Grubbenstorget 10, stallet

Kungsholmen - Grubbenstorget 10, stallet

Town house - 2 våningar + vinkällare - 40 kvm uteplats & trädgård!


Town house anno 1874 - gammalt ombyggt stall som färdigställdes 2002. Insynsskyddat hus med hög häck, privat uteplats & trädgård om ca 40 kvm. En oas mitt i stan. Två våningar plus vinkällare. Entréplan med generöst vardagsrum & kök i öppen planlösning. Övervåning med tre bra sovrum. 2 badrum. Attraktivt lugnt läge!

Antal rum: 4.5
Boarea: 148 KVM
Biarea: 20 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 10.355 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 3,18896%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Unikt drömboende! Eget town house i två våningar plus vinkällare anno 1874 - gammalt ombyggt stall som färdigställdes 2002. Insynsskyddat hus med hög häck, privat uteplats och trädgård om ca 40 kvm. En oas mitt i stan. Attraktivt centralt men lugnt läge.


Eget hus med två våningar, genomgånde planlösning med många fönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Totalrenoverad 2002 med påkostade materialval. Samtliga golv är oljad ask.

Inbyggt BOSE ljudsystem med surroundsystem i vardagsrummet och högtalare i kök, badrummet på entréplanet samt i sovrum 1. Centraldammsugare från Volta. Larm installerat på båda våningarna.


Entréplan:

Huset har hög häck vilket gör det insynsskyddat. På framsidan vid entrén är det uteplats och trädgård om ca 40 kvm.

Generöst vardagsrum, matplats och kök i öppen social planlösning med plats för stora sällskap. Mellan vardagsrumsdelen och matplatsen finns en braskamin i täljsten. Famtagen sten samt granitvägg i vardagsrumsdel och vid matplatsen. Vardagsrumsdelen har plats för soffor, fåtöljer och förvaring. Matplatsen är mycket rymlig.

Välutrustad påkostat kök från Myresjö med vita släta luckor, bänkskiva i Carraramarmor och mosaik som stänkskydd. Spishäll med el och gas, fläktkåpa, inbyggnadsugn samt inbyggnadsmikro i rostfritt. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Ytterligare kyl och frys side-by-side i rostfritt med ismaskin. Infällda spotlights i taket och under överskåpen.

Trappa ner till vinkällaren. Vinkällaren har tegel på golvet och väggarna samt platsbyggda vinhyllor.

Generöst klädkammare med skjutdörrar, nära entrén med avhängningsmöjlighet för ytterkläder. Infällda spotlights i taket.

Badrum med dusch med glasbetongvägg.Helkaklat med glasmosaik på väggarna och sjösten på golvet med golvvärme. Handfat, wc och handduksvärmare. Stor infälld spegel. Infällda spotlights i taket. Inbyggd tvättmaskin och torktumlare.

Övervåning:

Sovrum 1 - mycket rymligt med öppet upp till nock och synliga takbjälkar. Plats för dubbelsäng, förvaring. läshörna eller arbetsplats. Hel garderobsvägg och stor inbyggd klädkammare.

Sovrum 2 - används idag som kontor.

Sovrum 3 - används idag som barnrum.

Badrum med stort badkar. Helkaklat med glasmosaik på väggarna och sjösten på golvet med golvvärme. Handfat, wc och handduksvärmare. Stor infälld spegel.

Säljarens kommentar: Vi råkade bo på Kungsholmen när detta område byggdes. Vi föll direkt för Stallet. Det var för oss en dröm som uppfylldes när vi kunde köpa det första "huset" som kom ut till salu 2003. Vi tycker samtidigt att det var det finaste av alla i Stalletlängan och vi har efter bästa förmåga försökt att hela tiden att behålla det som det men inte minst att göra det ännu finare. Området i sig är ett litet paradis helt avskilt från storstadspulsens hets och påträngande avgaser eftersom det har totalt avsaknad av genomfartstrafik. Möjligen skulle det kunna kännas jobbigt med någon enstaka kommentar från en beundrande söndagsflanör. Vi tycker dock detta varit rätt smickrande. Det är med stor sorg vi nu lämnar detta för oss unika drömboende. Vi gör det för något vi älskar ännu mera, nämligen vår dotter, och för att hon ska komma in på den skola vi ville att hon ska gå i. Vi kommer förmodligen att någon gång vara någon av de söndagsflanörer som passerar förbi framöver. Vi hoppas att den nya ägaren kommer få njuta och få många härliga stunder och minnen i detta unika och historiska boende.

