Kammakargatan 39

City - Norrmalm - Kammakargatan 39

Juridisk person accepteras - Anno 1862 - Totalrenoverad - Altan!


Fastighet anno 1862 som totalrenoverades 2011 Juridisk person accepteras. Två entréer skapar stora möjligheter för boende eller kombinerat boende & kontor. Påkostade smakfulla sobra materialval. Genomgående öppen ljus planlösning med altan mot innergården. Attraktivt lugnt centralt läge. Eget vinskåp i källaren.

Antal rum: 4
Boarea: 125 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 5.355 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 11,058%
I avgiften ingår

Värme, 750 kr/mån tillkommer för kabeltv, bredband, hushållsel, varmvatten

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Fastigheten anno 1862 genomgick 2011 en varsam renovering till modern standard med bevarade original detaljer såsom vackra listverk och speglande dörrar. Inredningsstandarden är hög och man har använt miljövänliga material och vitvaror. Endast 10 lägenheter i föreningen och ingen blev den andra lik utan alla är helt unika.

Juridisk person accepteras!

Två entréer vilket gör att man kan nyttja delar eller hela lägenheten som boende eller delar av lägenheten som kontor/mottagning. Båda delarna har påkostade rymliga badrum. Kontorsdelen ligger med många fönster mot gatan och kan användas som skyltfönster vid behov. Boendedelen är belägen mot tyst innergård med egen altan.

Totalrenoverad med genomgående ljusa målade väggar, ekparkett i original som kompletteras med ny, 3-glas fönster, fönsterbrädor i Granit, ny el och dimmer i samtliga rum. Gardinskenor är uppsatta i samtliga rum. Det finns larm med övervakningskamera som kan övertas.

Boendedelen med samtliga fönster mot tyst innergård.

Generösta vardagsrum om 22,0 kvm i öppen planlösning med kök. Lättmöblerat med plats för soffa, fåtöljer och stort matbord. Helglasade dubbeldörrar ut till egen altan på innergården. Hörnläge med fönster i tvä väderstreck.

Öppet rymligt kök om 11,5 kvm med köksö. Vita släta luckor med falsade profiler från Myresjö, beigt kakel och bänkskiva i svart sten, Nero Assoluto polerad, 30 mm med planlimmad diskbänk. Infälld induktionshäll, rostfri inbyggnadsugn med varmluft, fläkt integrerad i överskåp, inbyggnadsmikro i rostfritt, helintegrerad diskmaskin och två kyl/frys i rostfritt. Spotlights infällda under överskåpen. Öppen planlösning mot vardagsrum. Generösa bänkytor och gott om förvaring.

Sovrum om 10,0 kvm med fönster mot tyst innergård. Plats för dubbelsäng och förvaring. Skjutdörr in till stor välinredd klädkammare om 3,5 kvm med garderob med spegelskjutdörrar, skoförvaring och hyllor.

Möblerbar passage om 8,5 kvm mellan kök/vardagsrum och hall om 10,0 kvm med platsbyggd garderob.

Lyxigt stort helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Modernt badkar och dusch med duschväggar i glas. Handfatskommod med formgjuten komposit i vitt med låda under och spegel samt belysning ovanför. Vägghängd wc, handdukstork samt inkaklad helkroppsspegel. Tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva samt badrumsskåp ovanför.

Kontorsedelen med samtliga fönster mot gatan med möjlig skyltyta.

Separat entré och två rum på resp 21,5 kvm och 10,5 kvm som kan disponerad som kontor eller boende. Många fönster som kan nyttjas som skyltfönter. Fördelar på två rum idag där det ena har en framtagen originalvägg i sten och tegel amt en garderob med skjutdörrar.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Dusch med glasväggar, vägghängd wc samt handfat med spegel och belysning ovanför.

Fast pris - Limiterad tid:
Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

ÖVRIG INFORMATION

I källaren finns en tempererad vinkällare där varje bostadsrättsägare har ett eget låst skåp där man bevara sina vinerplats för ca 100 flaskor per hushåll.

Trevlig innergård med utemöbler och planteringar att nyttja för föreningens medlemmar.

Uteplats och tillhörande trätrall upprättades av Skanska inför inflytt, uteplatsen är dock ej upptagen i upplåtelsen för denna lägenhet och disponeras således utan äganderätt.

Kabel-tv och bredband från Ownit, debiteras med 200 kr per månad, är obligatorisk och faktureras tillsammans med månadsavgiften.

Kostnad för hushållsel 400 kr per månad och för varmvatten 150 kr per månad, är obligatorisk och faktureras tillsammans med månadsavgiften.

Till lägenheten finns ett källarförråd.

Cykel- och barnvagnsförvaring finns.

Stor hiss som går ända ner i källaren.

Vinterdäcksförvaring finns i källaren.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu-och fastighetskontoret. Kostnaden är 900 kr per månad alternativt löses biljett för 60 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1862 ombyggnadsår 2011


Vacker sekelskiftesfastighet anno 1862 i mycket gott renoverat skick.

