Kungsklippan 14

Kungsholmen - Kungsklippan 14

Härlig balkong i soligt västläge - Möjlig 1,5:a - Attraktivt centralt läge


Optimalt planerade 30 kvadrat med härlig balkong i soligt västläge och fin utsikt mot Vasastans takåsar. Platsbyggd förvaring med säng ovan. Specialanpassad förvaring i hall samt rum ger optimalt med förvaring på liten yta. Badrum med dusch, WC samt tvättställ. Perfekt studentboende eller övernattningslägenhet med 5 minuters gångväg till Centralstationen och fina promenadstråk längs vattnet utanför dörren.

Antal rum: 1
Boarea: 30 KVM
Pris: SÅLD
Avgift 2.424 kr/mån
Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 9 , Hiss finns
Andelstal 0,081%
I avgiften ingår

Värme & vatten. Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 79 kr/månad.

Ansvarig mäklare

Calle Degefors

Extra kontakt

Thomas Bergstedt

INTERIÖR

HALL
Välkomnande hall med specialanpassad förvaring. Vitmålade väggar och ekparkett.

KÖK
Snyggt svart kök med ekbänkskiva. Plats för mindre köksbord. Kyl och frys, elektrisk ugn och gasspis. Vitmålade väggar samt ekparkett på golv.

VARDAGSRUM/SOVRUM
Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp samt platsbyggd förvaring med säng ovan. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

BALKONG
Balkong i bästa västläge med fin utsikt mot grönskande innergård samt takåsar.

BADRUM
Rymligt badrum i vitt kakel samt blå mosaik. Dusch, WC, samt handfat. Handdukstork (el) och golvvärme (el).

ÖVRIG INFORMATION

BUDGIVNING
Vi tillämpar s k öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att de avgör när de vill sälja och till vem. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper lägenheten.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör från säljaren. Köparen uppmanas att noga undersöka lägenheten innan köp, samt att noga läsa igenom föreningens årsredovisning. Dessutom rekommenderar vi köpare, innan påskrivet köpekontrakt, att kontakta föreningens styrelse för att höra sig för ytterligare om lägenheten och/eller föreningen.

Byggnad

Byggnadsår 1934

Renoveringar i lägenheten får utföras om de görs på ett fackmannamässigt sätt. För ombyggnader krävs styrelsens godkännande och för ombyggnationer som berör bärande konstruktioner, el, vatten, och ventilation eller lägenhetens disposition krävs styrelsens godkännande och i många fall även bygglov.

FÖRENING

BRF KUNGSKLIPPAN
Längst österut på Kungsholmen i Stockholm, vid Klara sjö, ligger Brf Kungsklippan. Det är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar, som bildades redan år 1935, med 1031 lägenheter och 47 hyreslokaler. Fyra hus ligger uppe på Kungsklippan, två på Pipersgatan, tre på Kungsholmsgatan och fyra på Kungsbro Strand.

Föreningen har en egen hemsida: www.kungsklippan.se

EKONOMI
Föreningen har en mycket stabil ekonomi, skulden ligger på ca 4600kr/kvm och de totala räntekonstnaderna ligger på ca 3,9 Mkr i förhållande till hyresintäkter på ca 14,3 Mkr. Föreningens resultat innan avskrivningar ligger på 12,5 Mkr plus. Juridisk person godkänns inte som bostadsrättshavare. Vid delat ägarförhållande är, enligt stadgarna, minsta andel 25% på en ägare. Överlåtelseavgiften (som betalas av köparen) är 2,5% av gällande prisbasbelopp (PPB 46 500 kr 2019) vilket blir 1 162,50 kr. Pantsättningsavgiften (som betalas av pantsättaren) 1% av gällande prisbasbelopp (PBB 46 500 kr 2019) vilket blir 4 650 kr per pant. Föreningen tillåter begränsad uthyrning i andra hand efter tillstånd av föreningen. Korttidsuthyrning ej tillåten.