Fast pris - Limiterad tid:
Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

ÖVRIG INFORMATION


Föreningen har gårdar att nyttja för föreningens medlemmar.

Gemensam tvättstuga med två vanliga tvättmaskiner och en torktumlare samt ett torkskåp, belägen i källarplanet hus 18, Ateljén, Grubbenstorget 2.

Kabel-tv och bredband från Comhem, basutbudet av kabel-tv ingår i avgiften.

Till lägenheten hör ett förråd beläget på ändan under stalletlängan. Förrådet är ca 3,5 x 2,3 meter.

Ett antal cykelställ finns i området. Cyklar kan även förvaras inomhus och i mån av plats parkeras i särskilt rum i Parkhuset, Grubbensringen 32 B eller i källaren i Stallets norra gaveln. Långtidsförvaring finns i källaren Parkhuset, Grubbensringen 30 A.

Barnvagnsrum finns i Parkhuset, Grubbensringen 32 B.

Föreningens samlingslokal ligger i källarplanet Grubbensringen 30B. Lokalen uthyrs enbart till medlem i föreningen. Den kan användas för fester, möten m.m. Hyran är 200 kr per tillfälle. Lokalen är utrustad med bord, stolar och servis för 30 personer, diskbänk, spis med ugn, mikrovågsugn, kylskåp, diskmaskin och kaffebryggare.

Bostadsrättsförsäkring tecknas av bostadsrättsföreningen som ett tillägg till fastighetsförsäkringen. Bostadsrättsförsäkringen gäller for samtliga bostadsrätter. Den kompletterar din hemförsäkring och ger ett skydd för de skador som inte ersatts genom föreningens fastighetsförsäkring.

Boendeparkering kan ansökes via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 900 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 60 kr/dygn.

Föreningen har inget eget garage. Stockholms stad har ett flertal garage i närområdet där man kan hyra i mån av plats. Det går även att kontakta grannföreningar för att hyra plats av dem, i mån av plats.

Fast pris - Limiterad tid:
Fast pris innebär att det inte kan bli dyrare än det priset vi gått ut med, är det någon som lägger det fasta priset avslutar vi direkt. Dessa bostäder är till salu till detta fasta pris under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn! Det går givetvis att lägga ett lägre bud än det fasta priset som presenteras för säljaren.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1874 ombyggnadsår 1999-2002


Eget town house i två våningar plus vinkällare anno 1874 - gammalt ombyggt stall som färdigställdes 2002.

Brf af Grubbens bildades 1998 och består av 42 lägenheter i fem hus inom S:t Eriksområdet på Kungsholmen med adresserna Grubbenstorget 2-16 och Grubbensringen 18-32. Fyra av husen har varit ekonomibyggnader åt det i övrigt rivna S:t Eriks sjukhus och byggdes i slutet av 1800-talet. Husen totalrenoverades 1999. Ett hus är nybyggt 1999.

Arkitekter och formgivare för föreningens hus är Thomas Sandell, R.O.O.M. och Lars Bastmark, Södergruppen Arkitektkontor. SKANSKA var byggentreprenör. De fem husen ligger mellan Grubbensringen och Klara sjö.

Genomförda renoveringar/underhåll:

- OVK, Obligatorisk ventilationskontroll, 2014
- Radonsanering Grubbenstorget 4, 10 och 14, 2014

Föreningen utför löpande underhåll enligt en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2014 och 2029. En långtidsbudget som sträcker sig till 2023 har tagits fram. Underhållsplanen och långtidsbudgeten uppdateras årsvis.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf af Grubbens bildades och förvärvade fastigheten 1998 och upplåter 42 lägenheter med bostadsrätt (4.658 kvm).

Föreningen har en stabil ekonomi. I slutet av 2014 uppgick föreningens lån till 36,2 Mkr med ett taxeringsvärde på 122,0 Mkr.

Styrelsen har beslutat att avgiften kommer att vara oförändrad under 2016. Det ekonomiska läget i förening ser mycket gynnsamt ut. Enligt budget ser det ut som att det kommer att bli ett överskott på några hundra tusen och föreningen kommer då troligtvis att amortera på lånen.