Fastigheten totalrenoverades 2011 av Skanska som ägde fastigheten innan Brf Kammakargatan 39 förvärvade den. Föreningen har en garanti på 5 år från Skanska.

Exteriört har man strävat efter att återskapa och framhäva den ursprungliga arkitekturen i kombination med moderna hantverksmetoder. De gamla fasaderna putsades om i en ljus färg.

Inga planerade renoveringar förutom löpande underhåll.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Kammakargatan 39 äger fastigheten Lindbacken 11 som består av sammanlagt av 1.104 kvm bostadsyta fördelat på 10 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

Lägenheterna uppläts med bostadsrätt under januari 2011 och inflyttning påbörjades i mars 2011.

Föreningen har bra ekonomi med en låg belåning. I slutet av 2014 uppgick föreningens lån till 4.235 tkr, endast 3.478 kr/kvm boarea med ett taxeringsvärde på 38,6 Mkr.

Föreningen amorterar ca 40 tkr/år på lånen.

Juridisk person accepteras.

Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 2-3 % årligen. Denna höjning har genomförts under de senaste två åren. Motivet är att föreningen skall hänga med inflationen över tid.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Österåkers Bostadsrättsförvaltning.

En överlåtelseavgift om 1.113 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 445 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Fastigheten är attraktivt belägen på Norrmalm i Stockholm City på anrika adressen Kammakargatan 39 med närhet till såväl grönområden som Citys puls.

Perfekt Cityläge mitt i storstadsvimlet med närhet till allt ni kan önska er. Här erbjuds möjlighet att njuta av det bästa av såväl Norrmalm, Vasastan som City har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. Utanför porten finns ett brett utbud av mysiga caféer, kaffebarer, bageri och trevliga restauranger.

I direkt närhet finns paradgator som Drottninggatan och Kungsgatan samt Stureplan, Hötorget, Gamla Stan och Odenplan med stans hela utbud av shopping i småbutiker och NK, Åhléns, Sturegallerian, PK-huset och Gallerian. Hett nöjesutbud med nattklubbar, barer, restauranger, caféer, bio, teatrar, museér mm.

Flertalet gym i närområdet samt rekreation med simning, massage och gym finns på Centralbadet.

Drömläge i City med närhet till såväl härliga grönområden såsom Tegnérlunden, Observatorielunden, Vasaparken, Johannesparken, Humlegården, Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken.

Suverän kommunikation med T-bana samt flertalet busslinjer runt knuten. Med en kort promenad på ca 5 minuter når man Centralen som erbjuder all tänkbar kommunikation.

Bilder

Kammakargatan 39

Altan mot innergården, utgång från vardagsrum

Kammakargatan 39

Vardagsrum med utgång till altan mot innergården

Kammakargatan 39

Vardagsrum & kök i öppen planlösning

Kammakargatan 39

Ljust öppet kök med gott om förvaring

Kammakargatan 39

Kök & vardagsrum i öppen planlösning

Kammakargatan 39

Trevlig altan med helglasade dubbeldörrar

Kammakargatan 39

Mysig egen altan mot innergården

Kammakargatan 39

Kök med köksö med förvaring

Kammakargatan 39

Exklusivt kök med påkostade materialval

Kammakargatan 39

Bänkskivor i svart sten

Kammakargatan 39

Planlimmad diskho

Kammakargatan 39

Kök mot hall & ingång till sovrum

Kammakargatan 39

Vardagsrum mot kök

Kammakargatan 39

Ljust vardagsrum med plats för soffa & matbord

Kammakargatan 39

Hall mot kök & vardagsrum

Kammakargatan 39

Hall med platsbyggd garderob

Kammakargatan 39

Entréhall för den ena ingången

Kammakargatan 39

Sovrum med plats för dubbelsäng, mot innergården

Kammakargatan 39

Sovrum med skjutdörr mot stor klädkammare

Kammakargatan 39

Välinredd stor klädkammare med bra förvaring

Kammakargatan 39

Stort lyxigt badrum med dusch & badkar

Kammakargatan 39

Modernt badkar & dusch, inkaklad helkroppsspegel

Kammakargatan 39

Badrum med tvättmaskin & torktumlare

Kammakargatan 39

Stort rum i kontorsdelen, används som sovrum

Kammakargatan 39

Framtagen originalstenvägg

Kammakargatan 39

Kontorsdel med ingång eget badrum med dusch

Kammakargatan 39

Kontorsdel med två rum & egen entré

Kammakargatan 39

Ett av rummen i kontorsdelen

Kammakargatan 39

Badrum med dusch i kontorsdelen

Kammakargatan 39

Föreningens gemensamma uteplats

Kammakargatan 39

Vinkällare, samtliga har eget vinskåp

Kammakargatan 39

Entréporten Kammakargatan 39

Kammakargatan 39

Fastigheten Kammakargatan 39

Planskiss

Kammakargatan 39

Planskiss