Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmen - Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Vindsvåning - Topprenoverad - Terrass - Öppen spis - Golvyta 151 kvm!


Vindsvåning med ljus luftig öppen planlösning. Golvyta 151 kvm. 4,5 meter i nock & synliga takbjälkar. Generöst öppet vardagsrum & välutrustat kök med plats för stora sällskap. Insynsskyddad terrass. Högklassiga påkostade materialval & hög detaljfinish. Vacker murad öppen spis. 3 sovrum & 2 lyxigt badrum. Walk-in-closet. Förening med låg belåning.

Antal rum: 4
Boarea: 120 KVM
Biarea: 31 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 4.766 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 5 , Hiss finns
Andelstal 5,345%
I avgiften ingår

Värme, vatten och kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR


Designad och utformad för att ge en känsla av modern design och elegans med hög kvalité och omsorg i detaljer. Inredd med genomgående högklassiga smakfulla materialval, öppen och yteffektiv planlösning. Smakfullt påkostad samt stilren - helt i toppskick!

Vindsvåning med genomgående planlösning och 4,5 meter i nock. Murad mysig öppen spis och fantastisk insynsskyddad terrass med himlen som tak. Boarea 120 kvm och golvyta 151 kvm.

Genomgående nyslipade massiva ektiljor behandlade med ljus hårdvaxolja och vattenburen golvvärme samt vita målade väggar. Charmiga mörka takbjälkar med belysning och synliga stödben. Fönster, fönsterkupor och många takfönster vilket ger ett härligt ljusinsläpp.

Samtliga takfönster från Velux, automatiska med regnsensor, ventilation och automatiska mörkläggningsgardiner. Ny el i hela lägenheten och LED-belysning. Omgjord reglerbar ventilation. Ny helglasade skjutdörrar ut till terrassen från Hajom.

Generöst luftigt kök och vardagsrum med öppen social planlösning. 4,5 meter i nock, takfönster och fönsterkupa vilket ger ett härligt ljus. Vacker murad fungerande öppen spis. Gott om plats för soffa, fåtöljer samt rymlig matplats för stort sällskap. Helglasade skjutdörrar ut till insynsskyddad terrass mot gården.

Stilfullt, modernt och påkostat kök från Noblessa med vita släta luckor och falsade profiler. Bänkskiva i mörkgrått komposit och granitkeramik som stänkskydd. Kyl och frys side-by-side med ismaskin och vatten i rostfritt. Inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i rostfritt. Induktionshäll och modern fläktkåpa. Integrerad diskmaskin. Gott om plats för förvaring genom flertalet köksskåp samt generösa bänkytor. Köksö med förvaring och barhäng. Öppen härlig planlösning mot vardagsrum och mot rymlig matplats.

Sovrum 1 med stort fönsterparti. Rymligt med plats för dubbelsäng. Ingång till walk-in-closet. Lyxigt badrum "en suite".

Lyxigt badrum 1 "en suite" - ingång från sovrum 1. Helkaklat med vitt kakel på väggarna samt granitkeramik på golv med golvvärme. Stor handfatskommod och stor spegel med belysning ovanför. Vägghängd wc och stort duschutrymme. Tvättmaskin och torktumlare med vit bänkskiva ovanför. Infällda spotlights i taket.

Sovrum 2 med två stora takfönster. Plats för dubbelsäng och förvaring.

Rum/sovrum 3 med två stora takfönster. Används idag som tv-rum och kontor.

Lyxigt badrum 2 - ingång från rum/sovrum 3. Helkaklat med vitt kakel på väggarna samt granitkeramik på golv med golvvärme. Handfatskommod med spegel ovanför. Dusch och wc. Infällda spotlights i taket.

Välkomnande öppen hall med takfönster, vilket ger ett härligt ljus. Platsbyggd bänk/soffa i brunt trä, möjlighet att bygga platsbyggd förvaring. Infällda spotlights i taket. Säkerhetsdörr.

Det finns möjlighet att köpa till ca 19 kvm för 23 tkr/kvm, se den gråa delen på planskissen.