Föreningen har en rak avskrivning. Det är viktigt att förstå att avskrivningarna inte är en utgift och påverkar inte kassaflödet i föreningen utan är endast en redovisningsmässig post. Följden blir att föreningen kommer att visa förluster i resultaträkningen löpande trots att man har ett kassaflöde som balanserar över tiden. När räkenskaperna skall bedömas är det alltså kassaflödet dvs intäkter minus utgifter som är avgörande.

För mer info se föreningens hemsida www.brfafgrubbens.se

Vid frågor maila styrelsen@brfafgrubbens.se

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

SBC tar ut överlåtelse- och pantsättningsavgift, av köpare. Överlåtelseavgiften är 2,5 % av basbeloppet. Den medlem till vilken en bostadsrätt övergått svarar normalt för att överlåtelseavgiften betalas. Pantsättningsavgiften 1 % av basbeloppet. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

OMGIVNING


S:t Eriks området är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenadstråk längs vattnet vid Kungsholms strand.

Gångavstånd till Kungsholms torg med tex mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer, t-banestationen Rådhuset samt flera innerstadsbussar samt en kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min till Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min till Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Områdets historia: På 1500- talet låg det ett tegelbruk på S:t Eriks området som var leverantör till kungliga Slottet.På 1700- talet var området en handelsträdgård vars ägare var Grubbens. Han odlade framför allt tobak. Bakom nuvarande stallet finns ett berg som på den tiden kallades Kvarnberget eftersom det stod en kvarn på toppen. På 1800-talet inhyste staden ca 2000 s.k. jon på området. Och S:t Eriks sjukhus anlades så småningom. Stallet förföll med tiden och användes på 1900-talet som förråd. Stadsarkitekt Aleksander Wolodarskis utgångspunkt med nuvarande S:t Eriks området var engelska parker och nyklassicismen vilket framför all syns i "parken" inne i Grubbensringen. Hans tema var stabilt (i husen) och förändring (i växande fauna). Det ska finnas rörelse och familj och individen är viktiga. Titta in skulpturerna i Grubbens Trappan mellan de två tornen Kungen och Drottningen. Varje skulptur har namn.

Bilder

Grubbenstorget 10, stallet

Town house i 2 våningar mitt i stan - Stallet

Grubbenstorget 10, stallet

Insynsskyddad altan & tomt om ca 40 kvm

Grubbenstorget 10, stallet

Vardagsrum & matplats i öppen planlösning

Grubbenstorget 10, stallet

Ljus luftig öppen planlösning, braskamin

Grubbenstorget 10, stallet

Påkostat välinrett kök

Grubbenstorget 10, stallet

Välinrett kök med bänkskivor i Carraramarmor

Grubbenstorget 10, stallet

Generös matplats invid kök, öppet mot vardagsrum

Grubbenstorget 10, stallet

Braskamin mellan matplats & vardagsrum

Grubbenstorget 10, stallet

Vardagsrum, matplats & kök i öppen planlösning

Grubbenstorget 10, stallet

Vardagsrum med framtagen stenvägg

Grubbenstorget 10, stallet

Badrum med dusch, tvättpelare, klk på nedre plan

Grubbenstorget 10, stallet

Trappa mellan våningsplanen

Grubbenstorget 10, stallet

Sovrum 1

Grubbenstorget 10, stallet

Sovrum 2

Grubbenstorget 10, stallet

Sovrum 3

Grubbenstorget 10, stallet

Badrum med badkar på övre våningen

Grubbenstorget 10, stallet

Egen privat vinkällare om 20 kvm

Grubbenstorget 10, stallet

Privat insynsskyddad uteplats med trädgård

Grubbenstorget 10, stallet

Town house med tomt & insynsskyddat läge

Grubbenstorget 10, stallet

Town house i 2 våningar med hörnläge

Grubbenstorget 10, stallet

Hörn läge med hög häck & insynsskyddat läge

Grubbenstorget 10, stallet

Lugnt läge på Grubbenstorget

Grubbenstorget 10, stallet

Omgivning S:t Eriksområdet

Grubbenstorget 10, stallet

Omgivning S:t Eriksområdet

Grubbenstorget 10, stallet

Föreningens lokal

Planskiss

Grubbenstorget 10, stallet

Planskiss entréplan

Grubbenstorget 10, stallet

Planskiss övervåning

Grubbenstorget 10, stallet

Planskiss vinkällare