Disponentgatan 6

Lilla Essingen - Disponentgatan 6

Balkong i söderläge - Yteffektiv 3:a - Öppen planlösning kök & vardagsrum - Renoveringschans


Balkong i soligt söderläge med sjöglimt. Hörnläge med fönster i två väderstreck. Öppen planlösning mellan kök & vardagsrum med utgång till balkongen. Vardagsrum med plats för stor soffa & matbord. Kök med barhäng. Yteffektiv 3:a men två bra sovrum. Helkaklat badrum med dusch & TM/TT. Gott om förvaring genom garderober & klädkammare. Skapa din drömlägenhet. Renoveringschans - uppfräschningsbehov.

Antal rum: 3
Boarea: 67 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 4.053 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Andelstal 3,5192%
I avgiften ingår

Värme, vatten & kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Attraktivt läge på Lilla Essingen med sjönära läge. Härlig strandpromenad runt ön med bryggor och grönska samt med bra serviceutbud med restauranger och affärer.

Renoveringschans - skapa er drömlägenhet. Ekparkett och vita väggar med uppfräschningsbehov. Spröjsade fönster.

Yteffektiv 3:a med hörnläge, fönster i två väderstreck, söder samt väster, och solig balkong i söderläge med sjöglimt.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Vardagsrum med utgång till balkong genom dubbla spröjsade glasade dörrar, plats för soffa, matbord och förvaring. Kök med barhäng.

Sovrum 1 med plats för bred säng. Hel garderobsvägg med spegelskjutdörrar.

Sovrum 2 med plats för dubbelsäng, läshörna och förvaring.

Helkaklat badrum med dusch, duschvägg i glas, handfat och wc. Kombinerad tväöttmaskin/torktumlare.

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet. Gott om förvaring genom inbyggda garderober och klädkammare. Säkerhetsdörr.

ÖVRIG INFORMATION

Fastigheten innehar parkeringsplatser, kö för närvarande.

I fastigheten finns en stor gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Kabel-tv från ComHem (basutbud) ingår i avgiften. Fibernät är indraget i fastigheten från Stockholms stadsnät och föreningen har tecknat ett gruppavtal med en obligatorisk kostnad på 93 kr/månad.

En balkongkostnad om 20 kr/månad tillkommer.

Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Ett stort cykelrum, barnvagnsrum och miljörum finns i källaren.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1932

Fastighet anno 1932 i mycket gott renoverat skick.

Fastigheten upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt (1.899 kvm), 1 lägenhet med hyresrätt (62 kvm) och 1 lokal med hyresrätt, ICA (332 kvm).

Fastighet totalrenoverades och stambyttes 1986 av förra ägaren.

Genomförda renoveringar:
- Installation av säkerhetsdörrar, 2020
- Genomförd OVK-besiktning, 2021
- Stammarna spolades, 2022

Inga större planerade renoveringar under 2023.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Montebello 1 är en äkta förening som upplåter 26 st lägenheter med bostadsrätt, 1 st lägenhet med hyresrätt och 1 st lokal med hyresrätt (ICA vilket ger mycket goda hyresintäkter).

Lägenheten upplåten med hyresrätt är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

Föreningen äger marken.

Under 2021 uppgick hyresintäkterna till 876 tkr med en räntekostnad på 158 tkr. Föreningen hade 5,5 gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader 2021.

Välskött förening med stabil bra ekonomi. I slutet av 2021 uppgick föreningens lån till 13,0 Mkr (ca 6.600 kr/kvm bostadsyta) med ett taxeringsvärde om 68,1 Mkr.

Under 2021 så amorterade föreningen av 1.250 tkr på lånen. Det är i styrelsens förhoppning att fortsätta amortera ytterligare ca 1 Mkr på det rörliga lånet under 2022, vilket skulle innebära att i slutet av 2022 skulle föreningens lån uppgå till ca 12,0 Mkr (ca 6.100 kr/kvm bostadsyta).

Vid omläggningen av föreningens lån 25 januari 2022 blev räntan 1,130 % jämfört med tidigare 1,610 %, lånet är bundet i fyra år.

Avgifterna höjdes med 8 % den 1 april 2023.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bejo AB.

Vid frågor kan man maila styrelsen på montebello1brf@gmail.com

Vid överlåtelse uttas överlåtelseavgift och pantsättningsavgift enligt stadgarna.

OMGIVNING

På Lilla Essingen bor du lugnt med närhet till trevliga grönområden och badplatser samt en kort bussresa till City. Ön kallas ofta för "landet mitt i stan" pga. den avslappnande atmosfären. Här finns flera platser för rekreation. Längs Lilla Essingens strandlinje, som är en anlagd strandpromenad, promenerar man längs vattnet. Nära Luxparken och Primusparken. Lätt att ta sig ett bad från ett flertal bryggor. Närhet till Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet.

Lägenheten ligger centralt belägen på Lilla Essingen med närhet till affär, restauranger och caféer. Lilla Essingen ligger på cykel/gångavstånd från centrala Kungsholmen och City.

Bra kommunikationer, buss 1 går mellan Essingetorget via City till Frihamnen och buss 49 går runt Stora Essingen till Stadshagen. Även bra kommunikationer dygnet runt med buss. Gångavstånd till tvärbanan (ca 5-10 min), som går mellan Alvik och Hammarby Sjöstad via Liljeholmen och Gullmarsplan. Promenadavstånd till Fridhemsplan med t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar. Med bil kommer man lätt och snabbt ut på Essingeleden.

Bilder

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Disponentgatan 6

Planskiss

Disponentgatan 6

Planskiss