Baltzar von Platens Gata 6, 5 tr

Kungsholmen - Baltzar von Platens Gata 6, 5 tr

Stora fönster mot gård & viss sjöutsikt. Topprenoverad & yteffektiv!


Högt fritt läge med stora fönsterpartier & härligt ljus. Utsikt mot grönskande gård & viss sjöutsikt mot Riddarfjärden. Topprenoverad med exklusiva påkostade materialval. Högt i tak, spröjsade fönster, spegeldörrar, vackra snickerier, mörkbetsad originalekparkett & trägolv. Låg avgift! Attraktivt läge ett kvarter från Norr Mälarstrand!

Antal rum: 2
Boarea: 55 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.822 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 6 , Hiss finns
Andelstal 2,63%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Totalenoverad och utformad för att ge en känsla av modern design och elegans. Hög kvalité och omsorg i detaljer. Exklusivt inredd med påkostade smakfulla materialval. Yteffektiv planlösning. Påkostad och stilren - helt i toppskick!

Attraktivt belägen invid Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten! Charmiga kvarter med fantastisk atmosfär!

Charmigt 30-tal med bevarade tidtypiska detaljer blandat med moderna inslag. Högt i tak, spröjsade fönster, spegeldörrar, höga golvsocklar, vackra snickerier och golv. Totalrenoverad med vacker mörkbetsad originalekparkett och trägolv samt målade vita väggar. Fönsterbrädor i Kolmårdsmarmor.

Högt fritt läge med härligt ljusinsläpp genom stora spröjsade fönster. Rum i fil med samtliga fönster med utsikt mot öppen grönskande gård och viss sjöutsikt mot Riddarfjärdens vatten.

Generöst lättmöblerat vardagsrum med stort spröjsat fönsterparti, vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Gott om plats för stort sällskap med plats för soffa, fåtöljer, matbord och förvaring. Mörkbetsad originalekparkett och vita målade väggar.

Rymligt sovrum med stort spröjsat fönsterparti, vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Gott om plats för dubbelsäng, läshörna och förvaring. Mörkbetsad originalekparkett och vita målade väggar. Tre vita garderober men plats för hel garderobsvägg.

Påkostat totalrenoverat smakfullt platsbyggt kök från Kvik. Vita släta köksluckor, vitt kakel som stänkskydd och gjuten bänkskiva i betong. Infälld induktionshäll, inbyggnadsugn och fläkt under överskåpen. Helintegrerad diskmaskin och helintegrerad kyl/frys. Spotlights under överskåp. Gott om förvaring genom flertalet köksskåp och lådor. Mörkbetsat trägolv och vita målade väggar.

Välkomnande ljus entréhall med avhängningsmöjlighet. Mörkbetsat trägolv och vita målade väggar.

Separat wc, helkaklad med vitt kakel på väggarna och kalkstensgrått klinkergolv. Handfatskommod och wc.

Mellanhall med två inbyggda garderober med överskåp och spegeldörrar. Ingång till badrum.

Fräscht helkaklat badrum med dusch och duschdörrar i glas. Vita kaklade väggar och kalkstensgrått klinkergolv. Handfatskommod med bänkskiva i valnöt och vitt skåpsamt t vättmaskin under. Handduksvärmare. Infällda spotlights i tak.

Förening med låg belåning och stabil bra ekonomi samt låga avgifter!

ÖVRIG INFORMATION


Grönskande gård med utemöbler finns att nyttja för föreningens medlemmar.

Cykelrum beläget i källaren samt cykelställ utanför entrén.

Fräsch gemensam tvättstuga belägen i källaren

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Kabel-tv och bredband från Comhem. Kabel-tv ingår i månadsavgiften. För Digital-tv tecknar du separat avtal med Comhem. Avgiften ingår ej i månadsavgiften. Telefon: 0771-55 44 44. Hemsida: www.comhem.se

Det finns ett parkeringsgarage i två plan med ca 280 parkeringsplatser tvärs över gatan.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret, tel: 08-508 263 00. Tillståndet är kostnadsfritt. Kostnad för boendeparkering är 800 kr per månad alternativt löses biljett för 60 kr per dygn.

Fast pris - Limiterad tid:
Med denna tjänst exponeras vissa av våra aktuella objekt med hjälp av en tidsbegränsning. Dessa bostäder är till salu till detta pris endast under en begränsad tid. Budgivningsprocessen är bortprioriterad för att försäljningen ska ske snabbt och effektivt. För att uttrycka det enkelt; först till kvarn!

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1931


Fastigheten är i gott renoverat skick och alla större renoveringar är genomförda.

Genomförda renoveringar:
- Köksstammar byttes, mitten av 70-tal
- V/A stammar i badrum/wc byttes, mitten av 70-tal och vissa 1997
- Elstammar ovan källare, 1997
- Tvättstugan renoverades, 2000
- Fasadrenovering, mot gård 2000 och mot gata 2005
- Undercentralen till fjärrvärmen byttes, 2003
- Trapphus, 2009
- Hiss, 2011
- Fönsterrenovering, 2013
- Cykelrum rustades upp, 2013

Föreningen är i slutfasen av en omfattande fönsterrenovering, fönstren i denna lägenhet är renoverade och klara.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Pontonjären förvärvade fastigheten 1996 och är en äkta förening. Föreningen äger marken.

Föreningen upplåter samtliga 39 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt.

Välskött förening med mycket god ekonomi. I slutet av 2012 uppgick föreningens lån till 3,5 Mkr med ett taxeringsvärde på 43,3 Mkr.

Inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften som varit oförändrad sedan 2005 höjdes under 2013 med 3%,

För mer info se föreningens hemsida: http://www.pontonjaren3.se

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS.

OMGIVNING


Mycket eftertraktat läge 50 meter från Riddarfjärden och Norr Mälarstrand med dess idylliska strandpromenad. Runt hela Kungsholmen finns vatten och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter. Nära Rålambshovsparken med badplatser, friluftsteater och mängder av rekreationsmöjligheter. Belägen nära Kronobergsparken och Pontonjärsparken.

En kort promenad från Kungsholmstorg, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian där all tänkbar service finns i omedelbar närhet, såsom restauranger, caféer, barer, affärer, butiker samt bra kommunikation med både t-bana och bussar.

Goda kommunikationen med närmaste T-banestation som är Fridhemsplan (både grön och blå linje). Dessutom närhet till T-banestation Rådhuset. Vid Fridhemsplan och i närheten av fastigheten finns ett flertalet innestadsbussar, med hållplats på Hantverkargatan samt buss 69 med hållplats på Pontonjärgatan.

Bilder

Baltzar von Platens Gata 6, 5 tr

Utsikt ner mot Riddarfjärdens vatten