Pontonjärgatan 5, 5 tr

Kungsholmen - Pontonjärgatan 5, 5 tr

Sjöutsikt, 9 kvm kungsbalkong, högst upp, öppen spis, toppskick!


Kungsbalkong om 9 kvm i soligt sydväst läge med sjöutsikt! Högst upp med härligt ljusinsläpp. Topprenoverad med exklusiva påkostade materialval. Funkis med fungerande öppen spis. Öppen planlösning mellan vardagsrum & kök. Attraktivt belägen ett kvarter från Norr Mälarstrand & Riddarfjärdens vatten! Låg avgift!

Antal rum: 2.5
Boarea: 61 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.305 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 5 , Hiss finns
Andelstal 3,085%
I avgiften ingår

Värme och vatten

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Unikt attraktivt drömboende högst upp med rymlig kungsbalkong om 9 kvm i soligt sydväst läge och himlen som tak! Härlig sjöutsikt mot Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten!

Designad och utformad för att ge en känsla av modern design och elegans med hög kvalité och omsorg i detaljer. Inredd med genomgående högklassiga, stilrena och smakfulla materialval.

Exklusiv topprenoverad med tidstypiska detaljer såsom fungerande öppen spis, stora höga spröjsade fönster, fönsterbänkar, bänkskivor och golv i Kolmårdsmarmor samt originalekparkett. Totalrenoverad - alla ytskikt renoverade såsom målade väggar, tak och snickerier i sobra färger samt nyslipad originalekparkett. Ny infräst el i hela lägenheten med uttag och kontakter från Renova. Nya tidsenliga beslag till fönster och dörrar.

Generöst vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Härligt ljusinsläpp från höga spröjsade fönster. Glasad utgång till fantastisk kungsbalkong om ca 9 kvm i sydväst läge med utsikt mot Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens vatten. Balkongen har trall i lärkträ med infällda spotlights, markis samt platsbyggda bänkar för blommor. Här finns gott om plats för stolar, bord, planteringar, blommor och grill. Lättmöblerat luftigt vardagsrum med gott om plats för soffa, fåtöljer, förvaring samt generös matplats.

Nytt exklusivt, platsbyggt kök med släta luckor i ljusgrått och vitt. Bänkskiva och stänkskydd i Kolmårdsmarmor. Gashäll, elugn och fläkt i rostfritt från Smeg. Integrerad diskmaskin och kyl/frys. Gott om förvaringsmöjligheter samt mycket arbetsyta. Öppen planlösning mot vardagsrum med plats för matbord för stora sällskap. Härligt ljusinsläpp från högt spröjsat fönster ut mot kungsbalkongen.

Luftigt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Platsbyggda garderober och skåp vilket ger bra förvaring. Härligt ljusinsläpp från högt spröjsat fönster ut mot kungsbalkongen. Ingång till badrum samt pardörrar ut mot vardagsrum.

Rymligt renoverat helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och vitt klinkergolv. Dusch med dörrar i glas samt takregn, wc, handfatskommod med vitt skåp under och spegel över. Tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva över samt vägghängda skåp. Infällda spotlights i taket och handdukstork.

Ljus välkomnande möblerbar inre hall med charmig fungerande öppen spis. Rymlig och med plats för fåtöljer, arbetsplats eller förvaring. Generös öppning mot vardagsrum och öppet mot entréhall.

Rymlig entréhall med plats för avhängning av ytterkläder genom hatthylla och skohylla. Golv i Kolmårdsmarmor. Vägglimmade speglar. Öppet mot inre hall och ingång till gäst-wc. Säkerhetsdörr.

Gäst-wc med ljusa väggar och golv i Kolmårdsmarmor. Vägghängd wc, handfat och spegel med infälld belysning.

ÖVRIG INFORMATION


På fastighetens baksida finns en av Norr Mälarstrands vackra öppna grönskande gårdar som kan nyttjas av medlemmarna.

Det finns en piskbalkong på taket med utsikt mot Riddarfjärden.

Till lägenheten hör ett vindsförråd med sluttande tak samt ett källarförråd.

Kabel-tv och bredband från Com Hem, betalas enskilt idag.

Föreningen har precis tecknat ett gemensamt avtal med Com Hem om bredband och tv till alla i huset. Kostnaden blir 250 kr i månaden för 250/50 bredband och tv bas, vilket är mycket billigare än om alla tecknar enskilt. Denna avgift kommer som en separat del på månadsavin.

Tvättstuga med hög standard, 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, mangel och strykjärn, belägen i källaren.

Föreningslokal, cykelförråd och barnvagnsrum finns.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning: Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1935 ombyggnadsår 1993


Stilrent hus i hörnet av Pontonjärgatan och John Ericssonsgatan som tillhör fastigheten Fågelbärsgården 12 och uppfördes 1935. Huset består av 6 våningsplan samt källare och vind. Fastighet i mycket gott skick.

Genomförda renoveringar:
- Stambyte, 1993
- Byte av elstigare, 1993
- Renovering av fasad, 1997
- Målning (delvis) av fönster, 2005
- Rörbyte i källaren, 2007
- Målning av fönster, 2008
- Renovering av källaren, 2007
- Nytt värmesystem, 2011
- Målning av tak, 2014
- Renovering av trapphus och installation av säkerhetsdörrar, 2015
- Byggnation av nya lägenheter i källaren, 2015-16
- Nya balkongräcken i funkisstil, 2016
- Ny plantering på framsidan av huset, 2017

Fönsterrenovering kommer att ske 2019 men det är inom budget.

Renoveringar i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. För ombyggnader krävs styrelsens godkännande och för ombyggnationer som berör bärande konstruktioner, el, vatten, och ventilation eller lägenhetens disposition krävs styrelsens godkännande och i många fall även bygglov.

FÖRENING


Brf Fågelbärsträdet 8 förvärvade fastigheten 1987.

Föreningenupplåter 33 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet (33 kvm) med hyresrätt. Hyresrätten är en dold tillgång för föreningens ekonomi.

Välskött förening med mycket god ekonomi samt låg belåning. I slutet av 2018 var belåningen 2,3 Mkr med ett taxeringsvärde på 61,8 Mkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen förvaltas av styrelsen samt Frubo AB.

Överlåtelseavgift: 2,5% av prisbasbeloppet faktureras köparen.
Pantsättningsavgift: 1% av prisbasbeloppet faktureras pantsättaren per pantsättning.

OMGIVNING


Attraktivt belägen på nedre Kungsholmen, nära Riddarfjärden med strandpromenad vid Norr Mälarstrand och Kungsholms Strand. Runt hela Kungsholmen finns vatten, grönska och utmärkta promenad- och joggingmöjligheter.

En kort promenad från Kungsholmstorg, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian där all tänkbar service finns i omedelbar närhet, såsom restauranger, cafér, barer, affärer samt butiker.

Väldigt bra kommunikationer med både T-bana och bussar. Närmaste T-banestation är Fridhemsplan och i närheten finns flertalet innerstadsbussar.

Unik lägenhet i attraktiva kvarter!

Bilder

Pontonjärgatan 5, 5 tr

Kungsbalkong om 9 kvm med sjöutsikt