Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholmen - Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Tulohuset - Ombyggd industrifastighet - 6:a - Sjöutsikt - Generösa sällskapsytor


Tulohuset ombyggd industrilokal med sjöutsikt mot Karlbergs sjö genom stora spröjsade fönster. Genomgående vackra ekgolv & över tre meter i takhöjd. Arkitekten har skapat olika fönsterlösningar från golv till tak i alla rum. Generöst vardagsrum/sällskapsyta & kök i öppen planlösning, fyra sovrum, bra förvaring genom flera stora klädkammare, badrum & separat gäst-wc. Garage i fastigheten.

Antal rum: 6
Boarea: 143 KVM
Pris: RING FÖR PRIS
Avgift 6.559 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 9 , Hiss finns
Andelstal 0%
I avgiften ingår

Värme, vatten, kabel-tv

Ansvarig mäklare

Lena Reistam

INTERIÖR

Tulohuset ombyggd industrilokal - Cloettas gamla chokladfabrik. Fantastisk sjöutsikt över Karlbergs sjö.

Spröjsade stora fönster med sexton rutor i varje. Genomgående ekgolv och vita ljusa väggar. Smarta skjutdörrar mellan de flesta av rummen.

Vardagsrum/sällskapsrum i öppen planlösning med kök. Stora spröjsade fönster med fantastisk sjöutsikt mot Karlbergs sjö. Stora sociala ytor.

Kök med stora spröjsade fönster med fantastisk sjöutsikt mot Karlbergs sjö. Vita släta köksluckor, full maskinell utrustning och köksö. Gott om förvaring och generös bänk yta. Plats för stora sällskap.

Vardagsrum/lounge med plats för soffor, fåtöljer och förvaring.

Fyra sovrum varav två är tänka som master bedroom med direkt anslutning till walk-in-closet. Två sovrum som passar som barnrum/arbetsrum, den ena med klädkammare.

Genom att jobba med stora glaspartier har arkitekten på ett smakfullt sätt skapat olika fönsterlösningar från golv till tak i alla rum för att ge en direkt kontakt med de stora spröjsade fönsterpartierna som återfinns i vardagsrum/sällskapsrum och kök.

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Handfat, spegel med belysning, wc och dusch med vikbara duschväggar i glas. Tvättmaskin och handdukstork. Gjordes 2015/2016 i samband med stambyte.

Separat gäst-wc med handfat och wc, helkaklat med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Gjordes 2015/2016 i samband med stambyte.

Entréhall med avhängningsmöjlighet. Rymlig klädkammare i anslutning. Ljust klinkergolv.

ÖVRIG INFORMATION

Ingång genom tre entréer Kungsholms strand 135 B, Fridhemsgatan 55 och Industrigatan 2 C vilket ger stor flexibilitet.

Varmgarage finns på plan 3 och 4, nås via trapphuset på Fridhemsgatan 55, plan 4 dvs man behöver aldrig gå ut för att komma till garaget. Kostnaden för garageplats är 1.500 kr/mån inkl moms och 500 kr/mån inkl moms för MC-plats för föreningens medlemmar. Det är fn kö.

Kungsholms strand har en stor hiss, Fridhemsgatan en mindre. Man kan gå emellan trapphusen inne i fastigheten. Det finns handikapp hiss, barnvagns- och cykelförråd vid Fridhemsgatans entré. Båda uppgångarna har rymliga trapphus.

Kabel-tv från Comhem, basutbudet ingår i avgiften. Internetuppkoppling via fiber. Alla lägenheter har internet via fiberoptik hos Bahnhof, kostnad är 115 kronor per månad, läggs på hyresavin (obligatoriskt).

Tvättstugan är belägen på plan 3 i detta trapphus och inrymmer 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp samt en mangel. En tvättpelare som inte behöver bokas finns utanför tvättstugan. Tvättstugan är sällan uppbokad då samtliga nya lägenheter har tvättmaskin.

