Åsögatan 107, 5 tr

Södermalm - Åsögatan 107, 5 tr

Stor balkong - Möjlig 3:a - Hiss - Garage i huset utan kö


Stor ljus 2:a som enkelt byggs om till en optimal 3:a. Rymlig balkong mot mysig och lugn innergård. Hiss hela vägen ner till garaget (utan kö) erbjuder en oslagbar bekvämlighet. Lägenheten ligger med ett högt och ostört läge på 5:e våningen med öppen, ljus genomgående planlösning. Fräscha ytskikt och renoverat kök med matplats vid stort fönster. Ett rymligt sovrum med gott om förvaring. Stora sällskapsytor i vardagsrum. Handikappanpassat hus med stor hiss. Attraktivt läge invid grönområden och Södermalms puls.

Antal rum: 2
Boarea: 70 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 3.723 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 7 , Hiss finns
Andelstal 1,2964%
I avgiften ingår

Värme, VA, 100 mbit/s bredband och basutbud kabel-tv.

Ansvarig mäklare

Calle Degefors

INTERIÖR

HALL
Rymlig, ljus och trevlig hall med laminat golv och ljusgrå väggar. Stor garderob med skjutdörrar som sväljer massvis med förvaring/kläder.

VARDAGSRUM
Underbart sällskapsrum med sociala umgängesytor. Fint ljusinsläpp via stora fönster mot lugn innergård. Parkett på golvet och ljusgrå väggar. Utgång till rymlig balkong.

SOVRUM
Rymligt sovrum med ljusgrå väggar och plats för dubbelsäng och nattduksbord. Garderobsvägg med skjutdörrar som rymmer mycket med kläder.

KÖK/MATPLATS
Renoverat och toppfräscht kök (år 2011) med vita köksluckor och svart granitskiva. All utrustning med stor diskmaskin, stor kyl, stor frys, inbyggd fläkt och spis/ugn. Laminatgolv och ljusgrå väggar.

BADRUM
Helkaklat och fräscht badrum i blått och vitt renoverat 2003. Stora ytor med dusch, duschväggar i glas, wc, handdukstork (el), handfat med kommod under, spegelskåp med infälld belysning och golvvärme (el). Plats för, och förberett för tvättpelare.

BALKONG
Rymlig balkong mot lugn innergård med sol under sena eftermiddagen och kvällen. Stora ytor med plats för matplats, utemöbler och växter.

ÖVRIG INFORMATION

BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1983

UTFÖRDA RENOVERINGAR
- Hiss - 2016
- Ventilation - 2016
- Värme - 2016
- Renovering av värmesystem - 2017
- Tätning av balkongplattor - 2017

PLANERADE RENOVERINGAR
- Ventilationssystem - 2018

Föreningen följer en underhållsplan. För mer info se årsredovisning.

Ombyggnader i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. Ombyggnader som berör bärande konstruktioner, el, vatten och ventilation eller lägenhetens disposition kräver styrelsens godkännande och i vissa fall bygganmälan/bygglov.

FÖRENING

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Nattugglan 18 består av 66 lägenheter, 1 uthyrd lokal samt garage med 49 platser (ingen kö!!). Föreningen äger fastigheten Nattugglan 18 med tomträtt och avtalet gäller oförändrat tom 2022-06-30. Fastigheten ligger på adresserna Åsögatan 101-109. Bostadsarea: 5518 kvm och lokalarea: 1469 kvm.

FÖRENINGENS EKONOMI
- Lågt belånad förening.
- Föreningen är ett privatbostadsföretag det vill säga en äkta förening.
- Det finns inga planerade avgiftsändring i dagsläget.
- Pantsättningsavgift utgår om 1 % av aktuellt prisbasbelopp och betalas av pantsättaren samt överlåtelseavgift utgår om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp och betalas av köpare.

TV OCH FIBER
- Kabel-TV från Com Hem och fiber från OwnIt. Fiber 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften samt basutbud på kabel-TV.

FÖRRÅD
- Till lägenheten hör ett källarförråd om ca. 8 kvm med högt i tak.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Stor, ljus och mysig innergård med mycket grönska, planteringar, grill samt sittmöbler under pergola. Här finns även lekplats och sandlåda.
- Föreningens två tvättstugor finns bekvämt på entréplan, varje tvättstuga är utrustad med två stora tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel, torkrum och en extra stor tvättmaskin (10 kg).
- Fräscht och välutrustat gym på entréplan med många träningsmaskiner, bastu och dusch.
- Stor föreningslokal med kök, bord och stolar för många personer.
- Verkstad/hobbyrum.
- Det finns soprum, grovsoprum och cykelförråd.
- Föreningen har ett garage med 49 garageplatser. Bekväm nedfart till garaget från Åsögatan och hiss hela vägen upp till lägenheten. Kostnad är 598 kr/mån. OBS ingen kö!!

Det finns även flera andra garage runt omkring Medborgarplatsen. För mer info: www.garagekoll.se, www.stockholmsparkering.se och www.q-park.se. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep

Besök gärna föreningens hemsida på http://nattugglan18.se/

OMGIVNING

Här bor du i populära kvarter med Medborgarplatsen runt hörnet med restauranger, allservice, kommunikationer mm. Promenadavstånd till Söderhallarna med det mesta inom mat med bl.a. Melanders Fiskbutik, Lulles Fågel & Vilt, Panini och en trevlig vinbar. I Skrapan finns restaurang och Skybar Himlen med fantastisk utsikt över hela Stockholm. 25 m ut till Götgatan där butiker, restauranger, gallerior avlöser varandra i båda riktningar. På andra sidan Götgatan nås populära SoFo - en samling av trendiga cafeér, småbutiker, restauranger mm. Den som söker parker och grönområden har en hel uppsjö att välja bland, närmast ligger den mycket populära Rosenlundsparken där man ordnar med korvgrillning på lördagar för barnen och här finns även en lekplats, solstolar och fotbollsplan. Härliga Årstaviken ligger en kort promenad bort och erbjuder underbara promenadstråk längst med vattnet. Oslagbar bekvämlighet med gym i området, bl.a. Friskis & Svettis och SATS, flertalet biografer, teatrar mm. Mycket goda kommunikationer med både tunnelbanans gröna linje, ett flertal busslinjer samt pendeltåg från Södra Station.

Planskiss

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Bilder

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr

Åsögatan 107, 5 tr