ÖVRIG INFORMATION


I fastigheten och till medlemmarnas förfogande finns en innergård med trädgårdsmöbler och växter.

Cykel- och barnvagnsförråd finns.

Tvättstugan är fräsch med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel, belägen i källaren.

Kabel-tv och bredband från ComHem. Ett obligatoriskt tillägg på 144 kr/mån tillkommer för bredband 100 Mb.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Boendeparkering kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1900 ombyggnadsår 1995


Vacker sekelskiftesfastighet anno 1900 i mycket gott renoverat skick.

Fastigheten omfattar Kungsholmsgatan 16 och Pipersgatan 24. Fastigheten byggdes 1900 och renoverades av Skanska 1995.

Genomförda renoveringar:
- OVK, Obligatorisk ventilationskontroll, 2021
- Stamspolning, 2020
- Taksäkerhet, 2019
- Renovering av inre fasaden, plåtfasad byttes mot putsad fasade, 2018
- Balkong räckena byttes till smide, 2018
- Utbyte av brandvarnare i samtliga lägenheter, 2018
- Hiss, byte av hissmaskineriet, 2017
- Stamspolning av samtliga stammar, 2017
- Stambyte och renovering i källaren, 2017
- Ytterfasaden tvättades, 2016
- Underhåll av balkongräcken, 2013
- Stamspolning av samtliga stammar, 2013
- Entré och trapphus renoverades, 2011
- Värmeslingor installerades på taket och i stuprännorna, 2011
- Taket målades, 2010
- Ny värmecentral installerades, 2010
- Stamspolning av samtliga stammar, 2008
- Utvändig renovering och målning av husets fönster, 2007
- Tv, bredband och telefoni från Comhem, 2006
- OVK, Obligatorisk ventilationskontroll genomförs, 2005
- Byte av fönster, 1997
- Vindslägenheterna byggdes, 1995
- Stambyte, renovering av badrum och kök 1995

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2018 och 2040. Medel reserverade årligen till de planerade underhållen.

Inga större underhåll planerade de närmaste åren.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING


Brf Härolden 48 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten 1995.

Föreningen upplåter samtliga 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Den totala boytan är 2.187 kvm och den totala lokalytan är 487 kvm.

Välskött förening med mycket god ekonomi och låg belåning. I slutet av 2020 uppgick föreningens lån till knappt 5,8 Mkr (2.645 kr/kvm botadsrättsyta) med ett taxeringsvärde om 98,0 Mkr.

Amortering av föreningens lån sker enligt plan, 2020 amorterades ca 100 tkr.

Alla lånen är tillsvidare rörliga med en låg ränta på 0,95 %.

Under 2020 uppgick hyresintäkterna till 1.109 tkr med en räntekostnad på knappt 82 tkr. Föreningen har 13,5 gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader.

Föreningen har 1 Mkr i kassan.

Beslut att sälja del av råvind har tagits och ytterligare ytor finns kvar för eventuella framtida avyttringar. Detta är en dold tillgång för föreningens ekonomi. Ett vindsförråd avyttrades 2019 och en mindre vindsyta förväntas inbringa ett tillskott till kassan även under 2021.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

En överlåtelseavgift om 1.190 kr tas ut av köparen samt en pantsättningsavgift om 476 kr tas ut av pantsättaren per pant.

OMGIVNING


Rådhusområdet är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand och Kungsholms strand. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, affärer och konditori. Ett stenkast från gröna Kronobergsparken.

Nära Stadshuset och Kungsholmstorg med tex mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer, t-banestationen Rådhuset samt flera innerstadsbussar mm samt en kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 5 min till Centralen och Cityterminalen, ca 10 min till Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 15 min från Vasastan och Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger och trevliga barer trängs med varandra.

Fastigheten ligger ett kvarter från hotell Clarion Amaranten som har restaurang, bar och gym, där finns även garage.

Bilder

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Planskiss

Kungsholmsgatan 16, 5 tr - vind

Planskiss