GJORDA RENOVERINGAR
• Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013
• Alla fastigheter fasadrenoverades 2008-2013.
• Trapphus och entréer målades 2008.
• Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
• Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
• Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
• Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
• De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
• Elsystemet moderniserades helt 1998-2001.
• Fönster och balkongdörrar byttes ut 1994.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2024. Hösten 2019 beräknas stambytet/reliningen påbörjas med Pipersgatan 16 – 18. Sedan följer en preliminär turordningslista för resterande hus med slutår 2029.

GEMENSAMMA LOKALER
• Fyra övernattningsrum, på Kungsklippan 14 och Kungsholmsgatan 13A.
• Fem takterrasser, på Kungsholmsgatan 11 samt på Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25.
• Två grillplatser, på gårdarna Kungsklippan 14-20 och Kungsbro Strand 19.
• Cykelrum på Kungsklippan 12 och 22 samt på Kungsbro Strand 17, 19 och 25.
• Grovsoprum på Kungsklippan 16-18, Kungsholmsgatan 11 och på Kungsbro Strand 17 och 21.
• Garage och parkeringsplatser på Kungsklippan.
• Fyra tvättstugor, på Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16, Kungsholmsgatan 11 och Kungsbro Strand 21 . Alla tvättstugor har både låsbara tvättrum, som måste bokas, och s.k. spontanmaskiner som inte behöver bokas. Grovtvättmaskiner finns på Kungsklippan 16-18 och Kungsbro Strand 21. Grovtvättmaskinerna måste alltid bokas. Tvättider bokas på hemsidan eller med nyckelbrickan innanför ingången på resp. tvättstuga.

FÖRRÅD
Till varje lägenhet hör ett förråd på cirka 3 kvm.

TV/BREDBAND
Föreningen har gruppanslutning till bredbandsuppkoppling 100/100 Mb/s (Ownit) och kostnaden är f.n. 79 kr/månad och debiteras tillsammans med avgiften. Kabel-TV från ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften.

EL
Föreningen har gemensamt upphandlat hushållsel som debiteras i efterskott tillsammans med avgiften.

PARKERING
Föreningen förvaltar 12st parkeringsplatser (2500 kr/månad) samt 2st garageplatser (4000 kr/månad). För att ställa sig i kö till dessa får man kontakta Kungsklippans expedition. Annars gäller boendeparkering på gata. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad. Föreningen har också ett förråd med plats för 9 kajaker på Kungsbro strand 19. En plats i kajakförrådet kostar 1 800 kr per år och kostnaden debiteras via hyresavierna.

OMGIVNING

Rådhusområdet är en oas mitt i centrala Stockholm. Attraktivt läge med närhet till härliga promenadstråk längs vattnet vid Norr Mälarstrand och Kungsholms Strand. I närområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker, affärer och konditori.

Nära Stadshuset och Kungsholmstorg med mataffärer, småbutiker, restauranger, caféer mm. Kommunikationerna är mycket goda. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset (blå linjen). Från utgång Kungsholmsgatan finns det hiss ända upp till Kungsklippan.En kort promenad till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med all tänkbar service såsom affärer, butiker, restauranger, caféer, bageri och bra kommunikationer med både t-bana (grön och blå linje) och ett stort antal innerstadsbussar.

Det är gångavstånd till T-Centralen/Centralstationen, som är knutpunkten för alla tunnelbanelinjer, pendeltåg och tåg inkl. Arlanda Express. Du kommer dit antingen via Kungsbron eller om du går Kungsholmsgatan fram till bron över Klara sjö (Klarabergsbron).
Det finns också flera busslinjer i närheten, såsom 3, 40 och 62 på Hantverkargatan, 56 på Kungsholmsgatan och 1 och 69 på Fleminggatan.

Planskiss

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Bilder

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14

Kungsklippan 14