Cigarrfabriken - Igeldammsgatan 22D, 5 tr

Kungsholmen - Cigarrfabriken - Igeldammsgatan 22D, 5 tr

Cigarrfabriken - Ombyggd industrifastighet - Exklusivt påkostad design


Cigarrfabriken - Ombyggd industrifastighet anno 1897 med högt i tak & spröjsade industrifönster från golv till tak. NY ateljékänsla med exklusiv påkostad design & inredning. Generöst vardagsrum i öppen planlösning mot specialtillverkat kök. Tre bra sovrum, två badrum & flertalet walk-in-closet. Lugnt centralt läge invid Karlbergskanalen.

Antal rum: 4
Boarea: 107 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 5.911 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 6 , Hiss finns
Andelstal 2,45029%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv, bredband

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

I Cigarrfabriken har man skapat ett ljust ateljéboende med industrikänsla som präglas av rena linjer och sobra färger och exklusiva materialval. Industrifastighet anno 1897 med högt i tak och stora spröjsade industrifönster från golv till tak efter hela våningen mot tyst innergård.

Benvita nyanser på väggar och snickerier ger boendet en sofistikerad känsla. Genomgående vitpigmenterade ekgolv av breda tiljor. En fin kontrast mot fönsterpartierna som är målade i en mörk kulör som ramar in de stora ljusinsläppen på ett vackert och effektfullt sätt.

Generöst ljust luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot stilrent kök. Plats för soffa, fåtöljer, förvaring och matbord för stora sällskap.

Köket är designat och specialtillverkat med släta luckor i ljusa toner med mörka beslag. Bänkskivan är tillverkad i ljus kompositsten. Infälld induktionshäll, inbyggd fläkt, varmluftsugn, helintegrerad, kyl, frys och diskmaskin. Lådor med specialbeställd inredning. Platsbyggt förvaringsskåp efter väggen som kan flyttas och användas som köksö. Stort skafferi med hyllor och förvaringslådor. Ventilationsrören behålls synliga för att förstärka den industriella känsla. Snygg stilren belysning. Öppet mot vardagsrum med plats för stort matbord emellan.

Master bedroom med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Stor walk-in-closet med platsbyggd inredning.

Badrum 1 med plattor i ljus granitkeramik på väggar och golv med elburen komfortvärme. Handfatet med stor infälld spegel ovanför, dusch med glasvägg, vägghängd wc och handduksvärmare. Snygg stilren belysning.

Sovrum 2 kan användas som barnrum eller kontor.

Sovrum 3 med plats för dubbelsäng och förvaring. Walk-in-closet.

Badrum 2 med plattor i ljus granitkeramik på väggar och golv med elburen komfortvärme. Handfatet med stor infälld spegel ovanför, dusch med glasvägg, vägghängd wc och handduksvärmare. Snygg stilren belysning. Förvaringen och skåpen som gömmer undan tvättpelaren är platsbyggda.

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet. Platsbyggd specialtillverkad bokhylla. Snygg stilren belysning. Säkerhetsdörr.

Förråd / walk-in-closet med platsbyggd inredning.

Specialuppsydda påkostade gardiner i sobra färger i samtliga rum som lämnas kvar.

ÖVRIG INFORMATION

TV och bredband via Ownit , utgörs av ett basutbud för TV och bredbandskapacitet 100/100 mbit/s. Ownit levererar en TV-box och en router till varje lägenhet.

Föreningen disponerar över 10 garageplatser till en kostnad av ca 2.000 kr/månad. I övrigt råder boendeparkering.

Cykelförråd finns i anslutning till garage och på innergård. Barnvagnsrum finns i anslutning till respektive trapphus.

Ett soprum finns placerat med ett miljörum med enklare sortering finns.

I fastigheten finns även en förskola. Denna del av byggnaden är dock 3D-avstyckad och utgör således en del av grannfastigheten.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt: Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1897/2017

Cigarrfabriken är en tre före detta industrifastigheter som har byggts om till moderna bostäder på Kungsholmen. Bostadsprojektet Industriverket är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen, Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Här skapas välbyggda, genuina och vackert robusta bostäder med öppna planlösningar. Det råa och robusta kompletteras med smarta funktionella lösningar och taktila material. Unika detaljer som ger husen karaktär och personlighet bevaras.

Cigarrfabriken är belägen mot den lugna innergården, med entré från Igeldammsgatan där dess norra fasad vetter mot den lummiga granngården. Precis som Industriverkets övriga två fabriksbyggnader har man renoverat varsamt och bevarat den industriella känslan som ger Cigarrfabriken karaktär och personlighet. Sett utifrån a¨r det mest utmärkande med Cigarrfabriken den nya glasdominerande fasaden som vetter mot Kungsholms strand.

Då huset totalrenoveras och färdigställdes 2017 finns inga planerade renoveringar.

Renoveringar i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. För ombyggnader krävs styrelsens godkännande och för ombyggnationer som berör bärande konstruktioner, el, vatten, och ventilation eller lägenhetens disposition krävs styrelsens godkännande och i många fall även bygglov.

FÖRENING

Brf Cigarrfabriken upplåter 50 lägenheter med bostadsrätt med adresserna Igeldammsgatan D-E. Fastigheten består av två trapphus med sju våningar. Den totala bostadsytan är 4.133 kvm.

Det är en äkta förening som äger marken.

Delat ägande godkänns med 10% som minsta ägarandel och högst 3 personer som ägare.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Viredo AB.

En överlåtelseavgift om 1.138 kr betalas av bostadsrättsinnehavaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av pantsättaren.

OMGIVNING

Industriverket är beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen. Huset som heter Bryggeriet har adress Igeldammsgatan 22 vars fasad vetter mot det stora grönområdet S:t Göransparken. Längs med Svarvargatan står det som kallas Radiofabriken och mellan dessa två byggnader ligger Cigarrfabriken.

Attraktivt belägen centralt på Kungsholmen intill Karlbergs sjö med fina promenadstråk utefter vattnet samt båt- och badbryggor. Lugnt och avskilt läge i Stockholms nya trendkvarter bakom Västermalmsgallerian och Fridhemsplan och med all tänkbar kommunal service i omedelbar närhet såsom restauranger, caféer, butiker, systembolag, apotek mm.

Goda kommunikationer med närhet till både t-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Bilder

Cigarrfabriken - Igeldammsgatan 22D, 5 tr