Hantverkargatan 35, 4 tr

Kungsholmen - Hantverkargatan 35, 4 tr

Balkong i söderläge - Högst upp - Renoveringschans - Attraktivt läge!


Högst upp i vacker sekelskiftesfastighet anno 1882. Balkong i soligt söderläge mot grönskande innergård och himlen som tak. Genomgående planlösning. Renoveringschans. Renoverat helkaklat badrum. Attraktivt läge invid Kungsholmstorg.

Antal rum: 3
Boarea: 74 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.745 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 4 , Hiss finns
Andelstal 10,9978%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Vacker renoverad sekelskiftesfastighet anno 1882 med attraktivt läge invid Kungsholmstorg.

Högst upp med genomgående planlösning, balkong i söderläge mot innergården.

Renoveringschans - viss behov av ytskiktsrenovering. Renoverat helkaklat badrum.

Rymligt vardagsrum med stort fönster. Vacker oljad originalekparkett och höga golvsocklar.

Kök med helglasade dubbeldörrar mot balkong i soligt söderläge mot grönskande innergård och himlen som tak. Ljustgrått kök och vitt kakel som stänkskydd. Elspis, fläkt och kyl/frys. Plats för stort matbord.

Sovrum 1 med stort fönster mot tyst innergård. Plats för dubbelsäng och förvaring. Tre inbyggda garderober.

Sovrum 2 med plats för dubbelsäng och förvaring.

Renoverat helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ljusbeigt klinkergolv. Dusch med duschdörrar i glas, handfatskommod med viot skåp under och spegel ovanför. Förberett för tvättmaskin.

Välkomnande stor öppen hall med ingång till samtliga rum, kök och badrum.

ÖVRIG INFORMATION


Mysig grönskande innergård med uteplats och trädgårdsmöbler.

Fastigheten är ansluten till Comhem samt det kommuägda fibernätet Stokab. Nuvarande operatör är Ownit. I avgiften ingår internet via fiber (symmetrisk 1000 Mbit/s) och basutbud kabel-tv (analog från Comhem).

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Tvättstuga belägen i källaren.

Barnvagnsförråd finns.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1882

Vacker renoverad sekelskiftesfastighet anno 1882

För fastigheten finns en underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen.

Genomförda renoveringar:

- Spolning av stammar, 2017.
- OVK Obligatorisk ventilationskontroll, 2017.
- Hissen är renoverad 1979. Styrsystemet byttes 2017.
- Renovering av gården, 2016.
- Undercentralen till fjärrvärmeväxlaren är bytt, 2015.
- Energideklaration: 2009.
- Tvättstuga totalrenoverad, 2007.
- Trapphus renoverat, 2005.
- Balkonger uppförda, 2003.
- Nya vatten och avloppsstammar i kök och badrum, 1979.
- Nya elstammar / elledningar, 3-fas, 1979.
- Takbeläggning, 1979.
- Fasadbeläggning, 1979.
- Fönster bytta, 1979.

Det har inte noterats några sättningar som det ofta är fallet i hus byggda under samma period. Huset som tidigare ägdes av Familjebostäder har genomgått en total renovering med betydande standardhöjning 1979.

Behov av omedelbara större renoveringar föreligger ej. Det finns däremot en underhållsfond. Det är sannolikt att små skador på fasaden mot gatan kommer att åtgärdas för att på så sätt undvika behov av totalrenovering under de tio kommande åren.

Bedömningen är att stammarna ej behöver bytas i närtid utom vissa sektioner som byts löpande i källarplan.

Spolning av stammar görs regelbundet.

Taket har inspekterats. Inga större åtgärder krävs förutom ommålning och anpassning av skydd och räcken till senaste arbetsmiljöregler. Plåtkonsult har anlitats för upphandling. Ryms inom befintlig budget.

Gården har renoverats i samband med en omfattande upprustning av grannföreningarnas underbyggda lokaler 2016. Ny dränering av huset, nya brunnar för dagvatten kopplade till kommunens ledningar och nya plattor. Återstår att plantera / inreda gården, vilket ryms inom befintlig budget.

För renovering av våtutrymmen kräver föreningen intyg, våtrumsbehörighet och godkänd slutbesiktning av ackrediterad besiktningsman.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Bergamotträdet 8 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 2001.

Föreningen upplåter samtliga 8 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokaler med hyresrätt.

Föreningen har en god ekonomi. I slutet av 2017 uppgick föreningens lån till 4,9 Mkr med ett taxeringsvärde på 21,5 Mkr.

Under 2017 uppgick hyresintäkterna till 389 tkr med en räntekostnad på 59 tkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Avgiften har varit oförändrad de senaste 10 åren med ett undantag. Avgifterna höjdes när föreningen installerade fiber i hela fastigheten. Avgifterna höjdes då med den faktiska abonnemangskostnaden.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Save Time Ekonomikonsult.

En överlåtelseavgift om 1.163 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 455 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Nedre Kungsholmen är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand och Kungsholms strand. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, affärer och konditori. Ett stenkast från gröna Kronobergsparken.

Invid Kungsholmstorg med tex mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer, barer, t-banestationen Rådhuset samt flera innerstadsbussar mm. En kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min tilll Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Bilder

Hantverkargatan 35, 4 tr

Balkong med högt fritt läge