Lilla Nygatan 16

Gamla Stan - Lilla Nygatan 16

Hiss - Högt i tak - Hörnvåning


Välkommen till ett av de få husen med hiss i Gamla stan. Ljus och väldisponerad hörnvåning om 3 rok och 98 kvm. Våningen erbjuder en härlig kombination av gammal charm och moderna lösningar. Genomgående massivt oljat ekplank golv, stuckaturer och en magnifik tahöjd om hela 3,40 m. En fantastisk chans att förvärva ett stycke kulturarv men samtidigt bibehålla ett modernt och bekvämt leverne.

Antal rum: 3
Boarea: 98 KVM
Pris: RING FÖR PRIS
Avgift 2.968 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 4 , Hiss finns
Andelstal 2,3%
I avgiften ingår

VA, fiber och kabel TV

Ansvarig mäklare

Thomas Bergstedt

Extra kontakt

Calle Degefors

INTERIÖR

HALL
Ljus och rymlig hall med sandfärgade väggar och oljade breda ekplank golv. Infällda spotlights i tak och platsbyggda garderober.

VARDAGSRUM
Fantastiskt ljust vardagsrum med över 3,40 m i takhöjd, maffiga stuckaturer och ljusinsläpp från hela fem fönster. Plats för stort matbord samt soffgrupp. Öppen planlösning mot kök skapar idealiska förutsättningar för socialt umgänge. Sandfärgade väggar och oljade breda ekplank golv.

KÖK
Platsbyggt, rymligt kök i svart. Gott om arbetsytor och förvaring gör det perfekt för den matlagningsintresserade. Kyl/frys med ismaskin, induktionshäll, micro, varmluftsugn, diskmaskin och vinkyl allt från Siemens.

ARBETSRUM/GÄSTRUM
Sandfärgade väggar, vackra stuckaturer, platsbyggd förvaring samt Sisal heltäckningsmatta.

SOVRUM
Vackert master bedroom med gott om plats för dubbelsäng, övrigt möblemang samt platsbyggda garderober. Mustigt mörkgrå väggar, stuckaturer, mjuk heltäckningsmatta och gardiner från golv till tak ger sammantaget en känsla av lyxigt hotellrum.

BADRUM
Stilrent helkaklat badrum med både badkar och dusch. Vitt kakel på väggar och grått klinker på golv. Infälld spegel i vägg. Duschkabin med takdusch och glasväggar. Inkaklat stort badkar. Dubbelhandfat i stenkomposit med lådkommod under i ek. Spegelskåp med infälld belysning ovan handfat.

ÖVRIG INFORMATION

BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1878

RENOVERINGAR
Föreningen har spolat stammarna vart femte år och under 2014 fotograferades stammarna och de befanns i bra skick. Föreningen planerar stambyte om ca 10-15 år. Under 2013 har stamspolning skett i samtliga lägenheter.

1978 - Stambyte VA och EL
2002 - Fasadrenovering Mälartorget
2006 - Fasadrenovering Lilla Nygatan
2012 - Hissrenovering
2013 - Stambyte lokaler
2014 - OVK-besiktning samt ett antal åtgärder för att få godkänd besiktning
2014 - Radonmätning (godkända nivåer)
2014 - Installation av belysning med rörelsesensorer i entréer
2017 - Fasadrenovering innergård
2017 - Takrenovering

FÖRENING

ALLMÄNT
Brf Midas 5 äger fastigheten Midas 5 som är en vacker gammal fastighet anno 1741. Huset byggdes som tjänstebostäder och kontor till det sockerbruk som samma år uppfördes på grannfastigheten. Sockerfabriken drevs till mitten av 1800-talet, då det slogs ut av konkurrensen. På 1860-talet byggdes huset vid Lilla Nygatan till på höjden och inreddes till hyreslägenheter. Det var då huset fick sitt nuvarande utseende. Föreningen köpte fastigheten 1978. Fastigheten är totalrenoverad och i mycket gott skick. I föreningen finns 39 st lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt samt en lokal upplåten med bostadsrätt. Föreningen innefattar adresserna Lilla Nygatan 16, Mälartorget 15 och Tyska Brinken 36.

EKONOMI
Föreningen har mycket bra och stabil ekonomi samt låg belåning. Den skattemässiga statusen för föreningen är att den är en äkta förening.

MÅNADSAVGIFT
Det finns för närvarande ingen planerad höjning av månadsavgiften.

FASTIGHET OCH MARK
Föreningen äger marken för fastigheten.

ÄGANDE
Juridisk person godkänns inte av föreningen. Delat ägande kan godkännas.

GÅRD
Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler.

TVÄTTSTUGA
Det finns en tvättstuga på entréplan med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Bastu finns i gången mellan Mälartorget och Lilla Nygatan samt tre cykelrum.

UPPVÄRMNING
Direktverkande el. Varje lägenhet har en egen varmvattenberedare installerad. Nuvarande kostnad ca 1 500 kr/mån.

TV OCH BREDBAND
Ansluten till kabelnät via Telia. Ett basutbud ingår i avgiften. Fiber via Telia. Hastighet 100/100 Mbit/s ingår i avgiften.

OMGIVNING

Gamla stan är Stockholms ursprungliga stadskärna och utgjorde under flera hundra år den egentliga staden. Stadsdelen bildades 1926 och hade år 2006 cirka 3 000 invånare. Det finns ca 710 stycken bostadsrättslägenheter här. Gamla Stan är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. Även Helgeandsholmen och Strömsborg tillhör stadsdelen Gamla stan. Pitoreska små torg, slingrande kullerstensgator och vackra fasader ger stadsdelen dess unika karaktär. Att bo i Gamla Stan är som att bo i en småstad i staden.

KOMMUNIKATION
Genomgående mycket goda kommunikationer. Nere vid Munkbroleden finner du såväl tunnelbanan, som trafikeras av röd och grön linje, samt busslinje 3. Med 3:an är du på Slussen inom några minuter och kan där byta till flertalet busslinjer, Saltsjöbanan samt tunnelbanans röda och gröna linje.

NÄRSERVICE
Du finner den välsorterade Munkbrohallen invid tunnelbanestationen, samt ett Coop Nära med postservice vid Järntorget, båda med mycket generösa öppettider. Banker och apotek finns i området, och dessutom finns ett mycket stort utbud av spännande restauranger och mysiga caféer. Du finner dessutom såväl City som Södermalm inom promenadavstånd.

PARKERING
Gamla Stan är den lättaste stadsdelen att parkera i. Hela Skeppsbron är fri från städgata. Bor man i Gamla Stan får man parkera med boendeparkerings tillstånd i hela innerstan. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Planskiss

Lilla Nygatan 16

Bilder

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16

Lilla Nygatan 16