till Centralen och Cityterminalen, ca 15 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 10 min från Vasastan.

Bilder

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Fantastisk sjöutsikt in mot City från Tulohuset

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Tulohuset, Cloettas gamla chokladfabrik

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Tulohuset, ombyggd industrilokal

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Totalrenoverad industrilokal med härlig rymd

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Inspiration från industriloft i SoHo, New York

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Påkostat sobert industri inspirerat kök

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Gjuten betongbänk i kök för industriellkänsla

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Sjöutsikt mot Karlbergs slott från lägenheten

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Sjöutsikt mot Karlbergs sjö

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Fantastisk fri sjöutsikt mot Karlbergs sjö

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Djupa fönsterbrädor i de stora industrifönsterna

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Stora spröjsade fönster om 2x2 meter

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Öppet kök o vardagsrum för stora sällskap

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Högt i tak med synliga originalbalkar

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Vardagsrum med pardörrar intill sovrum

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Härligt sovrum med plats för dubbelsäng

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Påkostat stilrent helkaklat badrum

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Badrum med snygg kommod o tvättmaskin

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Entréhall med garderobsvägg med skjutdörrar

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Vidsträckt sjöutsikt mot Karlbergs slott

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Karlbergs slott & Karlbergs sjö

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Båthamn nere vid Karlbergs sjö

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Båthamn vid Karlbergs Strand

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Tulohuset invid Karlbergs sjö nattetid

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Upplysta Tulologgan på gammal industrilokal

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Chokladtillverkning i Tulohuset

Planskiss

Kungsholms Strand 135 B, 7 tr - Tulohuset

Planskiss