Bojen 14 har en del av innergården som delas med Chokladfabriken, Bojen 14 har den delen närmast porten från innergården. Den delen är soligast. Föreningens trädgårdsmöbler (vita) får nyttjas av föreningens medlemmar. Grannföreningen Brf Chokladfabriken har en större del av gården med egna trädgårdsmöbler.

Till lägenheten hör ett förråd på markplan.

Boendeparkering kan ansökes via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se), för den som är mantalsskriven i stadsdelen. Kan betalas månadsvis för en kostnad av 1.100 kr/mån alternativt per dygn för en kostnad av 75 kr/dygn.

Budgivning:
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

Köparens undersökningsplikt:
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1939/1971 ombyggnadsår 2008


Fastigheten är en fd fabrikslokal dvs Cloettas gammal chokladfabrik, vilket har skapat den speciella unika karaktären. Många känner igen fastigheten som har en stor upplyst Tulo logga och ses från S:t Eriksbron.

Byggdes som chokladfabrik i slutet av 1920-talet. Choklad-Thule hette företaget som hade Stockholms första glasstillverkning, gjorde den lilla halstabletten Tulo (reklamen lyser fortfarande på fasaden) och senare pralinen Plopp. När Mjölkcentralen - nuvarande Arla - köpte Choklad-Thules Alaskaglass år 1942 uppstod Glacebolaget - alltså GB. Choklad-Thule köptes upp av Cloetta under 1960-talet, och 1972 stod bostäderna klara i den uppgång som är Kungsholms strand 135 B tillika Industrigatan 2 C med ingång från gården och vissa delar av fastigheten byggdes om till kontor.

Fastigheten innefattandes två trapphus med adresserna Fridhemsgatan 55 samt Kungsholms Strand 135 (även ingång via Industrigatan 2C). Man kan gå mellan de båda trapphusen på plan 4 utan att gå ut. På plan 4 ligger även garaget och barnvagnsrummet som har direktanslutning till trapphuset.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 var kontor sedan 70-talet fram till för några år sedan då den ytan byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor sedan 70-talet fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

Nyupptagen port på Fridhemsgatan 55. Både port, trapphus, färgsättning och belysning är utformat för att bibehålla fastighetens ursprungliga karaktär men ändå ge en känsla av modern design, elegans och läcker industrikänslan med modern arkitektur.

Renovering av trapphuset på Kungsholms strand 135 B med ny port har installerats som minskar energiförbrukningen och släpper in mer ljus. Nytt, högre innertak. Ny belysning som går på ljud- och ljussensorer för att spara elkostnader och har en design som matchar trappuppgången i Fridhemsgatan 55. Borttagning av halv vägg för ökat ljus i trapphuset och ett nytt smidesräcke monterades.

Omlägga av taket och renovering av kungsbalkongerna gjordes i samband med byggnation av plan 9 och 10. I samband med det byggdes nytt fläktrum och hissarna har uppdaterats.

Nya parkeringsplatser i garage har upprättats som ger bra intäkt varje månad.

Många kostsamma renoveringar har genomförts med syftet att spara pengar på lång sikt.

Industrifastighet i mycket bra skick.

Genomförda renoveringar:
- Stambyte Fridhemsgatan, 2008
- Trapphusrenovering Fridhemsgatan, 2008
- Hissen på Kungsholms strand 135 B fick ny inredning samt innerdörrar enligt gällande säkerhetsnormer, 2011
- Ventilationen har styrts om till effektivare ventilering och därmed lägre energiförbrukning, 2011
- Stokab har dragit in stadsnät i fastigheten, 2011
- Stambyte Kungsholms strand, plan 9-10, 2011
- OKV, 2013/2014
- Ombyggnation av gården, 2014
- Stambyte Kungsholms strand, plan 1-8, 2015/2016
- Service och uppgradering av hiss Kungsholms strand, 2016
- Trapphusrenovering Kungsholms strand/Industrigatan, 2017
- Byggnation av en av föreningens lokaler till en lägenhet, en 4:a i etage med exklusiv studiostil, 2020
- Fönsterrenovering precis avklarad, bara plan 2 kvar, 2021

Kommande renoveringar:
- Renovering av fasaden, 2021
- Ombyggnad av plan 2 ska ge 5 nya lägenheter ca 550 kvm, ev gemensamhetsutrymme och en lokal för uthyrning till kommersiell hyresgäst ca 528 kvm, beräknas att stå klart under 2021/2022

Fastigheten är grönklassad av staden och betraktas som särskilt värdefull historiskt, kulturhistoriskt, miljömässigt och/eller konstnärligt.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

Brf Bojen 14 förvärvade fastigheten den 1 december 2005. Köpet förutsatte att de tidigare kontorslokalerna mot Fridhemsgatan också blev bostäder.

Den delen av fastigheten med adressen Fridhemsgatan 55 plan 4-8 byggdes om till 12 st nya lägenheter som såldes under våren 2008.

Plan 9 och vinden på plan 10 i fastigheten har varit kontor fram till årsskiftet 2009/2010, då ombyggnation till 7 st nya lägenheter påbörjades och slutfördes under våren 2011.

Föreningen upplåter 46 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt.

2020 byggde föreningen en 4:a i etage med exklusiv studiostil, vilket gav ett bra tillskott till föreningens ekonomi.

Ombyggnad av plan 2 ska ge 5 nya lägenheter om ca 550 kvm vilket ger ett mycket bra tillskott till föreningens ekonomi, det blir även en lokal för uthyrning till kommersiell hyresgäst om ca 528 kvm vilket ger en bra hyresintäkt. Dessa beräknas att stå klart under 2021/2022.

Föreningen hade en hyresintäkt på 2.456 tkr och en räntekostnad på 630 tkr under 2019, nästan fyra gånger så höga hyresintäkter som räntekostnader.

I slutet av 2019 uppgick föreningens lån till 47,0 Mkr med ett taxeringsvärde på 170 Mkr.

Inga planerade avgiftsändringar.

Föreningen har en egen hemsida https://varbrf.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/B/Bojen-14/Hem/

Vid frågor maila: bojen14@gmail.com.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Överlåtelseavgift är 2,5 % av basbeloppet, 1190 kr och betalas av köparen, pantsättningsavgiften är 1 % av basbeloppet, 476 kr och betalas av pantsättaren.

OMGIVNING


Tulohuset ligger i Stockholms nya trendkvarter bakom Västermalmsgallerian.

Precis runt hörnet finns flera populära caféer, uteserveringar och restauranger. Det är 450 meter till Rörstrandsgatan där ytterligare restauranger, butiker och caféer trängs med varandra.

Området erbjuder stans bästa möjligheter till motion. Precis utanför dörren finns promenad- och löpspår som tar dig längs vattnet till motionsområdet i Karlbergsparken, runt Kungsholmen eller ut till Pampas Marina och Huvudsta. Du har både SATS och Friskis & Svettis på 2 minuters gångavstånd.

På sommaren tar det 3-4 minuter att gå till närmsta badbrygga och mindre än 10 minuter till de nya badbryggorna vid Hornsbergsstrand. Där du kan bada och äta på ett av de nya caféerna som öppnat längs strandpromenaden.

Väldigt goda kommunikationer med både t-bana Fridhemsplan (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar på bara några minuters gångavstånd. Pendeltåg finns i närheten.

Gångavstånd till Stockholm City - ca 10 min till Centralen och Cityterminalen, ca 15 min till Sergels Torg, ca 20 min till Stureplan samt ca 10 min från Vasastan.

Planskiss

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Planskiss

Bilder

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Kungsholms strand 135 B, 4 tr - Tulohuset

Chokladtillverkning i Tulohuset